Scudo Sports

Bu Başlık Altında Tavsiye Edilen Bisikleti Alacağım

ThePoorWanderer

Aktif Üye
Tepki
88
Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle kusuruma bakmayın çünkü bu konu ile ilgili diğer yazıları okumadan soruyorum. Bu aralar vaktim çok sınırlı. Bu yüzden tekrar özür dilerim.

Tamamen bu başlık altında en çok tavsiye edilen bisikleti alacağım.

Boyum 1.79 Kilo 75. Dağ Bisikleti alacağım. Önceki Bisikletim Bianchi Aspid idi. Özellikle frenleri beni sinir ediyordu. Bir şekilde eşit oradanda baskı uygulamıyor veya zamanla sürtüyor. Bu yüzden frenler disk fren olursa daha iyi olur sanırım.

2.000 ytl ye kadar bütçe ayırdım. Kayseri'de oturuyorum. İnternetten siparişini verip, burada güvendiğim bir bisikletçiye monte ettireceğim.

Özetle;

Bütçe 2000 ytl
Disk Fren
Boyum 1.79 - Kilo 76
Disk Fren
Kaldırımlardan atlamak hoşuma gidiyor.
Üniversiteye bisikletle gidiyorum.
Hafta sonları dağdan aşağıya hızlı şekilde inmesi hoşuma gidiyor.
Ayda bir defa cumartesi veya pazar günleri 100-150 km gezi yapıyorum.
Tamir vs. kendim yapmıyorum, bisikletçime yaptırıyorum, o yüzden biraz dayanıklı olması tercihimdir.
Ps. 50-100 ytl daha verip çok daha iyi bir şey alabileceksem onu da verebilirim.

Şimdiden teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için.

Göktuğ Yücel
Kayseri

Scudo
O zaman söyliyim, bu konu ne kadar uzarsa uzasın. sonuçta sen bu bisikleti alıcaksın. sana 16'' kadro uysada 18'' kadrosunu alıcaksın.

(link)

keşke şu salcano yazısı biraz daha havalı bi çalışma olsaydı.

@Erhan YILDIZHAN

Teşekkür ederim. Forumdaki bazı arkadaşlar Salcano için daha yeni bir marka, tecrübe kazanması gerekir, kendini ispatlamış bir marka almakta fayda var gibi şeyler yazmışlar ama bilmiyorum.

Ps. 2000 ytl nakit olarak verebilirim.

üstündeki donanım çok kaliteli değil mi?
diğer arkadaşlarda önerilerde bulunsunlar bi.
bu benim tavsiyemdi.
Kolay gelsin

Tamamen tavsiyenize göre alacağım. En çok üstünde durulan hangisiyse, hemen siparişini vereceğim. Arkadaşlar bir anlaşmaya varsınlar yeter :)

Bende salcano 255 SRD kullanıyorum ve cok memnunum ama arkadaslar büyük ihtimalle kadro konusuna girip üstündeki donanımı değiştirirsiniz deyip Scott, Giant tavsiye edecektir. 2000 tl gayet iyi bir rakam. Seçeneğiniz çok fazla o yüzden konu çok uzar. Görme şansınız varsa gidip görün içinize sineni alın hemen. Bu iyi bu kötü tartışmasının sonu gelmez çünkü benden söylemesi

İncelemek isterseniz;
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=38039
Arkadaşın tavsiye ettiği benim bisikletin üst modeli...Üzerindeki donanım gerçekten çok güzel...

@monstermania

Gidip görme şansım pek yok. Kayseri'de ikamet ediyorum. Kadro falan değiştirmek istemiyorum. Aldığım gibi kullanmak istiyorum. Tamir vs işlerinden pek anlamıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Size Bu Fiyata Giant XTC Serisini yada Yukon FX serisini önerebilirim.www.kackarbisiklet.com adresinden heriki ürünü de inceleyebilirsiniz.Özellikle Yukon fx fiyatına göre bence çok makul bir full suspension bisiklet.

@ThePoorWanderer

Merhaba;

Anladığım kadarıyla arada bir ağır şartlarla kullanıcaksınız bisikletinizi ben bu konuda tecrübe sahibi olarak size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ben İzmirde yaşıyorum ,hafta sonları güzel bahcede çok uygun parkurlar var, orda dağ bayır demeden iniş çıkış her koşulda kullanıyorum bisikletimi 16'' trek 6000 model bir bisikletim var bir kere en büyük özelliği kadro yapısı ve ergonometrisi gercekten esnemezlik oranı mükemmel ötesi bir bisiklettir, aynı zamanda hidrolik disc fren, komponentleri olukca iyi sizin bütcenize en uygun ve kadro teknolojisi en iyi olan bir markadır .Trek 6000 trt(trek racing technology) black aluminyum kadro yapısına sahip bir bisiklettir .
daha önceleri bianchi kullanıyordum fakat bu bisikleti alalı bir bucuk ay oldu inanın iyiki böyle bir bisiklet sahibi olmuşum diyorum ..ilgili linkler altta mevcutur .

www.sundubisiklet.com- bisikletimi aldığım yer gercekten çok yardımcı oluyorlar .Bisikletin oldugu kısımla ilgili link atıcaktım ama web sayfaları değişmiş sanırım trek modellerinin bazıları web sayfalarında yok muhtemelen güncelleme aşamasında ararsanız yardımcı olurlar ..

www.trek-turkey.com buradanda inceleyebilirsiniz..

sağlıklı pedallar dilerim .

@tugbaakin

Zahmet edip detaylı açıklama yazdığınız için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz bisikleti inceliyorum.

gıant,scoot,trek marka bisikletlerden şaşma abii,elınde kı parayla gıant marka bısıkletın orta modellerını sıtedıgın özellıkte alabılırsın,dıkkatlı surusler :)))))))))

• Beğen
Tepkiler: ThePoorWanderer
Arkadaşlar bir tanesini seçebilir misiniz? Tecrübeli olmadığımdan dolayı fikirleriniz benim için çok önemlidir.

1) Salcona NG 101 SD

(link)

2) Giant Yukon Disc

(link)

3) Trek 6300 disc

(link)

Ps. Bir arkadaşımız trek 6000 tavsiye etmiş ama www.trek-turkey.com adresinde göremedim.

4) Giant XTC 3

(link)

Hatırlatma: Bütçem eğer aldığım bisiklete değecekse 2000 ytl'ye kadar çıkabilir ve nakit olarak verebilirim bu parayı.
Boy: 1.79 Kilo 75. Üniversiteye ulaşım vasıtam olacak. Her gün kullanacağım. Hafta sonları dağdan aşağıya iniş ve ayda bir haftasonu 100-150 km.

yukon disk değilde yukon fx1 i bu sıralamaya sokmalısınız.normal yukon disk diğerlerine göre oldukça alt bir model kalıcaktır.

• Beğen
@ErkaL

Fx1 ön arka amörtisörlü. Ben sadece ön amörtisör istiyorum. Fiyatı da 1100 euro civarı.

Sağlam iniş yapmaktan şehir içi ulaşımdan ve yokuş tırmanmaktan bahsedince özellikle iniş yapan biri olarak onuda tercih ediceğinizi düşünmüştüm.

• Beğen
Eğerki yerinizde olmuş olsam bu bisikletler arasından Trek 6300 disk i düşünürdüm ama birde 2009 Sedona 781 e bakmalısınız hoşunuza gidecektir.

• Beğen
Arkadaşlar başka tavsiyelerde bulunur musunuz lütfen! Bugün bisiklet süren kişileri gördüm dışarıda. Hava çok güzel burada. İçim gitti walla. Bir an önce almak istiyorum :) Şunu hiç düşünmeden al diyeceğiniz bir bisiklet var mı?

Geri