Scudo Sports

Bu aynakol tamir olur mu?

Tepki
95
İsim
Adnan Aydınoğlu
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Cyclocross
202356
Bugün sağ pedalın yerinden gevşediğini farkettim aynakol yeni daha ama demekki rampalara alışamadı :) shimano nun 48-38-28 dişli olanından 301 modeli. Pedal yivleri sağlam pedalın girdiği yer genişlemiş. Demirciye sordum alüminyüm olduğu için bizle işi yok dedi. Yeni aynakol sipariş verdim. Buda astarı yüzünü geçmeden yapılırsa kenarda dursun.202357

buda pedal
202358

Scudo
olur belki tam emin degilim

tornacı ve motorsiklet tamircilerinden bir fikir almanı öneririm ters paso olayı var onada dikkat et

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Cuneyt Erkman
O zaman aynakolu söküp pedalıda alıp tornacıya gideyim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
tornacı ve motorsiklet tamircisi
tornacı daha çok para istemek için orayı kaynakla doldurup diş açıcam diyebilir motorsiklet tamircisi yay ezsem olur diyebilir ama tavsiyem aynakolun tamiri ve yeni fiyatı karşılaştırmanız yönünde

Kaynakla doldurup diş açılması mantıklı ama alüminyum olunca dediğiniz gibi fiyat sormalı kesinlikle

O çapta ters diş klavuzu her yerde bulamayabilirsiniz fazlaca gezmeye hazır olun yada yenisini alın.

Helicoil yay ile çözebilirsiniz. Aynakolu tornalatıp tekrar diş açıp, açılan dişe helicoil sıkıp pedalıda helicoile sıkabilirsiniz. Örnek resimdeki gibi

Dosyalar

• helikol-helikoil-yay-04.jpg
    helikol-helikoil-yay-04.jpg
    227,8 KB · Okunma: 93
@Fatih Anıl
evet bu baya mantıklı çözüm. yanlız alüminyüm malzeme olurmu omazmı diye çekimserliğim vardı. Cevaplar için herkese teşekkürler cumartesi sanayiye aynakol ve pedal ile yolculuk yapayım. yeni aynakolumda gelirse bisikletle giderim.

@Pisiklet Süren Adam
Alüminyum malzemeye olur neden olmasın ben kadroda çamurluk vidası yerine yaptırdım mis gibi oldu.

Aynakolum geldi 52-39-30 dişlilere sahip aslında başından beri bu oranlar aklımdaydı. Aynakolu sökemedim çekiçle vurup boyayı zedelemek istemedim. Aynakol sökme aparatı sipariş verdim onu bekliyorum :) :)
Sorum şu 48.38.28 olan eski ayankolu çalıştıran shimano tourney tz 52.39.30 aynakolu çalıştırırmı? Çalıştırmazsa şöyle hesaplısından bi ön aktarıcı tavsiye edermisiniz ?

Ben disleri yalama bir retro pedal düşürmustum. Tornaciya gittim suriyeli bir cocuk vardi . Tarif ettim hemen torna tezgahina koydu pedali beş dakika sonra teslim etti. Ücret sordum istemez dedi , zorla 5 kaad tosladim. Allah razi olsun smdi cok guzel geziyoz pedalla

Keten sar pedala birde öyle dene su testisisat malzemeleri satılan yerlerde mevcut çok denemişliğim var keteni sarıp üzerine biraz japon yapıştırıcısı döküp pedalı takıyorsun kuruyunca taş gibi oluyor yanlız zor sökülüyor

Olur mu bilmiyorum ama tornacıya git bi bakalım

Geri