Scudo Sports

İnceleme Btwin Home Trainer Bağlantı Seti

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.848
Bisiklet
Sedona
Bugün Btwin trainer bağlantı setinin Brandium da kalan sonuncusunu satın aldım. Almadan önce decathlon a mail atmış ve burada da arkadaşlara sormuştum ; Bu sensör kiti trainer a değil bisiklete takılıyor dolayısı ile her trainer a olmalı mı diye.

Tabii ki tahmin edeceğiniz gibi forumdan daha net ve mantıklı cevaplar aldım:) Decathlon ise mağazalarımıza danışınız, biz (bir şey) bilmiyoruz diye mesaj atmış.

Neyse ürünü aldım eve geldim ama henüz bisiklete takmadım inceliyorum. Her bisiklete takılması sayesinde her trainer a uyumlu olması iyi bir özellik. Yani aslında marka bir yana bir çift bluetooth hız ve kadans sensörü almış oluyorsunuz. Ancak bu sensörlerin kullanımında üretilen bilgiyi ios ve android de ücretsiz bulunan uygulaması ile nasıl kullanacak göreceğiz. Asıl başarısı veya başarısızlığı burada ortaya çıkacak.

Trainer model-marka bağımsız olması sayesinde telefonunuz ile kullanmakta sizce sakıncası yok ise iyi bir km saati de almış oluyorsunuz. Benim hoşuma giden diğer bir özelliği ise sensörlerin jiroskop ile ölçüm yapması oldu. Yani içlerinde yerçekimi ile dönüşü algılayan bir teknoloji var ve bu sayede sensör tek parça. Yok mıknatıs kaydı, düştü yok ayarı bozuldu derdi yok. Sonuçta sensörlerin tek görevi her dönüşte (ve geçişte) bir tık sinyal göndermek gerisi yazılım ile işe yarar bilgiye dönüşüyor.

Fiyatının çok makul olduğunu söylemek isterdim ama 2 tane sensör için pek de değil bence. Birazdan resim de ekleyeceğim.2d2fa1c0-c793-4024-80b0-94d77b8eeb62.jpg7ceda64e-7bc2-44ca-a5ec-88a0b482ac5c.jpg11b444ca-3665-4c71-a5af-ea6917f54fb0.jpg17e8d0d5-9697-462c-8487-25121b230c94.jpgc966f904-d984-441d-bade-c8d504977cc4.jpg

Scudo
Magene sensorlerle bu isi yapabilirdiniz. Size maliyeti vergilerle 170 tl.yi gecmezdi.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@Çetin ŞAHİNÖZ Magene sensor alacaksiniz 2 tane hem ant hem bluetooth baglantisi mevcut. Tek sensoru ya kadans ya da hiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Teşekkürler iyi fikir sahiden. Bir inceleyeyim telefonda runtastic veya endomondo sensörleri görüyor değil mi

Forumda konusu varmış bir okuyayım

Magena sensörler hakkında bilgi edindim. Gerçekten işe yarar ürünler. Bu arada BTWIN sensörleri incelemeye devam ediyorum. Bisiklete bugün bağladım.

Her sensör ayrı kadans ve hız olarak. İçleri aynı olabilir ama BTWIN bağlantı pozisyon ve şekillerini bile ayrı konumlandırmış. Bluetooth da ayrı ayrı ürün kodları ile tanıyor sensörleri. Hız sensörü ana sensör, kadans ilave sensör olarak bağlanıyor. BTWIN uygulaması gayet güzel ve başarılı.

Bu arada BTWIN sensörleri endomondo gördü ve aynı BTWIN kodları ile kaydetti. Magena sensörleri de BTWIN yazılımı görür mü bilemiyorum. Ama özellikle engellenmemişse görmemesi için sebep yok.

Magena için pil bitmesi gibi sorunlardan söz edilmişti başlığında. O yüzden buraya BTWIN için yazayım hareket algılamadığında sensörler uykuya geçiyor. Dolayısı ile pilleri uzun süre gider gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Çetin ŞAHİNÖZ Çetin bey merhaba, bende aynı btwin sensörlerden aldım bisikletime aynı anlatıldığı gibi bağlantıları yaptım. Telefona da uygulamayı indirdim, fakat bir türlü kullanmayı başaramadım.bir kaç deneme yaptım cadance sensörü doğru fakat hız sensörü uygulama içinde doğru hız göstermiyor. Yada ben uygulamayı çalıştırmadım. Deneyiminiz yada nasıl kullanıldığı hakakkında bilginiz var ise paylaşmanızı rica ederim.
@Çetin ŞAHİNÖZ endomondo ya bağlantı hakkakında da bilgi rica edeceğim.

@Mycoke Dostum durum şöyle;

Uygulamayı indirdikten sonra sensörleri önce hız sensörü olmak üzere doğru algıladığını varsayıyorum. Uygulamanın sensörler kısmında birincil sensör hız olmalı, ilave sensör olarak da kadans olmalı. Hız sensörünün üzerinde minnacık bir mavi ışık var, her dönüşte o ışık bir kez yanıp sönüyor olmalı. Bende önce pili taktığımda hiç çalışmadıydı. sonra tekrar pili söküp takınca çalıştı.
Uygulama içinde farklı sürüş tipleri ve videolar var ama hız sensörü hangisini seçerseniz seçin doğru ve aynı göstermeli.

Endomondo içinde Ayarlar/bisiklet hız ve pedal sensörleri kısmına girmeniz ve sonra pedal çevirip tekerlek de dönerken (tabii telefonunuzun bluetoothu açık) tek tek sensörleri bulması gerekiyor. Olmaz ise o bluetooth akıllı sensörler sayfasının altında yeşil ara tuşu ile bir daha denersen mutlaka yakalıyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ -Çetin bey merhaba tüm bu dediklerinizi eksiksiz yaptım, hatta bisikletin km saatini arka janta monte ettim . Uygulama üzerinde videolara girdiğimde hızım yanlış bir programı açtığımda video içindeyken hız benim kontörümde değil video içindeki kullanan kişinin hızını gösteriyor. Ben bir türlü bu sorunu aşamadım.bana lütfen yardımcı olun cihazı kırıp atma aşamasına geldim
@Mycoke endomondo yu kullanıyorum fakat ayarların içinde söylediğiniz seçenek yok andirot telefonda var fakat ıphone telefonda bu şecenek yok.

Uygulama ile ilgili daha net soru sorayım. Bağlantılar hız ve cadance herşey tamam diyelim, uygulama başlattık 5 km lik bir sürüşe girdim diyelim, ekranda benim sürüşümü yapan kişi normalde benim gözüm ve cadance gösteriyor olması gerekmiyor mu ? Ben çevirip hızlandıkça yanımdaki yada ileride olanları geçme olarak bu tarz bir simülasyon olmayacak mı ? Ben bunların hiç birini yapamıyorum. Ben pedal çevirdiğimde video başlıyor ve oradaki akış ben pedal kesene kadar kendince akıp gidiyor benim çevirdiğim hız ile alakası hiç olmuyor.

Son düzenleme:
@Mycoke Öncelikle sorunun ilk aşaması olan sensörlerin doğru çalışıp çalışmadığına bakmalıyız.
1. Daha önce yazdığım gibi hem hız hem kadans sensörü her dönüşünde veya harekete geçtiğinde kısa bir minik mavi ışık yakıyor mu ?
2. Yakmıyorsa sorun burada sensörleri kontrol etmek lazım. yakıyorsa, önce btwin uygulamasındaki sensörler kısmına girip bir video falan açmadan bu kısımdan sensörlerin doğru data gönderip göndermediğini görmen gerek.
3. i phone kullanmıyorum ama belki apple endomondo desteğini kesip yeni upgrade yapmamış olabilir. güncellemeyi bir deneyebilirsin.
4. Sadece denemek için bir endomondo yüklü android telefonda sensörlerin data göndermesini kontrol edebilirsin.
5. sensörler cihaz seçmiyor kapsama alanında hangi telefon varsa o telefon sinyal alıp hız ve kadans gösterebiliyor. ben hem tablete hem telefonuma yüklerim uygulamayı ve sensörleri her ikisine de tanıttım.
6. uygulamanın aynen senin son paragrafında yazdığın gibi çalışması gerektiği videolar olduğu gibi, sadece video görüntüsü olanları da var. bende mesela içinden çıkan 1 yıllık üyeliği heniz aktive etmediğim için istediğin gibi olan videoları göremedim sebep bu olabilir belki.

@Çetin ŞAHİNÖZ
Çetin bey merhaba, siz üyeliği aktif ettiniz mi ? Benim sorunum hala devam ediyor. Yalnızca programın altında trainer için antrenman programları var orada kullanırken cadence ,mesafe ve güç olarak düzgün çalışıyor. Orda bile hız göstergesi yok.kendi km saatimi bağlayıp trainer üzerinde yapılan km mesafesini ölçtüm bu ölçüm doğru çıkıyor. Cadence muhtemelen doğrudur.
Fakat uygulama içerisindeki videoları açtığımda videodaki hız ile uyuşmuyor video kafasına göre hızına devam ediyor. Ben müşteri hizmetlerine ilettim ama İngilizce soru ve cevap olduğu İçin henüz çözüme kavuşmadı. Sensörleri başka bir uygulamaya yükleyip denedim (zwift) Burada doğru veriler ekrana geliyor.fakat onunda ücreti çok yüksek.umarım siz bu sorunu aşmışsınızdır banada yardımcı olursunuz.

Dostum demek ki sensörler doğru çalışıyor, üyeliği başlatmadım daha ama bir inceleyeyim. onsu da hız göstermesi gerekir

@Çetin ŞAHİNÖZ merhabalar btwin trainer bağlantı seti için araştırma yaparken yazınızı gördüm. uzun bir kullanım deneyiminiz olmuştur ürün nasıl bir ürün acaba? in ride 500 ile kullanmayı düşünüyorum iş görürümü zwift için bağlanmakta işe yarar mı?

@anilac Dostum zwift kullanmadım ama inride 500 ile tabii kide gayet iyi iş görür. Ben endomondo (under armour) ile kullanıyorum. Telefonumdaki ve android tabletindeki endomondo uygulaması bu sensörleri bluetooth üzerinden görüyor ve hız-kadans alabiliyorum.

Ayrıca zaten içinden çıkan lisans kodu ile 1 senelik kinomap uygulaması aboneliğini de oluyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ Çetin bey merhaba ben ürünü yeni aldım ve kurulum aşamasında speed sensörde bağlanmıyor Bluetooth ile aradığımda sadece btwin Cad... I görüyor. Pili sizin gibi taktım çıkardım pedal çevirdim tekeri döndürdü ama sadece cadance ın ışığı Yanıyor. Speed sönsör ölü takliti yapıyor. Çok hevesle covid döneminde ürünü her gece stopa girdimi diye bakıp en sonunda aldım ve sonuç bu:( buarada ürünü açtığımda piller takılmış geldi bana yani kullanılmış hissi oluştu pil vida yeri deforme olmuştu sanırım. Bozuk ürün gönderi decathlon.

Geri