Scudo Sports

b'Twin Ultra 900 AF

@ilker
@vetohan
@mknxx

kadro geometrisine bakınca 900 af’nin Agresif bir geometride olduğunu söyleyebilir miyiz? Yoksa 540 gibi orta şeker mi?

- mosso ve kron’un yarış bisikletlerinden agresif midir?
Yani safkan bir yol bisikleti diyebilir miyiz?

Dosyalar

• 541B8E21-9B5C-4E3B-BA67-F1EB5949B157.jpeg
    541B8E21-9B5C-4E3B-BA67-F1EB5949B157.jpeg
    86,4 KB · Okunma: 46
Scudo
@Emre Doğan

900 AF'ın geometrisi Triban'dan daha agresif. Safkan bir yol bisikleti kesinlikle. Hatta Decathlon Türkiye'de satışı yok ama o geometriyi karbondan yapıp, Dura Ace grupset ve Zipp Jantlarla satıyorlar 3500 sterlin'e. Yani binmişliğim yok ama beni izlenim olarak etkiledi. :)

Kron'u bilmiyorum ama Mosso kadroları da gayet agresif duruyor. Hatta ben bu 735TCA'yı seksenlerin üçgen yarış kadrolarına benzetiyorum. Üst boru neredeyse yere paralel duruyor. Onda da Triban'dan çok daha yatık bir sürüş pozisyonun olur.

@vetohan Kesinlikle haklısınız. Kadro geometrisi oldukça agresif. Bunun en büyük nedenide alın borusu. Tribandaki arşa çıkan alın borusu ultralarda gayet ideal. Bu arada o bahsettiğiniz carbon kadrolusunun kadrosu 850 gram :)

@Emre Doğan

Ultra kesinlikle triban a göre daha agresif.
55 kadro boyu için alın borusu karşılaştırdığımızda
735tca 140mm
Ultra 165mm
Yani gidonu 735tca biraz daha aşağı konumlandırıyor ve biraz daha aero pozisyon sağlıyor. Ama zaten çoğumuz gidonu o kadar aşağıda kullanamıyoruz, konforu düşürdüğü için.

@Emre Doğan uyarısıyla düzelttim.

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
@mknxx

900 AF’nin alın borusu daha büyük olduğu için oturuş da Mosso’ya göre daha dik olmaz mı? Buna göre Mosso, 900 AF’ye oranla daha aerodinamik olmaz mı mantıken. Siz 900 AF’nin daha aerodinamik olduğunu söylediniz. Ondan acaba dedim :)

Haklısın ters yazmışım benim hatam

• Beğen
@mknxx estağfurullah ne demek. Bu arada aklıma bir şey geldi. Ultra 900 AF'nin gidonunu aşağıya indirebiliyoruz. Bilezik gibi siyah halkalar var. Agresif kullanım için bu ayar yapılabilir ve Mosso'dan da agresif ve aero duruma getirilebilir. Tam emin değilim ama o halkalar gidon ayarı için olması lazım. Güzel fikir değil mi? Sİz ne dersiniz?

@Emre Doğan

Güzel fikir değil. O halka dediğiniz şeyler gidonu aşağı yukarı çekmek için olabilir fakat sizin vücud anatominize göre ayarlanması ve bırakılması gereken şeyler. Yani az aşağı yapıp daha çok eğileyim derseniz aşağıya alırsanız beliniz ağrır rahatsız olursunuz gibi bi ton varyasyon var.

Ayrıca yıllardır bisiklete binerim. 30 ortalama görmek 3-4 saatlik sürüşler için gayet zordur çalışmak gerekir. 15 dk binip 30 ortalama görücem derseniz o ayrı rüzgarı alın arkanıza basın gitsin.

Dropbar ile flat bar arasında hız farkı falan konunun alakası yok. Flat bar daha dik durursunuz 1 çeşit tutş şekli vardır.... Dropbar çok çeşitli tutş şekiller ve çeşitleri vardır. Flat bar hızlı olsaydı world tour takımları kullanmazmıydı?

2 sene mosso 735 tca kullandım. Kadro ölçüleri boyutlar benim diyen bisikletle yarışır ama kalite olarak onu söyleyemiyeceğim tabi. Sonuçta kendini kanıtlayan dev firmalar ile yarışamaz. Yarışmış olsa en azından continental takımlar kullanmaz mıydı? Aynı şey bt win için de geçerli.

@Emre Doğan
verdiğim 140mm ve 165mm ölçüleri sadece kadronun alın borusu ölçüleridir. yani bahsettiğin halkalar ve furç kapağı bu rakamlara ilave olarak gelir.

• Beğen
@okanakcay bu özellik 4700 tıagralardada var bilgi amaçlı

@sargonnas Güzel fikir değil demişsiniz ama o halkalar gidonu yukarı aşağı indirip çıkarmak için kullanılmıyor mu? Net olarak bilmediğimden soruyorum.

evet aşağı yukarı için kullanılıyor fakat bu iş kafamıza göre olmuyor malesef. kadro geometrisi ve vücut ölçülerimize göre ayarlanması gerekiyor. kısaca Bikefit diyelim.

@mknxx Hocam bu arada baktığımız tablo yanlış! O tablo nereden geldi bilmiyorum:

Ultra 900'ün geometrisi bu şekilde.

(link)

Buna bakarsak ultra 900 af "M" boyutta: alın borusu 147.5 mm yapıyor... Mosso 7 mm kadar daha alçak. neredeyse aynı gibi denebilir.

başka yerde bulamadım ama ultra 720 ile aynı kadroyu kullandığını biliyoruz. Buradan da bakılabilir..

(link)

• Beğen
Tepkiler: mknxx
Fiyatı da agresif maşallah, 5000 lirayı görmüş alet

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Butun Decathlon yol bisikletlerine zam gelmis. Doviz kuru bu kadar hareketliyken, boyle bir sey olmasini sasirtmadi zaten.

daha 02.06.2018 tarihinde 4.499TL ye aldım.. 2 kere zam yedi..

Eylül ekim gibi indirim olur mu dersiniz?

Son 1-2 tane kalınca Haziran fiyatına çeker bir de indirim yaptık diye reklamını yaparlar. Her yıl aynı taktik, döviz yükselmese bile yaparlardı bunu.

Geri