Scudo Sports

bu aletten kullanan varmı?

ömer yayla

Daimi Üye
Tepki
74
evet konunu başlıgındanda anlaşılacagı üzere
(link)
bu aletin faydaları varmı zincirim 1 hafta tamizlemesem pislik içinde kalıyo acaba bundan alsammı bir tane sizce işe yararmı vede kullanan arkadaşlar memnunmusunz birde bunun başka modeli var sizce hangisi daha iyiyidir?

• Beğen
Tepkiler: S26
Scudo
@ömer yayla

Ben fotoğraftaki modelden kullanıyorum ve gayet memnunum. İçerisine WD 40 doldurup Zinciri içersinden 4-5 tur geçirdiğiniz takdirde tertemiz oluyor sonra yağlayıp pedallamaya devam.
http://i40.tinypic.com/fkofw9.jpg

• Beğen
Tepkiler: ömer yayla ve S26
Ne gerek var..

Ben benzinciden litrelik ped şiseye yarım litre kadar mazot alıyorum. Zinciride içine atıp bir güzel çalkalıyorum. Aynı benzincide yıkamacıda yüksek basınçta su tutturuyorum..

Yeni gibi oluyo maliyet 1.5 lira, benzinide saklayorum balkonda ta ki ikinci üçüncü temizliğe kadar..

@Tolga Ayla

Zinciri her söktüğünüzde yeni pim kullanmassanız zincirinizin pimini eritiyorsunuz...
Zinciriniz missing link tarzı geçme baklalar ile bağlı olsa bile dayanıklılığı zalıyor... Sram ve KMC kendi zincirleri ile gelen missing linkleri en fazla 2 defa takılıp sökülmesini tavsiye ediyor...

Dışardan resmine bakınca çok çabuk kırılacak bir plastikmiş gibi duruyor. Yeterince sağlam mıdır? Duruma göre ben de almayı düşünüyorum da...

@Serden Us

Biraz kırılgan ama düzgüncene gereğinden fazla güç kullanmasınız bişey olmuyor...

• Beğen
başka kullanan varmı acaba almayı planlıyorum yoksa başka türlü ugraşamayacagım ben bu zincirle cok cabuk tozlanıyo

@ömer yayla

Ömer arkadaşım bu uzun uzadıya tartışılacak bi alet değilki. Ne olduğu nasıl kullanıldığı belli içersinde 4 adet silindir şeklinde fırça giriş ve çıkış kısımlarında 2 adet sünger var. İçerisine üzerinde belirtildiği çizgiye kadar WD 40 veya balata spreyi koyuyorsun kapağını zinciri içerisine alacak şekilde kapatıp istediğin kadar çevirip temiliğindiğine kannaat getirdiğinde çıkartıyorsun ki tertemiz oluyor fırçalar hem bakla aralarını hemde yan yüzeyleri tertemiz ediyor. Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: S26 ve ömer yayla
@Efrahim ÖZCAN

öncelikle cevabınız için çok teşşekkürler benim ögrenmek istedigimde buydu içinin nasıl oldugu ve nasıl temizledigi sorunun cevabını şimdi aldım istedigim buydu saolun

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
Kullanıyorum gayet memnunum gerektiği şekilde temizliyor. Zincir sökmenin maliyeti bu ürüne göre çok daha fazladır.

1. Pimler ucuz değiller
2. Her seferinde pim değiştirseiz dahi bir süre sonra bakladaki yuva genişleyecektir.

• Beğen
Kalın ve sert bir fırçayı iyice wd-40 ile ıslatıp hem zinciri hem rubleyi (oraya da wd-40 sıkabilirsiniz) temizleyip arkasından likit gres kullanıyorum tavsiye ederim. Makineyi tutmak yerine fırçayı tutucaksınız bana pek mantıklı gelmedi 20-30 lira vermek. Tabiki tercih sizin :)

Bu arada ben v-brake kullanıyorum disk kullanıyorsanız bu ürünü kullanmanızda fayda var çünkü yağ sıçraması pek hoş olmayan sonuçlar doğuruyormuş.

• Beğen
Tepkiler: ömer yayla
@furkan istanbulluoğlu

sizin yaptıgınız gibi bende yapıyorum ama bu wd-40 arka göbege kacınca sıkıntı yapıyo vede bu sistemle temiz bir şekilde temizlik oluyo vede sıktıgınız wd-40 bosa gitmiyo bu benim süşünelerim bence böyle bir alet alınır fiyatına göre marifetli bi alet ki 25 liraya wd-40 ve benzeri 2 şişe sıvı viyolar bence deger;)

Bu zincir temizleme aletini bende araştırdım bir zamanlar. Gerçekten çok kullanışlı. Ancak bu aletin her temizlemede kullanılmaması gerektiği önemli.

Burada belirtmemiz gereken nokta bu makinenin zincirin her yağlanmasında (şartlara göre 50-100km’de bir) kullanılmaması gerektiği. Ara temizliklerde yağlı bir bez veya gerekiyorsa çok çok diş fırçası kesinlikle yeterli. Bunun sebebi aletin zinciri fazla iyi temizlemesi. Bu nedenle bu aleti büyük temizliklerde, ya da örneğin her 4-500km’de bir kullanmak kâfi, aksi takdirde zincirin ömrünün kısalması söz konusu

Kaynak için (link)

@furkan istanbulluoğlu

Kalın ve sert fırça ile baklaların arasını yeterince temizleyemesiniz gibime geliyor. Yada fazladan vakit ve emek harcamak lazımki Ömer arkadşımın sıkıntısıda bu işe zaman harcamak istememesi. Kolayca temizleyip yağlayıp sonra bi çay koyup arta kalan zamanda keyif yapmak istiyor.

• Beğen
Ben de balata temizleyicisi ile kullanmistim, ilk denemede elimde parcalara ayrildi:D

• Beğen
Ben de linkteki aleti kullanıyorum.

(link)

Alet zinciri az bir çaba karşılığında süper temizliyor. Tek sıkıntım bu aleti temizlemek, çünkü evin içinde kendisi de kokuyor... :D

• Beğen
herkesin konuya katılımı için çok teşşekür ederim elleriniz dert görmesin bu arada efrahim abi espirin cok hoştu :) saolasın

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
Geri