Scudo Sports

b'Twin triban 100

Arkadaşlar merhabalar,
Aranıza yeni katıldım , yaklaşık 3 senedir aktif olarak bisiklet kullanıyorum lakin bisikletim hurda denilebilecek seviyede yaklaşık 12 yıllık bir mazisi var.
Güzergahım ortalama 20 km. ( evden çıkıp florya-yeşilköy sahil yolu yapıyorum. )
kullanım amacım kilo vermek esasen.
bu bisikleti decathlon'da gördüm 1,200 fiyatı var sizce almalı mıyım ? ömür boyu garanti diyorlar , söylediğiniz terimlerden hiç bir şey anlamadım bu arada .
Paramıda boşa harcamak istemiyorum , fikir verebilirseniz çok sevinirim.
iyi günler iyi forumlar.

Scudo
@brstrmn kullandığınız yol yokuşluysa ve kötüyse almayın bence tekli aynakol var üzerinde yorar insanı onun yerine biraz daha verebilirseniz triban 500 alabilirsiniz başlangıç için bence

@mehmetgacar aralarında 500 lira fark var ki bu oldukça yüksek benim için neticede öğrenciyim. sürdüğüm yolda ortalama 100 metre yokuş var , hadi Bakırköy tarafına gittim diyelim max. 200 metre oluyor ki bu elimde ki hurda ile bile gidebiliyorum.
bahsettiğiniz bu aynakol ne anlama geliyor bu arada ? teşekkür ederim.

@brstrmn merhaba;
Öğrenci olmamız hasebiyle kaynaklar sınırlı dolayısıyla iyi yönlendirmemiz gerek. Size tavsiyem ikinci el bisiklet seçimi konusunda birkaç saatlik bir araştırma yaptıktan sonra ikinci el Triban 500 (turuncu siyah olan) veya Triban 3 (beyaz olan) bir bisiklet alın huzura erin. Çok olsa 800-900 civarına yıpranmamış bir Triban bulabilirsiniz.

Ben Triban 100 ilk çıktığında hatırlıyorum hava yağmurluydu. Uykulu uykulu izledim sitesindeki kayın pederin davetine yetişen damat videosunu. İşte dedim aradığım canavar bu. Araziye dal, yollar zaten senin ama donanım buna müsaade etmez. İkinci elden korkmayın bisiklet dostu insanlardan bulursanız yapıştırın. Kolay gelsin.

@Oğuzhan Çaylak
Bu arada 175 boy 95 kilo olduğum için yetmez genellemiş olmayayım.

@Oğuzhan Çaylak benim de boy 1.81 kilo 79.
Sıfır almak cazip geliyor.
(link)
bunu buldum ilk etapta , ne dersiniz ?

@brstrmn resimlere bakarak yorum yapacak yetkinliğim olduğunu düşünmüyorum. Şu kadarını söyleyeyim : Benim aldığım kişi faturasını garanti belgesini kutusunu dahi muhafaza etmiş birisiydi. resimlere bakınca ikna olmuştum bir sekilde. Türkçeyi düzgün kullanan tesekkür eden bir insandı o yüzden parayı bisiklet gelmeden havale yapmıştım hala şaşırırım biraz sabır biraz dikkat ile en güzel bisiklet sizin olacaktır 1200 az para değil. Sağlıcakla kalın :)

Bu bisiklet tam da modifiyelik bisiklet. Bunu alıp yavaş yavaş yükselteceksin. Vites-çekiş sistemi biraz iyileştirilirse canavar gibi olur. Ön maşayı değiştirip bagaj deliği olan çelik ya da alüminyum bir maşayla değiştirsen tam bir tur bisikletine dönüşür. Yani zamanla yapılacak ufak değişimlerle uçurursun bu bisikleti. Rengi falan da hoş. Sevdim ben.

@Birhan K. fiyat olarak biraz pahalı gibi ama almaya karar verdim gibi öyle modifiye felan bilmem floya'dan sirkeci,eminönü yapabilir miyim ? yapabileceğim max. hız ne olur düz yolda ?

@Birhan K. fiyat olarak biraz pahalı gibi ama almaya karar verdim gibi öyle modifiye felan bilmem floya'dan sirkeci,eminönü yapabilir miyim ? yapabileceğim max. hız ne olur düz yolda ?

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@brstrmn Florya-Eminönü filan çok rahat yapılır bu bisikletle. Daha uzun mesafelere de gidilir. Ama yüksek hızlar beklememek lazım. Dişli oranlarına ve lastik kalınlığına bakılırsa tahminen düz yolda 30-35 km/s hızla gidebilirsin gibi duruyor.

@Birhan K.

:( ben elimde ki hurda ile o hızı yapıyorum hemen hemen . Ben hızlı gidebilirim diye düşünmüştüm. Ekipman alsam tayt,ayakkabı vs. 40 kilometreye çıkar mı acaba ?

@Birhan K. sahilde dinlenirken insanları izliyorum bu tarz btwin vs. gibi bisikletlerle çok yüksek hıza çıkabiliyorlar düz yolda onlardan özendim esasen , ince teker fantezim başladı ama nafile sanırsam.

@brstrmn Üstat bunun üzerinde 32c lastik var, üstelik tek aynakol dişlisi var. Hız için 23c ya da 25c lastik tercih etmen daha doğru olur. Daha büyük bir aynakol dişlisi de hız performansını artırır.. Yani kısacası, diğer modelleri incelesen sanırım daha iyi. Yine de sen bilirsin.

@Birhan K.

tek aynakolun avantajı-dezavantajları nelerdir acaba ?
ve de 25c'lik teker taksam buna sağlıklı olur mu ?

@brstrmn
Tekli aynakolla ne hiz yapilamasi biraz zor yokuslardada aynakolun buyuklugunden dolayi zorlanabilirsiniz siz yol bisikletinden yana kullanin tercihinizi kullansaniz daha makul bir secim olabilecektir 25 c lastik takilabilirmi bilemiyorum ettro degerlerine bağli olarak lastik kalinligi belli bir olcuyle değistirebiliyorsunuz bu urunde dechatlon cyclcross a benzer bir sey yapmaya calişmış 25c lastiklerle de olsa ruble oranlarindan dolayı pedali boşa ceviriyor gibi olursunuz en ağir viteste olmasina rağmen

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@brstrmn Bu başlığın ilk mesajlarında tek aynakolun artısı eksisi tartışılmış, oraları okursanız faydalı olur. Tekrara düşmeyelim. Üzerindeki jant 23-25 incelikte lastiği destekler mi bilmiyorum, büyük ihtimalle desteklemez. Onu da Decathlon'daki görevliye sormanız gerekecek. :)

Beğenmedim filan ama arkadaşın söylediği de doğru, bence ikinci eli piyasaya düşerse mofidikasyon için alınabilir, nitekim bir grup set güncellemesi ile (fren hariç, fren sistemi güzel) fiyat/performans kralı bir cyclocrossa dönüştürülebilir bu alet.

Evet, biraz yukarıda yerin dibine soktuğum bu bisikleti, Türkiye'deki karnı tok bisiklet dükkanları ve yabancı markaların seçtiği beş kuruş etmez distribütörler sayesinde gidip alacağım sanırım. Yarın Giant distribütörünü son kez arayacağım. Sonuç alamazsam bundan sonra Dekatlon'dan başka yerden bisiklet almam. Bakıyorum alete, öne bi aktarıcı ve üçlü aynakol taksam zaten istediğim bisiklete çok yakın bir hale geliyor. Şam'da kayısı hesabı. Hem de yarı fiyatına.

Güncelleme: Valla bugün gittim baktım, malesef kadro benim istediğim tipte değil. Hatta şöyle söylim, Triban 500 ile tamamen aynı kadro. Bildiğin atak yol bisikleti kadrosu. Malesef bu da olmadı. Arayış sürüyor. Yurt dışındaki opsiyonların yarısı bizde olsa var ya, ihya oluruz ihya. Öyle bir arz kıtlığı var ki ülkede, sadece bisiklet alanında değil, her şeyde.

@Emreyasir22 ben decathlonda baktım jant ebadı 622x15 700x23 sınırda kalıyor ama 700x25 lastiği rahat rahat takabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
Triban 100 modelini 400-500 km kullandım. Edindiğim tecrübeleri paylaşayım:
-Vites sistemi problem yaratmadı, hatalı kullanımdan ötürü iki kere zincir attı o kadar.
-Tek yapraklı aynakol meselesine gelirsek her ne kadar arkada 34'lük megarange dişlisi kullanılsa da uzun ve dik yokuşlarda yeterli gelmedi. Olumlu yanları ise tek vites kolu ile rahatça vites değiştiriyor olmanız. Decathlon ürünü tanıtırken "Tek yapraklı aynakol sayesinde ağırlık kazancı" demiş ama yokuşlarda pedallar hafiflemiyorsa neyleyim ben bisikletin hafifliğini. (Tabi bu arada benim kondisyonumun yetersiz olması da etkili olabilir)
-Düz yolda yapılabilecek hız 44 km/s civarıdır. Onun üstüne çıkıldığında pedallar boşa dönmeye başlıyor.
-Fiyatına göre ağırlığı fena değil. (11.300 gr) Merdivenlerden indirip çıkarmak oldukça rahat.
-Fren kolları yumuşak çok konforlu geldi.
Şimdi sizinle danışmak istediğim bir konu var. Tek yapraklı aynakolu, 50/34 oranında bir aynakolla değiştirmek mümkün müdür? Yapılması gereken nedir?

@yankiaslan Benim de merak ettiğim konu bu. Ve ayrıca vites kolunu da değiştirmeyi düşündüm.

İlk başta triban 100 almama kesin gözüyle bakıyordum ama bisikleti inceleyince direk vazgeçtim arkadaşlar.

Bisiklet tekli aynakolla yaklaşık 11.5 kilo ağırlığında, 3"lü aynakol + ön aktarıcı + ön vites kolu + ön vites kablosu + ön vites teli takayım deseniz 500-1000 gram arası bir ağırlık artışı olacak. Üstelik amortisörü olmayan bir bisiklet. Bunu söylememin sebebi amortisörlü şehir bisikletleri bile kolayca bu kilolara yaklaştı artık.

Arkayı 8 vites yapayım derseniz göbek + ruble + vites telleri değişecek.
Güncellemek için çok masraf isteyen bir bisiklet, bilmiyorum belki btwin rockrider 520 yerine bir çılgınlık yapıp bu bisikleti alabilirim.

Arkadaşlar bu bisikletin kadrosu btwin triban 500 ile aynı mı?
Çünkü gramajları bile aynı.
Ayrıca yanlış okumadıysam btwin triban 100"ün kadrosu btwin triban 740"tan 70 gram daha hafif.
Bu işte bir anormallik var sanırsam.

Geri