Scudo Sports

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

Güle güle kullanın keyifli ve kazasız belasız pedallamalar dilerim. Çok şaşırdım bu modellerin ismini değiştirmelerine. Tilt serisinin katlama mekanizması çok yaratıcı ve hızlıydı tıpkı Bromptonlar gibi. Bu aynı bisiklete neden Tilt adını vermişler anlamadım. Bisikletin rengi filan çok şeker. Zaten katlanırların hepsi çok hoş çok cool kesinlikle :hhhhhh: Ama bu bisikletin eksisi ağırlığı bence. 14 kg az buz değil yani şehir içinde metroda taşımak için vs. Hafif modeller arasında Fuji Origami modeli var dikkatimi çeken ama kadro şeklini hiç beğenmiyorum onun. Konu beğendiğim katlanırlar olduğunda her güzelliği bir arada bulamıyorum malesef. Önemli olan yolda olmak demişsiniz aynen katılıyorum, hedef değil yolculuk önemli :harika: Bir de merak ettim Tern de kullanmışsınız, neden vazgeçtiniz? Beğenmediğiniz özellikleri mi vardı?

Scudo
@Burcuu
Şahsen Tern'den oldukça memnundum. Ancak önemli olanın bisiklet olmadığını düşünüyorum her zaman. Bunlar sadece araç. Forumda bazı arkadaşlar gereğinden fazla değer yüklüyorlar maddeye, maddiyata. Ben de uygun fiyatlı bir bisiklet ile güzelce tur yapılabileceğini göstermek istiyorum. Fazladan kalan param ile de eksiklerimi giderme imkanım olacak bu sayede.

Ağırlığı benim için çok sorun değil. Otobüse binip inerken 12-14 arasındaki ağırlık farkı çok sorun olmuyor. Zaten katlandığı zaman tekerlekleri üzerinde gidebilen bir bisiklet. Ağırlık evet biraz fazla ama çelik bir kadro bana uzun yolda daha çok güven veriyor. Mosso vb kullanan arkadaşlardan aldığım geri dönüşlerde kadro çatlamaları ile çok karşılaştım.

Kısacası önemli olan altınızdaki bisiklet değil. Beyninizdeki "ne yapmak istiyorum?" sorusunun cevabı, kalbinizdeki yapma isteği. Bu kadar kısa öz. Bisikletiniz sizi ve yükünüzü taşıyacak kadar sağlam olduktan sonra gerisi size kalıyor :)

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk maliyet sizleri yanıltmasın. Gerçek maliyet ilk maliyet bölü yıldır. İnsanları ucuza yönlendirmek yanlış bence kaliteliye yönlendirmek daha doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Aşilin topuğu sele borusu.

Kilonuz 80'den, boyunuz 1.70'den fazlaysa sele borusunu bükebilirsiniz. Eğiklik gözle görünmese bile katlarken ( yani katlamaya çalışırken ) ortaya çıkıyor. Dahası sele borusu boyalı, boya zamanla soyuluyor.

@Togursamsun
Ucuza falan yönlendirdiğim yok kimseyi. Ben kendi yaptığım tercihi ve yaşadıklarımı paylaşıyorum. Tern C8 modelini de uzunca bir süre kullandım. Şu an fiyatına bakıyorum 1800 civarı. Arada 1100 lira fark var. Peki 1100 liralık "kalite" farkı var mı? Kesinlikle hayır.

Ben aldığım bisikletin kadrosuna güveniyorum. Geri kalan tüm komponentler üzerinde zaten ilerleyen zamanlarda keyfime gore oynama yapacağım. Yapacağım bu oynamalar için 1100 lira ayirirsam C8'den kat kat kat ve kat "kaliteli" bir bisikletim olur zaten.

Ayrıca benim sakın Tern almayın Dahon almayın bu bisiklet 750 liraya onlarla aynı kaliteyi sunuyor gibi bir iddiam yok zaten. Benim derdim insanlarin sırf pahalı bisikletler alamadıkları için hayallerini ertelemelerini engellemek. Bir yıl beklerim onu alırım. Şu kadar beklersem şunu alırım gibi bir mantık bana ters. Yapacağım işe ters. Benim maksadım yolda olmak. Yolda olmak için de bir bisiklete sahip olmam gerekiyor. Birkaç yıl bekleyip kaliteli dediğiniz o markaları almak hiçbir anlam ifade etmiyor bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ha paranız vardır gider Tern ya da Dahon alırsınız. Benim de param vardı ancak ben o farkı kaliteli markalara vermek yerine kendi bisikletimi, yol arkadaşımı kendi istegime göre dizayn etmek için harcamaya karar verdim.

Herkes kendi tercihini yapmakta özgür

@antika
Sele borusunu, seleyi ve bileziği değiştireceğim zaten :)

@Dzhem

Eğer piyasada bu bisiklete uygun 31.6mm daha sağlam bir sele borusu varsa nerede söyleyin bana, ben sizden önce değiştireceğim :)

@antika
Araştırma yapmadım henüz ancak illa bir çözüm bulunur. Kaldı ki ben boru ile ilgili de bir sorun yaşamadım. Ha sorun yasarsam Decathlon en az 2 yıl boyunca bunu çözmekle yükümlü. Ayrıca aynı sorun nedeni ile 3 kez gidilirse para iadesi de yapılmak zorunda diye biliyorum

@antika
Ayrıca Türkiye'de bulamıyorsanız eBay vb sitelerde dediğiniz ölçüde yüzlerce sele borusu var. 31.6mm seatpost diye arayabilirsiniz.

Bir de siz sorunu geçen sezonun Hoptown 320'si ile mı yaşadınız? Tilt 120'de bu sorun giderilmiş olabilir.

Arkadaşlar merhaba bende Tılt 120 almayı düşünüyorum ilk bisikletim olacak bisiklet bilgim sıfır yani Acaba gözü karartıp Tılt500 mü alsam diyorum aradaki fiyat farkına değer mi ? Birde bunlara ek maliyet olarak hangi aksesuarlar gerekir bu konularda çok bilgisizim iyi forumlar

Ben 10 gün önce decathlon Brandiumda bakındım hiç tilt 120 yoktu hepsi hoptown 320 idi almadım. Bir daha bakayım o zaman

@fensinn
Hocam aradaki fark ile çok fazla bir şey almış olmuyorsunuz. Ha paranız varsa onu alın ama yoksa tilt 120 alıp geçin. Kalan para ile aksesuar alabilirsiniz ya da komponentlerde yükseltme yapabilirsiniz

Herkese merhaba bende çocukluğumdan sonra ilk defa bisiklet almaya niyetlendim 1 haftadır çok araştırma yaptım sanırım Btwinler dışında çoğu markaların katlanabilir bisikletleri 1.000 tl fiyatlardan aşağı değil benim bu kadar bütçem yok ancak kafama takılan tek soru bu fiyata bu bisikletler iyi uygun ama kaliteli mi acaba @Dzhem beni almamda biraz etkin olacak sanırım karar verdim alıyorum yarın .

@ayyas1907
Hocam hiç düşünmeden Tilt 120 ya da Hoptown 320 alabilirsiniz

@Erhankrky
Çok büyük fark yok. Tilt için sadece kırmızı renk var. Ve park ayağı takılı geliyor. Hoptown 3 renk var ancak park ayağı almanız lazım o da 30-40 lira falan ama çok da sorun değil. Rengi içinize sineni alın

@Dzhem birazdan kırmızı tilt 120 alacağım boy 1.82 kilo 82 sıkıntı olur mu? Birde hangi aksesuarları almam gerekli acaba tavsiye veriri misiniz ?

@fensinn
Hocam boy için 175 yazıyor ama ben sıkıntı olacağını sanmam. Aksesuar olarak sizin kullanım amacınıza göre değişir. Aydınlatma, park ayağı vs her şey var üzerinde. Bagaj ve suluk bakın isterseniz. Jelli tayt alın kendinize onu çok tavsiye ederim

Geri