Scudo Sports

B'twin tilt 500 katlanır bisiklet

Ben bir ayar yaptım yarın akşam yola çıkacağım bakalım sonuç ne olacak.Ama mantık olarak yeteri kadar sıktıktan sonra aşağı kayması mümkün değil.Zaten bisikleti katladığınız zaman bile seleyi indirmeye gerek yok seleden tutup sürebiliyoruz.Mantıklı olan iyi bir ayar yapıp sonrasında zorunda kalmadığın sürece indirmemek gibi.

Scudo
@biocyclist Eğer maddi gücün el veriyorsa başka marka bak. Ben 2 tane aldığım için mecbur aldım. Bir tane alsaydım farklı markalara yönelirdim.

Benim sele borusunun klipsi tırtladı :koptum: sağa sola dönmesini engelleyen vidanın yuvası yalama olmuş :acpsnr: sele borusuda çizildi :krnz:

@cnmrtpkc geçmiş olsun hocam benim de sele borusunda çizilme var ama yalama olmadı vida yuvası vs.

arkadaşlar bisikletle gelen arka kısımdaki beyaz led ışığı nasıl söküyoruz? sele borusuna takıcam ama sökemedim bi türlü.

@lizard king ben bir ara açmıştım,sökülüp sökülmediğini tam hatırlamıyorum ancak aklımda çirkin bir görüntü olacağı kalmış :D
Sele borusunu söktükten sonra denemeniz gerek

36FB7AB3-1A5C-46EF-BD7E-29830E650F58.jpeg Merhabalar dostlar.Arka aydınlatmanın kırmızı kısmı tırnaklı.Alt taraftan ince bir malzeme sokarak çıkarabilirsin.Benimki kaza ile düşmüştü ordan biliyorum.İçine bir bak vidası filan olabilir orada.
Sele borusuna gelecek olursak.Size sele borusunun hiç çizilmemesini ve vidanın yalama olmamasını sağlayacak bir çözüm önerim var.Tek dezavantajı alyan olmadan seleyi yukarı aşağı yapamazsınız.Ama benim gibi seleyi bir kere ayarlayıp birdaha ayarını değiştirmeyen biriyseniz çok işinize yarayabilir.Öncelikle sele borusunu tutan mandalı kapatıyoruz.Sonrasında karşısındaki vidadan sıkıyoruz iyice.Böyleye sele 1mm dahi aşağı veya sağa sola hareket etmiyor.İyi pedallamalar

@TolunayKc yeni katlanabilir mi bu? çok güzelmiş simsiyah. keşke değişme şansım olsa da bu kara şahini alsam :huhuu:

@TolunayKc bu seferde alyan ile aç kapa aç kapa yalama olmasın :koptum:

2 adet aldım ve 2. yi de satacağım b-twin modelini.Neden? Kullanmış olduğu göbekler standart değil.28 delik ve dar bir göbek kullandıkları için hiçbir geliştirme yapamıyorum.Yani kovanı bozsa göbek değiştirmek istesem başka ölçüde göbek takılamıyor maşa izin vermiyor. Dechatlon a sordum göbek varmı diye yok dediler. Türkiye haricindeki mağazaların sitelerine de baktım orda da yok. Yani herşeyini çok seviyorum sağlam yormuyor ergonomik kullanışlı fakat göbek sorunu yüzünden vazgeçirdi beni.Düşüncelerimde bana katılmayan varsa lütfen sorunumu nasıl çözebileceğim hakkında beni uyarsın.Bu konuda yeni fikirlere ihtiyacım var.

@lizard king Aynen yeni model katlanır bu.Rengi aynı fakat siyah değil.Fotoğrafta öyle görünmüş.Çamurlukları siyah eskisinden farklı olarak.

@cnmrtpkc Kardeşim eğer sürekli hareket ettirmiyorsan seleyi yalama filan olmaz.Ben alalı yaklaşık 20 gün oldu.İlk 2-3 gün uğraştırdı.Kayıyordu aşağıya.Bende öyle sürmeyi hiçsevmediğim için.Böyle kesin bir çözüm buldum.2 haftadır da ayarladığım gibi kullanıyorum hiç ayarını bozmadan.Eğer sen çok sık vidayı gevşetip sıkmazsan hiçbir sorun olmaz.iyi günler

Ek olarak unutmadan sormak istiyorum.Sizdede belli bir kullanım sonrasında (nereden geldiğini tam kestiremediğim)bir gıcırtı sesi geliyor mu?Bisiklet ile yola çıkıyorum yok fakat mesela 15-20 km kullanıyorum sonrasında gıcırdıyor hafiften.Yapabileceğim bir ayar veya benzeri birşey var mı bildiğiniz.Şimdiden teşekkürler

@D.Mustafa Göbeği neden değiştirmek istiyorsunuz?@TolunayKc bende tek gıcırtı ara sıra direksiyon kilit mekanizmasından geliyor.Onuda sıktığım zaman sorun kalmıyor

@cnmrtpkc Rulmanlı göbek kullanmak daha iyi performans almak ve 2-3 ayda bir bilyeleri yağlayıp bakım yapmaktan kurtulmak için.

@cnmrtpkc Müsait olduğun zaman bana fotoğraf olarak hangi vidayı sıktığını söyleyebilirsen çok makbule geçer.Şimdiden teşekkürler

Bu bisikletin arka dişli sistemi kaset mi, freewheel(vidalı) mı? Dişliyi değiştirmek istiyorum ancak net bir bilgi bulamadım. Tahminim freewheel olduğu yönünde. Bu bisiklete uyacak Türkiye'de bulabileceğim 12-34 ya da 12-32(ikisi de yok sanırım) dişliler için yer önerilerinize de açığım.

@Zamkinos
Selamlar ruble vidalı 12-34 yada 12-32 bulamadım ancak shimano megarenge 14-34 ile değiştrdim ben

arada sırada 9 lu yada 10 lu sisteme geçsemmi diye düşünüyorum. 14 dişli mak hız için yeterli gelmiyor bazen :D

aralığı uzatalım diyelim ondada vidalı ruble yok vs vs

• Beğen
Tepkiler: slckats
@cnmrtpkc
O iş de teferruatlı, vites degistirici, vites kolu, tekerlek, göbek vs. Bir sürü parça lazım. Bunlari tedarik etsek dahi maşa boşluğu 7 vites üzerine dar gelebilir.

Yanıtın için teşekkürler.

Birkaç bilgili kişi ile bu konu hakkında konuştum. Bisikletin orjinalliğinin gideceğini söylediler. Eğer satmayı düşünüyorsanız, hiç değiştirmeyin derim. Ya da değiştirecekseniz de söktüğünüz parçaları saklayın ki satma vs. durumu olduğunda orijinal parçaları elinizde olacağı için satarken bir sorun yaşamayın.

@TolunayKc o vida yalan oldu benim,iyice yalama oldu sele sola sağa dönüyor artık :koptum: Yenisini talep edicem Decatlon'dan

Geri