Scudo Sports

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

@Dzhem hocam kırmızı rengini aldım bugün yardımların için sağol aksesuar almadım daha yalnız kafama takılan birşey oldu bisikleti katladılar sonra elimle koltuktan tutup sürmek istediğimde ark teker tam dönmüyor yani fren sıkıyor galiba o yüzden kolay dönmüyor oradakilere söylediğimde geçiştirdiler pek sallamadılar .Neden olabilir acaba? Birde Lastik havaları kaç bar olmalı

• Beğen
Tepkiler: cemturgood
Scudo
@Dzhem

Sn @Dzhem e katılıyorum. Hayata bu perspektif ile bakan birey hayattan her zaman lezzet duyar.

Arkadaşlar bizler yani benim gibi foruma yeni üye olan arkadaşlar bizim siz bisiklet severlerin tecrübelerine ihtiyacımız var benim ilk bisiklet deneyimim olucak uzun süre sonra ancak sonrada bu hevesimi kursağımda bırakmak istemem öncelikle birkaç soru sormak isterim biz bisikleti alırken ordaki personele yaptırmamız gereken ayrı bir olmazsa olmazlar listesi yazabilirmisiniz misal vitesin sıkılması ne biliyim selenin ayarı vs onlar satarken bunların hepsini yapıyor mu eminim benim gibi çok tecrübesiz kişi bunları merak ediyordur olmazsa olmazlar ve dikkat edilmesi gerekenler diye ufak bir liste olursa bizde daha önceden yapılmış hatalara düşmeyiz iyi günler .

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@ayyas1907
Decathlon'dan alınan her bisikletin tüm ayarları orada gorevliler tarafından yapılıyor. Yapıldıktan sonra mağaza içinde birkaç tur atıp her şeyi test edin eksik ya da hatalı bir şey olduğunu düşünüyorsanız görevlilere bildirin.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Dzhem Rica etsem decathlondan alındığımız jel sele kılıfının linkini verir misiniz ? Bizim bisikletlere S,M hangisi olmalı ?

@fensinn
Ben sele kılıfı kullanmıyorum hocam kullanmam da. Jelli tayt kullanıyorum

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: fensinn
Rengine vurulduğum bisiklet. :) Kazasız belasız binin inşallah.

Bu arada ben Hoptown 300 kullanmıştım. Boyum 178 ve o zamanlar 85kg idim ancak sele borusuyla ilgili hiçbir şikayetim olmadı. Eğer varsa şuan öyle bir şey üretim hatasıdır. Onu da değiştiriyorlar garanti kapsamında.

@fensinn

Uzak dur.

182cm boy ===>> daha yüksek sele ayarı ====>> haddinden fazla yukarı çekilmiş sele borusu ====>> daha büyük moment ====>> eğilmiş sele borusu ====>> katlanamayan bisiklet

• Beğen
Tepkiler: Bisikletliyaşam
@fensinn
Öncelike hayırlı olsun , ben geçen hafta hoptown 320 yi 175 boy 75 kg olmama rağmen sele borusunun yamulup kadroya zarar vermesinden dolayı sattım , başka marka tercih ettim , ama oyle bir sorunla karşılaşırsanız direkt olarak decathlona gidin sele borusunu değiştiriyorlar ama ben soğuduğum için sattım. Görevlilere sordugumda btwinin katlanır modellerinin kronik sorunu olduğu soylediler , katlanırlardan aynı sorunlardan çok geliyormuş. Bilginiz olsun. Keyifli pedallar.

Fakat tabi güzel yanlarıda var ; İlk olarak gördüğüm en yakışıklı modellerden biri kadro olarak , ayrıca katlanır mekanizmaları sade ve basit olduğu için çok iyi , çok part kullanılmaması ayrı bir avantaj.

Bisikleti katladığınızda ön tekerdeki katlandıktan sonra ki sabitleme lastiğinin ben iç tarafını biraz falçatayla kesmiştim daha iyi geçiyordu rahatlık açısından. Bu fiyata dağ bayır sürme gibi bir tercihiniz yoksa tercih edilebilir , ha ben yokuşlu İstanbul yollarında süreceğim diyorsanız yaz geliyor biraz terletecek :))

@ygt bike teşekkürler hocam.Şu sele borusu olayına dikkat edeyim baya yukarda kullanıyorum çünkü.Sele borusunun yamulduğunu nasıl anlarım peki sele aşağıya mı kayıyor ?

@fensinn
Gözle yamuldugunu anlamanız çok zor fakat katlamak istedğinizde sele borusunu kadroya sokmaya çalışın rahat girmeyecek deliğine , boyası da çizilecek kalkacak boya. Yukarı aşağı yapın tam rahat geçmiyorsa sıkıntı vardır. Benimki yarısından sonra hiç geçmiyordu , ve şöyle bir durumda var müdahale edilmezse kadroyu da yamultur doğal olarak, sele boyası da çizilir , katlayamazsınız tam olarak. O yüzden selenin burnunu rahatsız olmazsanız biraz aşağıya doğru eğerseniz ağırlık merkezini biraz da olsa ön tarafa vererek borunun yamulmasını yavaşlatırsnız diye düşünüyorum.

• Beğen
@ygt bike peki hocam daha sağlam ve uzun bir sele borusu ile değiştirsek decathlondan sorun çözülmez mi ?Birde b tilt 120 modeli belki geliştirme yapılmıştır

@fensinn

Şüphelendiğinizde yani sele borusunu içeri sokamadığınız zaman olayı şöyle gözlersiniz : Sele borusunu söküp düz bir masanın üzerine koyun, yuvarlayın, rahata görülecektir.

@fensinn

Hoptown 320'nin speğinde sele borusu çapı 31.6mm, Tilt 120'ninki de 31.6mm. Eğer Btwin malzemeyi (metal alaşımını) ve/veya borunun et kalınlığını (borunun içindeki boşluk ne kadar küçükse, et kalınlığı o kadar artar ) değiştirmediyse sorun aynen devam eder.

Ben benimkini Decathlon'dan sorunsuzca değiştirttim ama bir daha da ben binmedim, güvenemedim, 9 yaşındaki oğlum biniyor.

Fakat her zaman şöyle bir ihtimal var : Metalin dökümünde gözle görülemeyen içsel bir çatlak vardır, bana denk gelmiştir, yeni boru sağlamadır, bilemem. Bu kadar sık tekrarlanan bir soruna Decathlon'un müdahale etmemiş olması bayağı bir fiyasko bence.

@fensinn
Sanmıyorum geliştirme yaptıklarını :/.

Sele borusunu değiştirerek denemek lazım hocam..

@fensinn
Dert etmeyin ustam gönlü rahatlığı ile binin. Sorun olacak diye bir şey yok illa :) İnsan yapımı bunlar neticede , hayatta daha önemli şeyler var , yamulursa değiştirecekler siz keyifle sürmenize bakın. Bana göre en yakışıklı kadro Btwin modellerinde , ben yokuş perfonmans tercihim için bisikleti değiştirdim aslında , sele borusu da bahanesi oldu , yoksa yenisini takıp teslim ettiler satmasaydım belki bende aynı sorunu yaşamayacaktım tekrardan.

• Beğen
En son ortaokulda bisiklet sürmüştüm Bu tilt120 yi ikinci sürüşüm.Yaklaşık 15+5=20dk mola verdim.Eğimli yolda rüzgar çok yavaşlattı.Kondisyonumu arttırmam için ne önerirsiniz ? Çok sevdim bu işi.
(link)

@fensinn
35,6 km hızda güven verdi mi gidişi? Bende yol bisikleti var. Onun için bu hız normal ama küçük tekerlekli katlanır bisiklette merak ettim hissi.
Bir de telefonda kullandığınız programın adı nedir?

@Mutluthegreat evet güven verdi fakat yorulduğum için fazla basamadım.Program runtastic road bike tabi ölçümü ne kadar doğru yapıyor bilmiyorum.Birde stava yükledim onu kullanmadım daha

Geri