Scudo Sports

b'Twin iç lastik nasıldır, önerir misiniz?

Benim kullandıklarım çok şükür patlamadı ama havaları durduk yere iniyor, bunu prestanın kalitesizliğine bağlamaya başladım. Bir arkadaşın dediği gibi içindeki hava çok kötü kokuyor geçen havasını boşaltayım derken apartmanı boşaltacaktım "piston aşağı" diyerek. :D Yok böyle bir koku sanki iç lastik içinde hayvan ölmüş gibi.

Genel olarak fiyatına göre iyi ürünler özellikle yedek iç lastik kullanımı için ama performans sürücüleri için bunu söylemek zor.

Scudo
İç lastik önerisi olan var mı? Alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Çiftini 15tl'ye aldığım ama tekini 20 TL'ye aldığım rubena'dan kat kat iyi lastik..
Rubenalar biildiğin balon sağı solu..
Rubena iç lastik yepisyeni örülen atlamasız sıçramasız jantı sektirebilir kendisi..

@Prometheus

Gözün kapalı alabilrsin.

Schwalbe kullanıyodum, arka lastik 1 ayda 2 defa patladı, nedenini bilmiyorum, suya sokmadan farkedilen patlak değildi ikisi de. Arife günü patlayınca bayram günü mecburiyetten decathlondan 2 tanesi 15 olanlardan taktım. Bayramı geçirsin yeter diyodum, hala patlamadı, bi tanesi de yedek duruyo :)

Decathlon Fransız firması. her malı kalitelidir. 700*35*45 lastik şehir bisikleti lastiğidir. çok kaliteli lastik alabilirsiniz. Decathlonun 10 liralık hava pompası ve 10 liralık bisiklet sökme kaşığı da tam "alınası" ürünlerdir.

Merida bisikletimde orjinal üzerinde gelen ve muhtemelen Çin malı olan iç lastikleri kullanıyorum. Schwalbe Marathon Plus lastikler ile hiç patlamadı. Bana göre patlaklar için önemli olan iç lastik değil, dış lastiğin marka ve modeli.

@ahsen2 ben 10 tl lik pompa ve 10 tl lik levyelerden aldim..10 liralik pompayla yol bisikleti lastigimi sisirdim, basinci ne kadara getirebildim bilmiyorum ama tas gibi ettim lastigi..janti cikartip sisirmistim..jantin uzerine komple vucut agirligimi verdim lastigin esnemesi cok azdi..birazdaha basabilecek durumum vardi.ama belli bir sureden sonra kollar basinca dayanamiyor.
Levye daha elime ulasmadi.
Ic lastik olarak 700x18 25 olandan aldim..bakalim nasil cikacak..umarim durdugu yerde gumlemez

Bu arada ic lastik olarak çarsidaki bisikletcilerden IRC marka Anlas sirketinin urettigi bir ic lastik var.cok begendim bu lastigi hem yerli uretim..12 tl ye aldim tekini..bosa pahali olanlari almamak lazim diye dusunuyorum..

Bu iç lastikle ilgili turda çok enteresan şeyler yaşadım. Tura gidene kadar 200 km kullandım bisikleti, şehirde girmediğim çukur, zıplamadığım yer kalmadı. 3 ayda 2 kere hava bastım sorunsuz kullandım.

Herşey perşembe günü başladı, tura giderken arka lastik patladı, yedekle değiştirdik. (yedekler de btwinin 15 liraya 2 tane olanından.) 10 km sonra oda patladı, eskisine yama yapıp şişirip taktık. 400 metre sonra bomba gibi infilak etti lastik. 2. Yedeği takıp devam ettim.

Ertesi gün sabah 12-13 km sonra oda patladı. 3. Yedeği taktım. Baktım olacak gibi değil patlamaz denilen Alman malı 7. Seviye patlak korumalı Schwalbe durano Plus taktırdım. İç lastiklerin sibopları arızalanınca 2 tane de yeni chaoyang iç lastik takıldı.

Neyse yola çıktım, 3 km gittim bu seferde ön lastik patladı. Alaman malı schwalbe patlak koruması konusunda şu anda sınıfta kaldı.

Daha sonra yine Btwin'in iç lastiğini taktık sorun yok şimdilik.

Gidip aga bu alman malı kaliteli beaa diyerek schwalbeye güvenip yedek lastiksiz yola çıkmayın. Sonra benim gibi yolda kalırsınız.

@bariss.t Hocam Marathon Plus ile (Seviye 5 ya da 6 diye hatırlıyorum) girmediğim yer kalmadı, ben hiç patlatmadım Çin malı dandik iç lastiği. Seninki büyük başarı valla :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Dış lastiklerim eski olduğu için 700X25C ye geçtim. 4-5 ay oldu bisikletimi 2.el olarak alalı. Durmadan iç lastiğim patlıyordu. Dechathlon da 700x23C bulunabiliyorken maalesef 700x25C artık bulunmuyor. Önceki aylarda en azından paket içinde tekli de olsa 700x25C vardı 15TL ya. Eldeki stokları eritiyorlar sanki.

@ErHan72
Depoda kaç ay bekleyince indirime giriyor lastikler acaba ?
700x25 c Btwin iç lastiğim. Yedek olsun diye almıştım. Bomba gibi patladı ek yerinden :mad:
(Bisiklet ters duruyordu patladığında. Neyseki evdeydim)
IMAG1309.jpg

10 Lira fazla verip düzgün lastikler almakta fayda var. Hem güvenlik hem hafiflik yönünden.

Bisiklete başladım başlayalı tecathlon iç lastiği kullanırım mtb de bir kere Sibop kenarından açıldı başka pek bir sorun sıkıntı olmadı patlama ya gelirsek daha kalın ve kauçuk lu bir yapıda olan dış lastiği delen diken tabiki iç lastiği de deler marka fiyat farketmez şimdi de yol için olanı nı kullanıyorum yola yama yapmak kolay değil zaten ilk bindiğimde arka lastik mazgala düştü kedi tırnağı oldu lastik çöpe gitti hiç düşünmedim bile çifti 15 tl teki 30 tl lik lastik de olsa yine çöpe gidecekti

@BerkEvren Depoda da ürün yok. Dış lastiklerim geldiğinde İstanbul'da hem Merter hem de Bayrampaşa (Kocatepe metro durağı sanırım Esenler otogarın ordaki) Decathlon'dan 700x25C almak için gittim. Hiçbirinde yoktu. Sadece Bayrampaşa atölyede vardı. Sibopları kısa uymaz diye düşündüm ancak atölye elemanı fatura kestirmek için gidince 10-15 dk. bekledim ve sormayı unuttum uyar mı diye. Yol bisikletim için uzun siboplu iç lastik alıyordum sıkıntı olmuyordu. Eve gidip takınca iç lastiğin sibopu kısa kaldı gerisin geriye ertesi günü tekrar mağazaya gittim. Ellerinde yokmuş. Şayet kısa sibop işinizi görürse ve Bayrampaşa yakınsa bir atölye bölümüne bakın. Ben mecburen Ankara'daki Delta bisikletten getirttim 4 ad. Compass marka.

@ErHan72 Yok hocam resmi gördün mesajda. Bulaşmam bir daha.

@MuratHan hocam size güvenip aldım 2 tane bekliyorum gelince yazarım ( kenda kullanıyordum kendi lastiği 1500 km de patlattık ikisinide ) bakalım bu nasıl olucak :srnsml:

@Prometheus

Hocam Durano Plus'lar 7. Seviye patlak korumalı birde. Lastiği takan Tarkan abi bile şaşırdı patlamasına :D sorun janttaymış sanırım. Janta elektrik bandı sardı, daha sürmedim.

Siz yinede Schwalbe diye yedek lastiksiz gezmeyin. 7 mm zırh varsa 8 mm lik diken patlatır lastiği.

@BerkEvren

Ben lastiğe istasyonda 110 psi hava bastım, 300-400 metre sonra bu şekilde patladı. 6-8 km hızla rampa tırmanırken patladı neyseki. Rampayı inerken patlasa kesin takla attırırdı. Lastiğin patlamasıyla dış lastiğin janttan çıkması ve kendimi jant üzerinde giderken bulmam bir oldu.

Geri