Scudo Sports

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

Merhaba. Ben de belki Tilt 120 kullanıcısı olacağım. Bulunduğum şehirde yokuş çok yok ama sitemde biraz var. Ben de 8 vites Acera+Mekanik disk dönüşümü yapmak istiyorum. Dönüş çapı ve boyut benim için önemli. Bir de hafif patikaya girer mi bu bisiklet? Ömrü nasıldır? Boy 150-160 civarı, kilo da 43 civarı. Bana uygun mudur? Teşekkürler.

Scudo
Merhaba. Eklemeyi yokuş için değil, artırıcı için yapacaktım. Çok yokuş çıkmayacağım zaten. Katlama mekanizması iyi mi? Hangi rengi en yeni seri? Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bsalih
@TakemasterTR
En yenisi Gri olanı. (link)

Bunda ki kilit mekanizması ve kilitlendikten sonra dengede durabilmesi için demiri var.

Katlama mekanizmasında sıkıntı yok, ancak katlandıktan sonra sürebilme olayı Tilt500 lerde var. Onunda lacivert olanı yeni seri.

Bunun haricinde Carraro 108, bianchi nin de modelleri alternatif olabilir.

Katlanır bisiklet tavsiyeleri bu konunun sonundan itibaren bakarsanız model önerilerini görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
@bsalih Ben bu akşam bisikleti aldım (gri renk), katlayınca sürülebiliyor ancak pedallar biraz zor katlanıyor. Teşekkürler.

• Beğen
@nevermind Çok kullanamadım ama genel olarak iyi. Detaylı bir inceleme yapmayı düşünüyorum. İyi günler, iyi bayramlar...

Aldık bakalım kullandıkça görüşlerimi bildiririm umarım bir buluşmada düzenler ve yüzyüze muhabbet ederiz :)

Dosyalar

• IMG_20180618_155702.jpg
    IMG_20180618_155702.jpg
    105,3 KB · Okunma: 54
@bsalih
bahsettiğin şeyler yeni seri kırmızı renkte de var

Öncelikle merhaba. Yeni aldığım B'twin Tilt 120'nin vites sistemini yükseltmek istiyorum. Akımda 8 vites sistem var fakat uyumlu mudur bilmiyorum. 8 vites olmazsa da 7 vites sistem yapmak istiyorum. Aklımdaki sistem şu; 8'li Shimano ruble+Shimano Altus arka aktarıcı+Shimano vites kolu+KMC zincir. Göbek değiştirilirse (değiştirilebilir mi?) kaset ruble uyar mı? Çok teşekkürler.

@TakemasterTR Kaset için göbek değişecek tabi. 34-11 ruble alın illa 8 olacaksa. Göbek değişimiyle uğraşmadan kısa yoldan vidalı 7 vites 34-14 de düşünülebilir eğer mevcut hızı size yetiyosa. Arka aktarıcı yine altus alınır, ilerde 8 vites için altyapı hazır olur.

• Beğen
@bsalih Tilt 500 alacak bütçem vardı, yükseltmek için bunu aldım. İyi ki de almışım, zira Flexi 121'den çok daha rahat ve keyifli bir sürüşü var. ( 1.55 boy 43 kilo ile) Herkese teşekkür eder, kazasız belasız iyi sürüşler dilerim...

• Beğen
@TakemasterTR bana kalırsa 8 li sisteme geçmekle uğraşmayın 14-34 ruble alın devam edin,fazla masrafa gerek yok zaten bir süre sonra yokuşlarda performansınızda artacak

• Beğen
Merhabalar ben de Tilt 120 siparişi vermiş bulunmaktayım. Siz değerli kullanıcılara sorularım var şimdiden teşekkürler.
~Öncelikle Denizli'de oturuyorum siparişim kaç günde gelir. (henüz kargoya verilmedi)
~Okuduğum bazı yorumlar sele demirinin eğrilmesinden bahsediyordu. 1.75 boy 86 kilodayım sorun olur mu?
~Bisikleti Eskişehir'de kullanacağım orada sıkıntı olacağını düşünmüyorum fakat şehir içi 7-8 km lik bir mesafede süre nasıl oluyor?
~Düz yolda ve yokuş aşağı giderken bisikletin hızı nasıldır?
~Kıl dönmesi ameliyatı oldum iki kere selenin rahatsız olduğunu okudum kılıf almalı mıyım yoksa seleyi mi değiştireyim?
Sorularımı cevaplayanlara teşekkürler

@umutopya
Decathlon un siparişi işleme koyması ve kargoya vermesi biraz uzun sürüyor. 1 2 haftayı bulabilir. Gebze depodan veriyorlar kargoya, eline ulaşması 2 günü bulabilir.
Sele demiri eğiliyor ama bende daha olmadı. Hoş ben seleyi hiç indirmiyorum. Denemek lazım. Eskişehir de ki decathlonda yaptırırsın bi sıkıntı olursa.
7-8 km lik yol senin hızınla beraber yaklaşık 20-30 dk arası sürer. (Adapazarındayım, işten ev 7.5 km. Yaklaşık 30 dk da bitiyor)
Yokuş aşağı hızlanıyor ve sanki altından kayacakmış hissi veriyor, bu nedenle dikkat etmeli. Yokuş yukarı performansı kötü, dik yokuşsa baya yorar.
Geçmiş olsun, selesi rahatsız ediyor. Jelli kılıf da alabilrisin, daha geniş ve rahat olan sele de alabilirsin. Bu tamamen senin totonun ergonomik rahatlığına bağlı :D

@bsalih sağ olun teşekkürler en geç üç gün yazıyor ama bakalım artık ne zaman gelir.

Geri