Scudo Sports

İnceleme B'twin gps satcount - ucuz alternatiflere yönelmek

vahapaydin

Daimi Üye
Tepki
173
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
"Abi kaç yapıyor bu?" sorusuna bazen net cevaplar vermek gerekiyor. Hem de harita üzerinde. Tabi bir de turda gideceğin yönü karıştırma meselesi var.

Uygun fiyatlı bisiklet yol bilgisayarı incelemesi için şöyle alalım sizi :)

Sevgili okurlar;

Bildiğiniz üzere yol bisikletine geçiş yapınca mtb'den gelen çokça aksesuar boşa çıkmış, yeni ihtiyaçlar hasıl olmuş ve bunları bir şekilde tamamlama yoluna gitmiştim.

Aydınlatma ihtiyacını çok kaliteli iki ürünle karşıladıktan sonra sıra kilometre sayacına gelmişti. Halihazırda dağ bisikletim üzerinde kullandığım Sigma 16:12 için 2. bir bisiklete montaj aparatı bulamamam sonucu yeni bir yol bilgisayarı almak üzere Decathlon'un yolunu tuttum.

Aklımda ihtiyacımı geçici olarak karşılayacak bir ürünü temin etmek ve ekonomik şartlarım biraz iyileştiği zaman Garmin'in üst seviye yol bilgisayarlarından birine geçmek fikri vardı.

Sigma 16:12, B'twin Count 14 ikilisi arasında gidip gelirken biraz risk aldım ve hakkında internet üzerinde yeterli hiç bir bilgi bulamadığım B'twin Gps Satcount ürününü 299,90 TL'ye satın aldım.

Açıkçası 30 gün içerisinde koşulsuz geri iade edebileceğimi bildiğim için memnun kalmamam halinde doğrudan iade edebilecek olmanın verdiği rahatlıkta bunda epeyce etkili oldu.

http://2.bp.blogspot.com/-kc0MqIPZTcg/VCKBcgNgEQI/AAAAAAAACGo/71OPxbWr430/s1600/compteur-sans-fil-gps-satcount.jpg

Ürünün Satcount ve Satcount+ olmak üzere iki farklı versiyonu şu anda Decathlon'un global mağazalarında satılmakta. Ancak Türkiye mağazalarında yalnızca Satcount versiyonunu bulabiliyorsunuz.

Bu iki versiyon arasında ne gibi bir fark var bilmiyorum ancak görseller ve bazı kaynaklardan anladığım kadarıyla Satcount+ versiyonunda ANT+ sensörleriyle bir uyum söz konusu sanırım.

Biz Satcount modelini incelemeye devam edelim.

http://2.bp.blogspot.com/-GRZ8iDy3DLM/VCKC43CpIzI/AAAAAAAACG0/5vDrKppAJ7w/s1600/597344-394x500.jpg

Ürünün kutusundan kullanım kılavuzlarıyla birlikte bir adet gidon bağlantı aparatı, bir adet de micro usb kablosu çıkıyor. Hız, konum vs... bilgilerini GPS bağlantısı üzerinden sağladığı için tekerleğe takılan herhangi bir parça yok.

Cihaz standart bir km saatinde olması gereken tüm özellikleri barındırıyor üzerinde. B'twin markalı kadans ve nabız sensörleri ile eşlenebildiği bilgisi de yanında verilen kullanım kitapçığında belirtiliyor ve cihazın menüsü üzerinde de bu bilgiler görünüyor. Ancak Decathlon'un farklı sitelerinde bu özelliklerin kullanılamadığı bilgisi veriliyor.

Bunların yanı sıra cihazda navigasyon özelliği de bulunuyor. Daha önce belirlemiş olduğunuz bir rota üzerinde sizi yönlendirebiliyor.

Cihazın genel yapısına gelecek olursak plastik malzeme oldukça hafif olmasına sebep olmuş. Elinize aldığınızda biraz kalitesiz gibi gelmesi normal ancak fiyat/performans ortalaması fena sayılmaz.

http://3.bp.blogspot.com/-DKUeMRjH6yc/VCKGcVwLneI/AAAAAAAACHA/3iCKkVsiYFc/s1600/satcount-btwin.jpg

Ürünün ön yüzünde ekran, hemen altında ise dört adet navigasyon tuşu yer alıyor. Sol tarafında silikon bir kapakla kapatılmış micro usb girişi ve menü tuşu, sağ tarafında ise güç tuşu ile ışık tuşu yer almakta.

Ürün şiddetli yağmurda kullanıma uygun ancak üreticiler su içerisine daldırılmamasını tavsiye etmekteler.

Ürünün bilgisayar bağlantısı yine micro usb üzerinden gerçekleştiriliyor ve OnConnect programı ile senkronizasyon işlemleri yapılıyor. MyGeonaute hesabı açmanız isteniyor sizden ve verileriniz bu hesap üzerinde saklanıyor.

İşte B'twin'in bu sistem üzerinde cidden çalışması gerekiyor. Strava ve bilimum diğer programlarla senkronizasyon işini kolaylaştırmalılar.

Ben şu ana kadar tüm rotalarımı Strava üzerinden çizdim. Bu cihaza rotaları aktarmak istediğim zaman GPX dosyalarını MyGeonaute sistemine yüklemekte çokça sıkıntı çektim. Sürekli olarak hatalı ve eksik olarak geçiyordu rotalar.

Tabi bunun çözümünü de çokça uğraş ve denemeden sonra şu şekilde buldum.

Strava üzerinde çizdiğim rotaların GPX dosyalarını MapMyRide hesabıma aktardım. Sorunsuzca gerçekleşen bu aktarma işleminin ardından rotaların doğruluğunu ve eksiksizliğini de kontrol ettim. Sonra MapMyRide üzerinden yeniden bu rotaların GPX dosyalarını bilgisayarıma kaydettim ve MyGeonaute sistemine aktardım. Sorunsuzca halloldu. Zannediyorum ki programların GPX dosyalarını hazırlarken kullandıkları yöntemler farklı ve B'twin bu konuda epeyce geride kalmış.

Bunun dışında bana göre bir diğer eksisi ise anlık hızınızı öğrenmek için bile yaptığınız her sürüşü kayda almanız gerekliliği. Basit sürüşlerinizde bile kayıt açmanız gerekiyor. Çok ciddiye alınacak bir problem değil ama.

Arka plan ışığının davranışlarını ayarlamanız mümkün. Ayarlar menüsünden dilerseniz düğmeye basıldıktan sonra kısa bir süre yanıp sönecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz de düğmeye basınca sürekli olarak yanabiliyor.

http://2.bp.blogspot.com/-2wvR9Xl3jfw/VCKJIkvsDgI/AAAAAAAACHM/hRNaC7MaCRk/s1600/pantallas-satcount-gps.jpg

Navigasyon ekranı için farklı seçenekler sunmakta. Rotanın genelini ve gps iz takibinizi, iniş çıkışları, rakamsal verileri veya yönlendirme oklarını görmeniz mümkün.

Açıkçası ürün diğer profesyonel alternatiflerine göre ciddi bir fiyat avantajıyla karşımıza çıkmakta.

Orta seviye kullanıcılar için gerekli olan tüm verileri sağlamanıza olanak sağlıyor ve biraz daha fazlasını vaadediyor. Tüm bunlar için de 300,00 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz. Nabız ve kadans sensörlerini ayrıca temin etmeniz gerekiyor. Ben bu iki sensörü temin etmedim ve çalışıp çalışmadıkları hakkında kesin bir bilgi verememekteyim. Belirttiğim gibi ürün kılavuzları ve Decathlon'un yurt dışı web siteleri daha doğru bilgiler edinmeniz için referans olabilirler ancak tahminlerim Satcount+ modelinde bu özelliklerin kullanılabildiği yönünde ve ne yazık ki o da ülkemizde satılmıyor.

Sonuç olarak 300,00 TL'lik fiyat göz önüne alındığında tercih edilebilir bir ürün.
İşin içine nabız ve kadans sensörleri uyumluluğu ve bu ürünlerin temini de girdiği zaman fiyat aralığı 500-600 Türk Lirası dolaylarına çıkabilmekte. Bu fiyat aralığında ise daha profesyonel ürünlerin 2. el olanlarını bulabilmek mümkün.

Yine de karar son kullanıcıya kalıyor.

Açıkçası ürün hakkında bilgi edinebileceğimiz Türkçe kaynak neredeyse yok ve Decathlon Türkiye personeli ürün hakkında kesin bir bilgiye sahip değil. Decathlon'un bu konuda ciddi bir çalışma içerisine girmesi gerekmekte.

Umuyorum ki işe yarar bir yazı olmuştur, sevgi ve saygıyla.

Velo Akademi Blogum üzerinden ilgili yazıyı okumak ve diğer yazılarıma göz atmak için; (link)

Scudo
Cok tesekkurler almakta cok kararsizdim nasil kullabilir nasil bir allettir verecegim paraya deger mi diye dusuncelerime isik tuttunuz :)

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Emeğinize sağlık öncelikle. Öncelikle Decathlon'dan gözüm kapalı her ürünü alırım. Satış sonrası, iade/değişim işlemlerinde inanılmaz duyarlılar. Bahse konu gps'i uzun zamandır düşünüyorum. Benim için en önemli husus pil ömrü. Tek sarjla 12 saat görebiliyor mu? Edge 200 ile bunun arasında gidip geliyorum.

@Berat Öztürk

Rica ederim :) Açıkçası ben büyük beklentilerle satın almıştım ancak beni biraz hayal kırıklığına uğrattı, yine de giriş ve orta seviye kullanıcıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir ürün. Eğer düşünürseniz Garmin almak maksadıyla satmayı planlamaktayım, uygun bir fiyata size ulaştırabilirim.

@ouzoo

Tek şarjda 12 saatten fazla bir pil ömrü sunduğunu düşünmekteyim. Ancak tek şarjda arka arkaya 2 tane 3'e, 1 tane 5'er saatlik sürüş tamamladı. Sonraki sürüşte ise (kısa bir sürüş değildi) kapandı ancak kesin ölçüm yapmadım.

Ayrıca özellikle gece sürüşlerinde arka plan ışığını sürekli olarak açık tutuyorum.

@vahapaydin

Keske ama malesef yazin uzun bir tura cikicam hayirlisiyla suan para biriktirme safasindayim bir kac eksik ekipmanim var biride bu yazin alicam insallah eksiklerimi :)

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

İnceleme icin tesekkurler.bende sizin aktardiklarinizdan anladigim sonuclari ekleyeyim ve kendi kullandigim brytone rider 40 kiyaslamasi olsun.

Ben saati forumdan 300 liraya kutusunda aldim sifir fiyati da su an kargo dahil 400-430 arasi.

Farklara gelince brytone ant + ozellikli bu ozellik ciddi anlamda onemli.trainer powermetre veya ekstra alacaginiz hiz kadans nabiz sensorleri uyumu acisindan.

Sonra brytone tum sensorleri ile birlikte geliyor hiz kadans ve nabiz.

Ayrica suruslerinizi 5 cesit formatta bilgisayariniza atabiliyorsunuz buda istediginiz siteye kolayca yukleme sansi veriyor.

Aydinlatma otomatik gun dogumu ve batimina gore kendi acilip kapaniyor.

İstediginiz rotayi yukleyip takip etmeniz mumkun.

Sarj suresi 30 saat diyor ben tam olcmedim ama uzun gittigi muhakkak.

Ekranda birden altiya kadar bolum olusturup pek cok veriden istediginizi gorebiliyorsunuz uc ana ekrani var ve hepsini kullanirsaniz 18 veriyi surus esnasinda takip etmeniz mumkun.

Su gecirmezligi suphe iceriyor anladigim kadariyla brytone 12 metreye kadar derinlik basincina da dayanikli.

Hiz verisi icin bile kayit baslatmak ayri bir negatif yon.

Bunlar ilk aklima gelenler.bu bilgiler esiginde benim fikrim bir garmin kadar olmasa da brytone rider 40 oldukca basarili ve bu iki urun arasinda cok bir fiyat farki yok.Alinmis alinmistir siz gule gule kullanin diger arkadaslara alternatif olsun diye paylastim.Bana gore bu saat parasinin hakkini hic verememis 300 lira az bir para degil.hic bir sensor yok nabiz bandi bile yok ant + yok sarji cok az.

@Ferhat Köse

Yazımda da belirttiğim üzere; ben bu ürünü geçici çözüm olarak aldım, kullanıyorum ve uygun bir vakitte satıp daha profesyonel bir cihaz alacağım. Tanıtımını da bu yönde yaptım. Bryton modelleri benim de inceleme alanımda, Mio ile birlikte onları da alternatif olarak düşünmekteyim Garmin'e

@Berat Öztürk

Hayırlısı diyelim, umarım gönlünüzce olur her şey :)

@Berat Öztürk

Hayırlısı diyelim, umarım gönlünüzce olur her şey :)

Aydınlandım durup dururken.

Böyle teknolojik cihazlara pek meraklı değilim. Sadece düzgün ve anlaşılabilir bir Türkçeyle yazıldığı için baştan sona okudum.

Elinize sağlık.

Yok yahu, düşündüm de, benim de merakım varmış. GPS kayıtlarını Garmin GPSMAP 76csx ile alıyorum. Oldiiiz bat goldiiiz hacıabi.

@vahapaydin

Bende tanitim yaptiginiz cihazin gordugum eksikliklerini yazdim ki okuyup inceleyen arkadaslar ona gore karar versin.size lafim yok hayirli ugurlu olsun gule gule kullanin veya degistirin.garmin bu konuda en buyuk lider orasi muhakkak ama fiyat da ona gore oldukca yuksek bende ayni dusunceler ile brytone markasina yonelmistim.

• Beğen
Tepkiler: erencaner
@Yusuf Yılmazvural

Teşekkür ediyorum; yapmış olduğum tüm paylaşımlarda dil kurallarını doğru kullanmaya özen gösteriyorum. Olabildiğince fazla anlaşılır biçimde yazmak ise metne samimiyet katıyor kanaatindeyim.

Hem okuyan hem de okunması için yazanlar için önemli bir mesele bu samimiyet :) Bir kere okuyan sürekli okumak isteyebiliyor çünkü :)

@Ferhat Köse

Garmin bu alanda öncü bir firma, orası su götürmez bir gerçek ancak çok ciddi anlamda alternatif oluşturan çok kaliteli ürünler de var farklı firmaların ürün gamlarında; onları da bu paylaşımlar sayesinde öğrenecek ve belki satın alacağız.

Olumlu eleştiri yaptığınızın farkındayım ve bu konuda ayrıca teşekkür ediyorum size, ne yazık ki sadece eleştirmiş olmak için eleştiri yapan çokça arkadaşımız var.

Merhaba, cihazın fiyatı 250TL'ye düştü. Ben de hazırdaki km sayacım kırıldığından bu fırsatı kaçırmadım. Açıkçası mıknatıslı bir sistem istemiyordum ve biraz düzgün olanları da zaten 100TL'yi aşıyordu. Fiyat avantajı sebebiyle hiç tereddüt etmeden aldım.
Yol gidonu üzerinde biraz irice dursa da benim hoşuma gitti.

(link)

Bu arada Vahap bey, ben Strava'daki GPX dosyalarını sorunsuzca MyGeonaute sistemine yükledim. Tersi de aynı şekilde sorunsuz oluyor. Belki de dediğiniz gibi aradan geçen süre içinde bu konuda bir düzeltme yapmış olabilirler. Bunu da not olarak belirtelim.

Dosyalar

• DSC_0585-2.JPG
    DSC_0585-2.JPG
    80,8 KB · Okunma: 148
@ilker bey kazasız belasız kullanın. Veri aktarımı ve Strava senkronizasyonu sorunlu olduğu için tercih etmediğim ancak fiyatını ve yaptığı işi düşündüğünüzde çok beğendiğim bir üründür. Güzel bir tercih yapmışsınız. İleride sizden cihazın olumlu ve olumsuz tarafları hakkında bir inceleme yazısı bekliyoruz. :)

• Beğen
Tepkiler: ilker
@Atilla Gobel Kar yağışı çok fazla olduğu için yolda test etmem biraz zaman alacak hatta uyduya bile bağlanamadı bu havada. Yalnız ben Strava kayıtlarını hiç sorunsuz ve kolaylıkla yükleyebildim. Tabi yönlendirmesi nasıl çalışıyor bilemiyorum şu an için. Rota aktarımı için bilgisayarınıza Onconnect programını yüklüyorsunuz. Sonrasında Strava sayfamdan rotalarımı bilgisayarıma aktarıyorum ve oradan da MyGeonaute sitesinde kendi hesabıma. Satcount'u bilgisayara bağlayınca Mygeonaute sitesinde cihazınıza yüklemek için seçtiğiniz rotaları Onconnect programı üzerinden alıyor.

Bugün cihazı yolda test etme şansı buldum. Öncelikle belirteyim hava bulutlu ya da binaların arasındaysanız gps bağlantısı bazen bir kaç dakika bile alabiliyor, bu oldukça can sıkıcı. Bunun dışında 2-3 saniyede bağlanıyor. Yalnız bugün tamamen kapalı havada ve yaklaşık 2,5 saatlik sürüşte pause moduna aldığım anlar da dahi hiç bir şekilde kopma yaşanmadı.

Normal km saatlerine göre biraz büyük olan aleti gidon boğazına da gidona da taktım. Bozuk asfaltta bazen sarsılıp kayma yapması dışında bir şikayetim olmadı.
Ekranda aynı anda bir çok veri görülebiliyor olması, büyüklüğünü affettiriyor açıkçası.

Sürüş anındaki hız, km, ort. hız, yükseklik, saat, zaman gibi verilerin göründüğü ekranın yanısıra navigasyon ve yükseklik grafiğinin göründüğü 2 ekrana daha geçiş yapabiliyoruz.

Bugün Strava'da oluşturduğum rotayı navigasyon ekranında test etme şansım oldu. Yolu doğru ve kusursuzca gösterdi. Yalnız dönüşlerde sesli uyarı da verseydi iyi olurdu. Navigasyonla giderken önünüzdeki virajı falan görmek güzel bir şey.

Yükseklik grafiği ve an an iniş çıkışları sürüş anında görmek de çok hoşuma gitti.

Tekrar belirteyim, @Atilla Gobel hocam Strava rotamı ve de cihazdaki kayıtlarımı sorunsuzca birbirlerine aktarabiliyorum. Hatta ikisini de aynı anda açtığım için cihazdaki veriyi aktarınca Strava'da view by flybys ekranından iki kaydı birarada görme durumu oldu. Orada da çakışıyorlardı.

Bir de pil durumu var bugünkü 2.5 saatlik açık kullanımda hatta bir 15-20 dakika ışığı da açık kaldı yaklaşık %20'lik bir azalma meydana geldi.

Son olarak da cihazın sadece 6mb depolama alanı var :) Yalnız içinde bir rota ve 4 sürüş kaydı olmasına rağmen daha 4.5mb boş alanı vardı. Sanırım bu şekilde yeterli gördüler.

Şimdilik bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: Namık incekara
Bir güncelleme yapayım, yol gidonu üzerinde çok büyük buluyordum ve buna alışamadığım için aleti geri iade edip normal bir km saati aldım.
Fakat dağ ya tur bisikletim olsa kesinlikle kullanmaya devam ederdim.

• Beğen
Tepkiler: Namık incekara
Elimde hediye çeki var yarı fiyatına gelicekti bende almayı düşündüm şuan ama 6mb gibi bir alan çok az gözüktü gözüme.Strava ile kaydedilmiş rotanın gpx'i ortalama 300-400kb oluyor yani sık sık bilgisayara yedekleme yapmamız lazım o zaman.Cihazda o zaman toplamda yapılan km kayıtı kalmıycak sürekli senkonize edicez strava, runtastic ordan bakıcaz galiba.

@ilker hocam toplamda 6mb alana kaç turunuzu kaydettiniz ?

• Beğen
Tepkiler: ilker
@oguzhan39 Kusura bakmayın telefondan ayrıntılı yazılmıyor. Dediğim gibi dağ bisikleti için ideal ve güzel bir alet. Yol gidonu için kaba ve bozuk yolda biraz titremesi olabiliyor. 6 mb az gelmesin hocam onun için vazgeçilmez bu aletten.

O küçücük ekranda navigasyon nasıl kullanılabiliyor anlamadım ben koskoca renkli 5.7 inch ekranda ne tarafa gideceğimi kestirmekte zorlanıyorum bazen ebay dan telefonu gidona sabitleyecek bir tutucu aldım lazım olunca takıp kullanıyorum km içinde sigma 16.12 var yan tarafta bu tür cihazlar sanki biraz lüzumsuz gibi. Birde şarjı ne kadar gidiyor pilli mi yoksa yada usb den mi şarj ediliyor.

@mustafa genç usbden sarj konuda okudugum kadarıyla tek sarjla 12saat gittiği yazılmış.Beni düşündüren 6 mb alan kac tur kaydedilir :D bu gece almayı düşünüyordum decathlon stokları kapamış yine bu gece günceller 1tane gözüküyordu sitesinde stok güncellerse alıp yazarım bende

Öncelikle cihazı yeryüzünde kullanan başka kimse var mı bilmiyorum :D ama benim işimi şu an için gayet görüyor. Olurda kullanan birileri araştırma zahmetine girerse ispanyol sitelerinde sürünmesin benim gibi.

Cihazın hali hazırda CD9291 ve CE5011 olmak üzere 2 farklı firmware versiyonu var. CE5011 son versiyon. CE5011'de ispanyol bir kaç site üzerinde uydu saptamasının daha geç olduğu filan yazılıyor. Ayrıca bir kaç özellik bu versiyonda kaldırılmış. Örneğin evden işe gideceksiniz. Cihazı açıp GPS'i yakaladığınız noktadan işyerinize olan sürüşünüzü logbook'a kaydedip daha sonra route veya challenge olarak kaydetme özelliği yok son versiyonda. Onun için baya bir araştırdım eski versiyonu bulmak için. Buldum ve yükledim.

Yükleme işlemi basit; bin uzantılı dosyayı usb ile bilgisayar bağladığınız satcount'un kök dizinine kopyalayıp usb bağlantısını kesin ve sonra tekrar usb kablosunu takarak yükleme ekranını takip edin.

Gelelim rotaları oluşturup cihaza atmaya;
CD9291 versiyon yüklü satcount'da sürüşlerinizi rotaya ya da challenge'a çevirip daha sonrası için saklayabiliyorsunuz. Bunun dışında kendi oluşturduğunuz rotayı cihazı atmak içinde Strava'dan faydalanabilirsiniz. Strava üzerinden rotayı oluşturup gpx olarak dışa aktardığınız dosyayı onConnect programı ile cihaza atabilirsiniz. Tabi önce o gpx dosyasını (link) hesabınızdaki (link) içeri aktarmalı ve hesabınıza dahil etmelisiniz. Bundan sonrası kolay; SatCount'ı bilgisayar bağlayın, onConnect programını açın ve senkronize işlemini başlatın.

onConnect yazılımını (link), firmware dosyalarına da (link) erişebilirsiniz. :harika:

Merhabalar,ikinci el bu cihazdan edindim ama bahsettiğiniz siteler artık kullanım dışı,bir de yapılan aktiviteler artık gep ve get dosyalarıyla saklanıyor.Bu aktiviteleri nasıl stravada paylaşabilirim ?

Geri