Scudo Sports

b'Twin Ultra 900 AF

Teller yassı aero olduğundan bence iyi bir ustaya göstermek en iyisi olur.

Scudo
Optimum Decathlon ile telefonla görüştüm hafta içi gelmemi önerdiler. 1 saat içinde halledeceklerini belirttiler. Yol bisikleti kullanıcısı çalışanlarının hangi saatlerde işte olduklarına kadar bilgi verdiler. ki zaten içlerinden Koray, kurulumu ve ilk ayarları yapmıştı. Pazartesi gideceğim. Ücretsiz bakım ve jant akort ayarları yapılacak. Neler yapıldığını ve gelişmeleri yazarım ;)?

Dün jant akort ayarlarım yapıldı. Diğer kontroller, vites ayarları, fren merkezlere, zincir yağlama vb. Koray isimli arkadaş tarafından gayet ilgili ve bilgili bit şekilde yapıldı. Ben gayet memnun kaldım. Ancak her çalışan aynı bilgi düzeyinde olmuyor ;)

@frknltngl
Kesinlikle olmuyor. Benim bisikletimin lastiği ters yönde takılmıştı Gaziemir Decathlon'da :)

@Emre Doğan
eminim bu durum senin güçlenmene ve artık bir çok şeyi kendi kendine yapabilmene neden olmuştur ??

• Hahaha
Tepkiler: Emre Doğan
@frknltngl
YouTube'dan izleyip kendim düzeltmiştim evet faydası oldu demek ki :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: frknltngl
Arkadaşlar çocuğum için kadro bağlantılı çocuk koltuğu aldım. ultra 900 af ye bağladım. ben 80 kg, bisiklet 9 kg, çocuk ve koltuğu 17 kg. toplamda 106 kg. özellikle bağlantı yaptığım boru olmak üzere kadroda sıkıntı çıkarır mı korkuyorum. fikri ya da tecrübesi olan var mı ?F1600AEB-1161-4D67-81EA-F9255041BBD1.jpeg35DFA981-178E-47CB-889A-B0B75BB3A53C.jpeg6E03929E-4B6E-4C89-8850-09661D85E191.jpeg4156A54A-124B-4F80-88B5-F273645D0BAF.jpeg

Ağırlığın büyük bir bölümü arkaya özellikle göbeğe bineceği icin sorun oluşturabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Arkadaşlar bisikletin üzerindeki mavic lastiklerin ikisinin de yanak kısmında, tüm lastiği doğrusal şekilde saran tek şerit çatlak oluştu( fotoğraf çekmeyi unuttum). Geçen hafta optimum decathlon a götürdüm. Çok nazik bir kaç soru sorduktan sonra. hemen garanti kapsamında michelin pro4 servise course lastikleri taktılar. Ben çok sevdim bu decathlon u. Müşteri memnuniyeti gerçekten üst seviyede. İlk 6 aydaki ücretsiz bakımı, jant akort ayarı hizmeti ve şimdi de 2400km kullanılmış lastiği ( ki bunu onlara da söyledim) hiç tereddütsüz değiştirmeleri bisiklete hiç masraf etmeden binmemi sağlıyor :harika:
Bu arada 2400 km boyunca mavic lastiklerim hiç patlamamıştı. Memnundum ama şimdiki lastiklerim hem konfor hem yol tutuş ve yuvarlanma direnci bakımından çok daha iyiler :harika:

@frknltngl
Üzerinde gelen Mavic lastiklerin öyle bir problemi var, en azından kullanım ve güvenlik açısından bir zararı olmuyor ama insanı yine de rahatsız ve tedirgin ediyor. Diğer yandan Decathlon'un müşteri memnuniyeti anlayışı şapka çıkarmalık, hoş bu iş biraz markada biraz da çalışan görevlide bitiyor ki size ikisinin uyumu denk gelmiş :).

@ndhakara
Haklısın bisikleti götürmeden önce aradığımda telefondaki arkadaş olur öyle şeyler, 2400 km de lastikler bile bitebilir gibi şeyler söylemişti. Ama gittiğimde, bisikletin ve lastiklerin temizliği de etkili olmuştur diye düşünüyorum( çıkışta güvenlik tarafından durduruldum ödemesiz çıkış yapıyorum zannetti :)).
Lastiklerin zararı olmaması noktasına pek katılamıyorum. götürmesem mi bile demiştim içimden ama lastik söküldükten sonra yanlardaki çatlakların çok derine gittiği çok netti. iyi ki getirdim ve değiştirdiler dedim :harika:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Mavic marka ön lastik bendeki 700 af'nin üzerinde var benden önceki (ilk sahibi) biraz hor kullanmış galiba yanakta değil ama lastiğin bir bölümünde çatlak var. Lastiğin değişimi olmaz farkındayım kullanıcı hatası olma olasılığı yüksek. Ama jant akoru gibi genel bakımları da yapıyorlar mı ücretli yada ücretsiz olarak ? Manisa'da düzgün bir bisikletçi bulamadım birde bunlardaki jant telleri aero tel diye geçiyordu galiba arkada biraz akor kaçmış. Genel bir baktırsam iyi olur. Son olarak bisikleti faturası aldığım kişi adına olduğu için sıkıntı çıkma ihtimali var mı ?

@MakRo
Ömür boyu garanti kapsamında lastikler yok. lastik ve donanımda garanti 2 yıl. yanak haricindeki yaralanmalar son derece normal her lastikte oluyor. bendeki fabrikasyon hata bariz belliydi. jant akortu için en son 30₺ alıyorlardı. muhtemelen tek jant için 30₺ dir. faturanın senin üzerine olması şart değil diye biliyorum. diğer bakım ücretleri de yazıyordu ve çok uygundu. ancak haftaiçi gelmeni istiyorlar. ayrıca gitmeden önce bu işlerden(yol bisikleti) iyi anlayanlar kimler diye sor hiç ego yapmayıp söylüyorlar. o kişilerin çalışma gün ve saatlerini öğrenip gidersin hallederler :harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Benim lastiklerde de benzer durum vardı ama hiç götürüp sormak aklıma gelmedi. Kendim lastik almıştım. 1800km stok lastikleri kullandım. Mevcut lastik problemini bu konuda başka arkadaşlarda yaşadı diye hatırlıyorum. Sizin lastikleri garanti kapsamında değiştirmeleri isabet olmuş.

• Beğen
Arkadaşlar bu 700 af ve 900 serilerindeki arka fren kaliperinin alt konumda olması bir sıkıntı yarattı mi yada yaratır mi fikri olanlar cevaplandırabilirse memnun olurum. 700 ve 900 arasinda fark var mı onuda tam ayırt edemedim?

@yavuzkosar
çok çabuk kirleniyor, kirlenince fren performansı düşüyor ve temizlemesi zor. başka sıkıntısını görmedim. tam emin olmamakla birlikte 700 ile 900 aynı kadro. sadece jantlar 700 de kendi üretimi, 900 de mavic aksium. ha bir de grup set 700 de bir eski seri olabilir ama emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@frknltngl
İstanbul da genelde temiz havalarda suruyorum, ortalama 4500 tl bütçe ayırdım 2.el 900 ler o ayarda bir kaç tane buldum. Yagmurda sürmeyi sevmiyorum ama dediginiz gibi çabuk kirlenecek gibi düşünüyorum, bakalım kararsizim hala arayış içindeyim yol bisikleti için.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve frknltngl
@yavuzkosar @frknltngl 'nın da dediği gibi sadece jant seti farkı var. Bende gravel bisiklet ararken kendimi bir anda yol bisikleti içerisinde buldum ve 2.el xl kadro ultra 700 af buldum. 3200'e geldi. İşten çok fırsat bulup uzunca süremedim. toplamda 65 km kadar oldu ama memnunum, en önemlisi kendi boyuma göre bulmam oldu gerçekten çok rahatım. Ayrıca bisiklet gerçekten hafif. En yakın zamanda frenleri değiştirmem ve bir komple bakım yaptırmam lazım. Üzerinde r5800 set var galiba eski bu oluyordu. Belki 11-28 yerine 11-34 ruble olabilir.

@MakRo
Boyunuz kaç acaba xl bedende neye denk geliyor ?

Bisikletim btwin değil ama , -İnşallah daha iyi olur- Decathlon 'un müşteri memnuniyetine şapka çıkartıyorum . Pazar günü kamp turlarım için Şişme yatak ve ayak pompası almıştım büyük geldi heybelerde taşınmaz dedim dün gittim , kendinden şişen yatak ve mat aldım birebir değiştirdik. Helal olsun !

Misal fiyatlar da gayet makul , Nurgaz Troya , başlığı ve kartuşu dahil 64,99TL , internette en ucuzu 70tl ve küçük boy kartuşla..

Geri