Scudo Sports

Bu bisiklet alınır mı? Corratec Dolomiti 105

H.T

Forum Bağımlısı
Tepki
1.210
İsim
Hasan
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Giant
Yol bisikletine ilk kez başlayacağım. Deneyimli arkadaşlara danışmak istedim.
(link)
Boyum 175 bacak boyum 77 cm.
Linkte gördüğünüz bisikleti az kullanılmış şekilde 2. el 2200 tlye satan bir arkadaşım var.
Başlangıç için iş görür mü? Kadrosu 52 cm bana uygun mudur?
Şimdiden teşekkürler.

Bisiklet bu.
(link)

Scudo
@H.T Corratec bir Alman markası. Kadrolarının kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bisikletin temiz ve sorunsuz olduğunu varsayarak alınır diyorum. 2.200 tl'ye karbon maşa ve tam set olmasa da ağırlıklı olarak 105 parçalar olması iyi. 52 kadro da 1.75 boy için tam olur.

Dolomıtı iyi bisiklettir.Temiz ise alınabilir.image.jpg

• Beğen
Tepkiler: H.T
@H.T
Al kardeşim canından kıymetli değil ya.Diyarbakır'dan selamlar.

• Beğen
Burada kadro açıları ve ölçümleri var fakat ben anlayamadım hangisi bana uygun
(link)

Guncel

Kardeşim bisiklete dokun.Bir tur at.Eğer enerji alırsan ve Mutlu olabileceğini hissedersen al.Tabi bunların yanında da vites geçişlerine bak.Kadroya göz gezdir.Göbekte hasar var mı yok mu ona bak.

• Beğen
O konuda sıkıntı yok bisiklet temiz kardeşim. İlk kez binince anlayamıyorsun kadro uyumlu mu değil mi. Sonradan ağrılar başlarsa diye endişeleniyorum.

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
@H.T
Yok be kardeşim naptın sende :) Bisiklet sürüyoruz sonuçta illa ki sele can yakacak,bisiklet yoracak. :) Bana sorarsan üzerinde bira vakit geçirerek satın Alman sn mantıklısı.Ama boyun ve kilon mantıken uygundur.

• Beğen
@H.T ilginç bir şekilde boyumuz ve bacak boyumuz aynı ben 54 kadro focus kullanıyorum ve bana büyük geliyor 52 kadro tam size uygun olacaktır, yukarıdaki tabloda s olarak gösterilmiş

• Beğen
@Fırat Y. Valla ölçülerimiz uyuştuğu için bu yorumu sizden duymak beni rahatlattı çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Size aslinda XS beden uyumlu ama S de olacaktir. Bacak boyunuz 77cm ise dogru ölcüm söyle hesaplaniyor. 77x0,665=51,205
Yukaridaki tabelayada bakarsaniz XS olarak görünüyor.

Düzeltme yapiyorum, B nin seleborusu uzunlugunu yeni gördüm. Bu durumda 52cm olan kadro size uygun kadro.

@H.T
Daha cok L ye göre ölctüm. A üst borunun uzunlugu, o ölcüyü ise vücudunuzun üst kismini ölcerek sürüs posisyonuna göre sele ileri geri ayari ile ve gidon bogazini uzunlugunu belirlemeniz gerekiyor.
Kadro boyu herzaman bacak uzunluguna göre belrlenir ve alinir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez sele borusu uzunluğunu tabloda B değeri gösteriyor, yani tablodaki 52cm olan uzunluk s kadroda, xs kadro çok küçük gelir

• Beğen
Evet haklisiniz simdi B yi simdi fark ettim, bu durumda tabiki S olmasi gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: H.T ve Fırat Y.
Hocam alın derim. Şimdiden hayırlı olsun :harika:

• Beğen
Yorumlarınız için çok teşekkürler. Biran önce alıp asfaltı ağlatıcam:)

(link)

Aynı bisikletin tiagra modeli indirimle 2800 tl den satılıyor. Bunu mu alsam? Ne de olsa sıfır.

Bide bu model var
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Geri