Scudo Sports

b'Twin Ultra 900 AF

@Atas
Teller dönüyor dan kastınız nedir bilmediğimden soruyorum, birde suan 4000-5000 arası ilanlar var İstanbul da fiyatı bu eder mi bilmiyorum ama kovalıyorum bakalım.

Scudo
sana benim mersedes kaldatoyu verim abi 3.5kg tam senlik 105setli @mariokaldato

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@yavuzkosar teller aero (adana kebap şişi gibi) rüzgarı gidiş yönüne göre bıçak gibi tam dik kesecek şekilde durması lazım ama zamanla rüzgarı yakalayacak şekilde dönüyor teller bir süre sonra birbirini kesmeye başlıyor(muş) benim tel kırma sebebim ona yorulmuştu. Zaten rampa yukarı çıkarken akoru kaçmış saz teli gibi tıngır tıngır ses geliyor arka jantdan. Fiyat konusunda bilmiyorum şu an ne durumda ikinci eller yorum yapmam doğru olmaz.

@Atas

Benimde arka jantta bir akor kaçması var. Bir tane bisikletçiye götürdüm bunu yapmak için 2 anahtar olması lazım dedi ellemedi, dediğiniz gibi adana kebap şişi gibi teller yassı.Şimdi bir yere daha soracağım. En son çıktığım turda az hızlanayım kendini belli ediyordu. 2. el olarak ben ultra 700 AF'yi kargosu osu busu derken 3200'e aldım. XL kadro bence gayet uygun hele ki sora setli mosso'lara 3000 dedikleri piyasada. Zaten alanda kolay kolay satmıyor gibi 700 ve 900 af olarak 3-4 ilan anca var sahibinden de.

@mariokaldato

8 kilodan ağır, kadrosu xl sana biraz büyük gelir bir de 105 setli, istersen senin gios ile takas edebiliriz 1300 lira da cebinde kalmış olur. :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MakRo aero telleri, pensenin uçlarına koltuk ve sandalyelerin dengesini sağlamak için altlarına yapıştırılan zımbırtı yapıştırıp(telleri çizmemesi için) tutup, akort anahtarı ile akort ederseniz, telleriniz aero konumda kalır ve akortunuzu yapabilirsiniz :harika:

@frknltngl
Bayram sonrası izin için Denizli'ye gittiğimde, Manisa'da jant başına 50 lira istemişlerdi. Üstelik anahtar yok bir şeyler ile tutarım demişti. Denizli'de çiftini 30 liraya akort ettirdim hiç bir sıkıntıda çıkmadı ama sürekli Denizliye gidemem. En son mtb ile akort yapmaya kalktığımda başlarda kısmen iyi giderken daha da beter etmiştim. Yeni bir jant seti için şuanda bir bütçe de olmadığını düşününce ufaktan akort yapmayı öğrenmem lazım.

Akort dışında bu bisikletin arka frenin ayarı nasıl yapılıyor ? Gidona giden bağlantı yerinde bir birine geçmeli bir parça var oradan biraz gevşetip sürtmesini engelledim ama bu seferde diğer taraf çok açıkta kaldı. Son olarak yeni fren pabuçları için sadece kartuş mu almalıyım yoksa kendi montaj parçası ile satılanlardan mı almalıyım ve önerebileceğiniz bir marka var mı ?
Sevgili abimiz @hamlet2006 ttubr'da kullandığınız model bu muydu ? (link) hazır wiggle'dan alacaklarım varken frenleri de halledeyim.

@MakRo Aynen bu ürün.
Ben montaj parçalı halde almadım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve frknltngl
@MakRo
Swis stoplar @hamlet2006 dayımın dedigine gore cok basariliymis. Mtb yada tur dunyasinin "4 mevsim, 3renk baradine" i sanirim bunlar :D Benim yolda tiagra bacaklarin ustunde ultegra papuclar olmasina ragmen , yol bisikletlerindeki " yol pisletinin frenleri dandikmis kanka, tutmuyormus diyolllaaa" argumanini yıktiğini soyleyebilirim dostum :D

@MakRo

Fren dengesini ayarlamak için bisikleti ters çevirince daha rahat göreceğin bir vida var arka fren üzerinde. Videoda 1:40'ta yerini gösteriyor.
Fren için sadece pad alman yeterli, kolaylıkla değiştirebilirsin. Swissstopları ben de kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. Frenlemesi hissedilir şekilde artıyor. Biraz yumuşaklar, ömürleri kısa olabilir ama benim ömrümden gideceğine fren padlerinin ömründen gitsin :)

@MakRo A5FCC509-228F-4D9C-9C54-835BD120792B.jpeg
vida yardımıyla centering (merkezleme) ayarını yapabilirsin. ancak akort sonrası buna ihtiyaç duyuyorsan, akordu yapan tek taraflı yapmış olabilir ve merkezlemesi bozulup bir yana daha fazla yanaşmış olabilir. onu da göz kararı şuradan 522B55C0-589E-4239-BB80-82020D81268F.jpeg
göz kararı bakarak anlayabilirsin. fren pedlerine zaten cevap verilmiş ;) :harika:

Hangi konuya nereye yazayım bilemedim. Kasımda 10 günlük yıllık iznim var. Manisa'dan Denizli'ye bisiklet ile gitmek istiyorum. Aliexpressten aldığım tüp şeklinde olan bikepacking gidon çantası var. Hatta bir kaç sefer sele altı olarak da kullandım sıkıntı olmadı. Asıl sorun burada çantalarda değil de yanımda laptop var onu nereye bağlayacağım bilemedim. sırt çantasında taşımak, yorucu olacaktır. Yanıma geldiklerinde ailem ile gönderebilirim. Ama bu sefer dönüşü var. Tam gidonun içine sığıyor, aklıma aerobarı monte edip üzerinde taşıma geldi ama gidon kontrolü olarak ağı olur gibi geliyor. Alternatif üretmez isem mecbur götürmeyip 1-2 yer daha koyarım rotaya. Maşada her hangi bir bağlantı yeri yok bu any thing cage gibi bir ürün ile yada kemer gibi olan bir parça ile hamak ve uyku tulumunu bağlasam çok sıkıntı olur mu ? Eve geçince yanımda götürmek istediklerim ile ilgili detaylı bir resim atarım.

• Beğen
Tepkiler: alfa780 ve Hakan38
900 ultra af 2 ci el az kullanılmış buldum 5 bine alıyımmı. Siz daha iyi bilirsiniz. 200 km falan kullanılmış. L beden başka bi tane buldum çiziği vardı 4500 e onun boyunu bilmiyorum

900 ultra af 2 ci el az kullanılmış buldum 5 bine alıyımmı. Siz daha iyi bilirsiniz. 200 km falan kullanılmış. L beden başka bi tane buldum çiziği vardı 4500 e onun boyunu bilmiyorum
Link var mı?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hocam bence de link koyarsan yorum yapmamız daha doğru olur. Çünkü satıcı bisiklete ekipman koymuştur, upgrade yapmıştır biz bilmeden yorum yaparsak satıcıya haksızlık etmiş oluruz. zamanında bisiklet ararken takibime eklediğim bir bisikletti, ondan yazıyorum. Decathlon da satılırken fiyatı zaten 4999 tl olan bir üründü. 2. el bir ürünün yılı geçtikçe ucuzlamasını bekleyen bir insanım ama. Türkiye de malesef işler böyle yürümüyor. araba fiyatları gibi bisiklet fiyatları da üzerine koyuyor. anlam veremesem de. Bunları bilmediğini düşünerek faydası olur diye yazmak istedim.

@solimire Türk lirası değer kaybettiği için, sıfırı tekrar satışa çıkarılsa 5000 TL değil de 7000 TL'den falan çıkarılır. Hal böyle olunca da 3 olan 2. el, zaman içinde 5 olabiliyor.

Hocam bence de link koyarsan yorum yapmamız daha doğru olur. Çünkü satıcı bisiklete ekipman koymuştur, upgrade yapmıştır biz bilmeden yorum yaparsak satıcıya haksızlık etmiş oluruz. zamanında bisiklet ararken takibime eklediğim bir bisikletti, ondan yazıyorum. Decathlon da satılırken fiyatı zaten 4999 tl olan bir üründü. 2. el bir ürünün yılı geçtikçe ucuzlamasını bekleyen bir insanım ama. Türkiye de malesef işler böyle yürümüyor. araba fiyatları gibi bisiklet fiyatları da üzerine koyuyor. anlam veremesem de. Bunları bilmediğini düşünerek faydası olur diye yazmak istedim.
link atamıyorum

@Uğur2929 Fiyatına birşey diyemem ama (artısı var mı yok mu bilmiyoruz) 200km yapıldığı doğruysa eğer sıfır demektir. Rubleyi,aynakolu, zinciri inceleyin 200 km yapıp yapmadığı az çok belli olur. Jantlara bakın vuruk, çizik yamukluk var mı. İkinci eli görmeden almayın.

• Beğen
Tepkiler: Uğur2929

Merhabalar

2018' de önce 4500 ₺ idi. Alayım mı, almayayım mı derken 4999 oldu ve aldım. Pound ve euro bazlı fiyatına göre Türkiye' deki fiyatı yine de güncel kura göre hala ucuz idi. Sonraki sene adını Van Rysel yapıp arka freni yukarı çıkardılar. Fiyatı önce 7000 ₺, sonra 7300 ₺ olmuştu.

Merhabalar

2018' de önce 4500 ₺ idi. Alayım mı, almayayım mı derken 4999 oldu ve aldım. Pound ve euro bazlı fiyatına göre Türkiye' deki fiyatı yine de güncel kura göre hala ucuz idi. Sonraki sene adını Van Rysel yapıp arka freni yukarı çıkardılar. Fiyatı önce 7000 ₺, sonra 7300 ₺ olmuştu.
Bilmiyorum ama şu ÖTV indirimi olacak ve herşeye olacak heralde onu bekliyorum bakalım. 5bin den fazla vermek de istemiyorum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Geri