Scudo Sports

b'Twin Ultra 900 AF

@mosso ersin
Ben de ikisi arasında kalmıştım. Mosso'nun kadro şeklini daha doğrusu üst borusunu beğenmediğimden bu kadroyu seçtim, aşağı doğru gidiyor gibi hoşuma gitmemişti. İkisi de güzel aletler. Mosso'nun gidonu falan Ritchley diye biliyorum o bi tık daha iyi görünüyor o konuda. Esnemezliği de iyi diyorlar 7005 aliminyumun, biraz daha ağır bir kadrosu varmış bir de.
Tipi hoşunuza gideni alın derim, bi kere binin ikisinin de üzerine hangisi içinize sinerse onu alın gitsin. Pişman etmez iki alette sizi.

Scudo
Şimdi şöyle söyliyim,1 hafta önce decathlonda 900 e bindim mükemmel geldi banada mossoyu kimde deniycez adamlar denemek istiyom desem almasam burun kıvırmazlarmı mossoyu birde ucuza nerden hangi bayiden alabilirim,şimdi gidonu richley diye ve 7005 diye mosso tercih edilirmi,neticede 6061 btiwinde kadro ömür boyu garantili,esnediğinde sürüş dahamı kötü olur,kullanımda pedal basışımızın tam olarak karşılığını alamazmıyız,mosso kadromu btwin kadromu iyi,tüm aksamlara bakınca hangisini tercih etmeliyim ,görüntüyü geçtim.

Btwin'e lafım yok ancak kadro garantisi vermek o kadar da büyük birşey olduğunu düşünmüyorum çünkü sonuçta bi downhill bisikleti değil :D Ama yinede güzel satış stretijisi :)

7005 daha rijit. Şuan Mosso 771 TB3 kullanıyorum. 7005 kadro ve maşalı. Gerçekten verdiğiniz gücün iletildiğini hissediyorsunuz ki bu bir tur bisikleti :D

Birde aynakolun mossoda beni zorlaması olabilir btiwinde aynakol SHIMANO 52 X 36 iken mossoda 53x 39 du yanlış hatırlamıyosam acaba zorlanırmıyım ,düzenli biniyorum ama malum istanbul yokuşları var..Birde btwinin üst borusu çok hoşuma gidiyor..;)

@mosso ersin

105 setli ise Mosso 53-39 aynakol ile geliyor. Zorlayabilir tabii :D

Bence çok takmayın hangisi gönlünüzden geçerse onu tercih edin :)

Arada kaldım üstad ben ne yapıyım acaba, mossonunda rengi çok güzel mavi mavi ,btwinde çok aerodinamik görünüyo üst borundan dolayı,acaba btwin alsam pişman olurmuyum kadro esneme açısından,kalbim mossoya,aklım btwine kayıyo ,btwin aynakol oranı çok iyi ama mosso 7005 alimiyum cezbediyo rengiyle.

@mosso ersin
Alur700 kullanıyorum, öyle bir esneme yok. Esnetmek için nasıl bir güç uygulamak lazım bilemiyorum. Gayet verdiğim tüm gücü yola ilettiğimi hissediyorum. Öyle kadroda düşündüğünüz gibi dans etme durumu yok, olamaz da. Öyle kalitesiz bir kadro olsa UCI lisanslı olabilir miydi bilemiyorum.

Öylede, mosso kadro daha rijit vs..dedi bir arkadaşımız,fakat aklım ve mantığım o güzel üst borusuyla ve Yeni MAVIC AKSIUM 17 jantlarıyla btwinde ,bide aynakol olayı dahada btwine kaydırıyo beni her ne kadar rengi mossonun daha güzel olsada bir kararsızlık var azda olsa ,ama btwin diyorum kendime ...

Usta sen gönlünü kaptırmışsın btwin e haberin yok

Maalesef öyle olmuş :) ama böyle bir ilanda adamın aklını çeliyo 1.200 daha ucuz fiyat farkı var..Tertemiz diyo garantili 50 km bindim diyo, hadi 200 olsa ne olur ki doğru söyliyodur diye inanıyorum

upload_2017-6-8_20-17-4.png

Btwin indirimi bekliyorum bide btwinde çalışan bir arkadaş bulup onun üstünden alırsak tadından :D
yenmez.. Bakalım alıcaz hertürlü ..

@mosso ersin
Fiyatı uygunmuş, zaten 2016 fiyatı o civardı orası da var. Muhtemelen alıpta süremeyen birisidir. Bu fiyata alıp jantları değiştirseniz daha güzel olur sizin için. Bir de jantlar 2016 ve 2017 modelde farklı diye biliyorum haberiniz olsun, alırken dikkat edin.

Teşekkür ederim ilgin için kardeşim,evet jantlar değişmiş daha iyi olmuş şu anda ,işte 2016 alıp masraf ediceğime btwin ultrayı alıp keyfime bakarım da diyebilirim,ama jant değişsem ne tutar bilmiyom ,e tabi btwinin kadrosu daha çok hoşuma gidiyo onu napıcam bende anlamadım,btwinde gözüm aslında...

Marka savunucusu olmak gibi niyetim yok ama 700 ve 900 serisi yol bisikletleri gayet guzel bisikletler, performans konusunda ultra 700 ile 100 kmde 33, 34 ortalamalar aldım ki, yola yeni geçtim. Belki 52- 53 aynakol ve bisikleti biraz daha hafifleterek yarış konusunda dahi diğer üst düzey aletlerle kafa kafaya gidersiniz. Btwin diye kucumsemeyin, kürsü yapabilirsiniz. :)

Zaten amacım ultra 900 ama alan satmıyo 2.ele temiz düşerse alıcam yada sıfırı,yada mosso bakıcaz artık inşallah 900 olur

@mosso ersin yalnız şöyle bir detay var. Mossoyu alıp masraf etmekten bahsetmişiniz. Btwinde aklınızı çelen jantla rs11 jant aynı seviye yani giriş seviyesi siz 1200 daha verirseniz zonda alırsınız ve bir hayli fark atmış olur. Bence bu durumda 2. El mosso alınır. Btwindeki jant aklınızı karıştırmasın yani.

Mosso 735 in stok jantı sadece bisiklet gitsin diye takılmış. Khamsin yada Vento upgrade i hobi kullanıcısına ala olur hatta Fulcrum racing 7 ve 5 de.

Geri