Scudo Sports

b'Twin Ultra 900 AF

@frknltngl
Dün ben de haşat ettiğim Btwin spd/sl pedalları iade edip Shimano spd/sl pedalları ile değiştirdim.
Kayda girmek için; Soru:Neden?, Cevap:Memnun kalmadım. Hepsi bu kadar.
Seviyorum Decathlon'u

Scudo
@yavuzkosar
Boyum 1.98 iç bacak boyu 92cm. Bendeki kadroda seat tube 60, top tube 58 olarak geçiyor. Bu alttaki de 900'ün kadrosu bunun ile aynı.

scala.JPG

@frknltngl
Kullanıcılar Michelin Pro4'ü decathlon'un sitesinde yerin dibine sokmuşlar..!
Niye böyle oluyor acaba?
Bir parti gelen lastiklerde filan mı sorun oluyor?Atıyorum,2016 modeller sıkıntılı oluyor,2017'ler de bir şey olmuyor gibi..

@Triban
evet ben de fark ettim yorumları. yurt dışı sitelerde inceleme ve puanlar gayet güzel. benim kendi yorumum da çok başarılı olduğu yönünde. hatta bir lastik bu kadar konfor ve hızda fark eder mi diyorum kendi kendime. mavic ler özellikle yüksek basınçta bozuk yollarda zıplıyordu. bu da hem konforsuz oluyor hem de gücümden çalıyordu. michelin ise konforlu ve pedala verdiğim gücü yere aktarıyor :harika: parti parti farklılık olacağını michelin üretim standartlarını düşündüğümde pek sanmıyorum. verilen paraya göre yaşanan hayal kırıklığı olabilir

@MakRo
Boyum 177-8 arası kesin olmamakla beraber, iç bacak boyum 82 cm buna göre sanırım M beden seçmem gerekiyor?

@yavuzkosar
Sizde de leylek bacak sorunsalı var ? boyunuza göre “m” iç bacak boyunuza göre “L” bedene denk geliyorsunuz performans odaklı düşünüyorsanız “m” uzun mesafe, tur yapmayı düşünürseniz “L” tavsiye ederim uzanma mesafesi önemli deneyerek almanızda fayda var

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gökay Akçay
Aynen ? daha çok uzun sürüşler yapıyorum ama sprint atmayi da çok seviyorum ne yapsam bilemedim ki

@yavuzkosar
@MakRo beyfendiyle aranızda 20cm boy farkı ama bacak boylarınızda sadece 10 cm siz oranlamayı ordan yapın mutlaka decathlona gidip aynı bisikleti bulamasanız bile herhangi triban kadrosunun M ve L bedenlerini tecrübe edin dediğim gibi uzun sürüşler için büyük kadro ve kısaltılmış gidon boğazının size daha uygun olduğunu düşünüyorum

@frknltngl

Bir bisiklet toplamda 106 kiloyu taşımayacaksa atalım çöpe gitsin. Zamanında en dandik bisikletlere ön ve atka millere ayaklık takarak 3 kişi biner, basınçlar az olduğu için lastikler ezilir, jantın üzerinde giderdik. Hiç bir şey olmaz, keyifle taşıyın ufaklığı.

@Haggard1963
Bir süre taşıdım hiç bir sıkıntı olmadı :harika: sonrasında emektar salcano ya transfer ettim:)

@yavuzkosar
Boy 1,82 cm, iç bacak 76 cm. Boya göre L, bacağa göre S kadro seçmem lazım idi. Decathlon' a gittim, görevli arkadaşlar çok yardımcı oldular ve kesinlikle L almamı söylediler. L aldım ve kesinlikle S olmazmış.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
@ikemath
işler iyice karıştı en iyisi dechatlona gidip orada test etmem :)

Para yetmezden öte Türkiye'ye gelmez :), diğer CF serileri de gelmedi.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Atas

Kasım ayında bu yazıyı yazmıştım, ve güvenmekte haklıymışım sanırım mavic tel konusunda (biraz da benim hatamdan dolayı) yarı yolda bırakmış olsalarda kullanılmış lastiği garanti kapsamında değiştirmeleri decatlon a olan güvenimi tazeledi teşekkürler decatlon.

@Atas
Bisikletinizle alakalı artı eksi yönleri nedir ?, bende yakında almayı düşünüyorum da.

@yavuzkosar
Ben tam 1 yıldır kullanıyorum ve neredeyse 7k yol yapmışım. Nelerinden memnunum nelerinden rahatsızım sanırım işinize yarar bir kaç şey söyleyebilirim.
Öncelikle bana dert olan yanından başlamak istiyorum. Orta göbeğe yakın aşağı takılı arka direct mount fren! Aslında normalde bir sıkıntı teşkil etmiyor ancak sol aynakol güç ölçer alınca ne yazık ki sökmek ve bu yapıya uygun olup aynı zamanda power metreye sürtmeyecek trp t851 frene fazladan 500TL ödemek zorunda kaldım. Yeni serilerde fren yukarı alınmış ki yeni seri alacaksanız ya da power metre gibi bir düşünceniz yoksa dert olmayacaktır. 2. dert olan sele ki yeni seride selede de değişikliğe gidilmiş o yüzden yeni seleye yorum yapamam ama eski sele direk değişmesi gereken bir sele. Ben rahat edemedim.
Bunun dışında kendime uygun kadro boyu aldığım için herhangi bir şikayetim yok. Alü. gövdeden ne bekliyorsam onu sağlıyor. Peki neler değiştirdim; gidon ve gidon boğazı ile jantları. Gidonu karbon yaptım ki sürüş konforu hissedilir şekilde arttı. Aksium jantlardan ağırlık dışında bir şikayetim yoktu; 7k yolun tamamı bu jantlarla yaptım ve bir kere akort ayarı gerektirmedi ve hala sıkıntı yok. Yani yaptığım parça değişiklikleri hep konfor kaynalıklı şeyler. Sorun şikayet yaşamadım. Daha önce 540 vardı ve üretim hatası çıktığından kargo ile geri göndermiş arasındaki tutar farkını vererek 900AF'yi almıştım. Müşteri hizmetlerinden de bir sıkıntım olmadı.

@ndhakara
Çok teşekkür ederim tahmin ettiğim noktalardan rahatsızlıklarınız olmuş, zaten alır almaz benimde değiştirmeyi düşündüğüm parçalar, bir arkadaşımda 540 serisi var selesi berbattı gidon da bir tuhaf tasarımı var ben anlamadım, ama verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

@ndhakara gayet doğru söylemiş ekstra olarak katacağım eğer kondisyonun iyi değilse 11-28ruble zorluyor 11-32 aldım rahatım, arka jantın ruble karşısındaki teller dönüyor sürekli 300-400km de bir tekrar döndürmek lazım, jant teli hiç bi yerde bulunmuyor(kopardım ordan biliyorum) ama kaya gibi jant olduğuna garanti veririm çok dayanıklı bayır aşağı ve kaçamadığım durumlarda keskin ve derin çukurlara girdim hiç birşey olmadı. sele gerçekten berbat uygun fiyata bulunursa alınır mı alınır.
@yavuzkosar

Geri