Scudo Sports

Btwin Count 8 Kablosuz Bisiklet Sayacı Çalışmıyor

Scudo
@Cuneyt Erkman

Total km olayı sigma'da da öyle, sayaç çalışırken total km yi göstermiyor. Nedense özellikle öyle programlamışlar

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
@ibrahim çiftçi
mıknatısı hafiften gevşetip açıları ile oynamayı denedinizmi?

@Cuneyt Erkman

Evet. Bir türlü olmadı.

Sonunda oldu. decathlon.com.tr'yi aradım. Bisikletten söküp deneyelim dedi. Elime okuyucuyla pili alıp çevirince sayaç hareket etti. Telefondaki arkadaşta aynısını kullanıyormuş. Hemen jantların birleştiği yere değilde biraz daha yukarı monte etmemi istedi. Böylece saymaya başladı benim sayaç. :)

Tekerin çapını sayaca giriyoruz ama acaba okuyucunun yerinin tekerin ortasına yada üstüne doğru takılması istatistikler bakımından bir olumsuzluk yapar mı?

@ibrahim çiftçi
Okuyucunun yeri farketmez sonuçta lastik çapı önemli olan.Lastik çapını doğru girin yeter.

Şimdi burada okuyunca ben de okuyucunun maşadaki yerinin önemli olduğunu düşünmeye başladım. Şimdi bu okuyucu önünden geçen mıknatısın zamana ve lastik çağına göre durumunu gözeterek sayım yapıyor. Yani önünden saniyede 2 kere geçerse işte şu kadar mesafe gittin gibi. Şimdi okuyucu maşanın en alt noktasında ise mıknatıs okuyucu önünden çok daha sık geçecek. Üst kısıma yerleştirilince de tam tersi.
Kurulum dokümanında bunla ilgili hiç bir bilgi yok.
Mantık olarak bunu nasıl ayırd ediyordur ?

Merhaba arkadaslar konu baya eskimis ancak tam bende ayni dertten mustaribim.sayac elime bugun ulasti lakin bir turlu calistiramadim.burda okuduklarimida yaptim lakin yine sonuc alamadim.piller de saglam napmam gerekiyor yardimci olabilecek varmi

Müsadenizle hortlatıyorum da; benim sayaç da çalışmıyor. 3000 km civarında yol yaptım acaba pili mi bitti. Maşaya taktığımız aparatın üstünde sanırım pil test tuşu var ona basıyorum hiçbir tepki vermiyor, bunun pili bitti herhalde.

@taner07

Benim bildiğim kırmızı bir ışık yanıp sönüyor pili azaldığı zaman.

@Serhan E. Allah Allah o zaman başka bir sıkıntı mı var acaba, daha önce de almadığı olmuş ama düzeltmiştim, şimdi düzelmiyor gibi...

@taner07
bastığınızda tepki vermiyorsa bitmiştir :D bastıktan sonra ışık yanıyor normalde.

@Sarper Tuncer Yok bana mısın demedi, bence de pili bitmiştir ya, onun kapağı nasıl açılıyor onu da çözemedim bir de o pilden arayacaz şimdi :komik::komik:

@taner07
kolay gele :D bari btwinn count 8 pil değiştirme diye konu açta bizde öğrenelim :D fotoğraflı falan bi şeyer :D

• Beğen
Tepkiler: taner07
Pilini değiştirdim, tekerleğe taktığımız göstergeyi dibine tutunca çalışıyor ama jant teline taktığım zaman ölçmüyor, çözemedim :(

Hem göstergenin hem de maşaya takılan aletin pilini değiştirince düzeldi :harika::harika:

@taner07

Geçmiş olsun, ben çantamda 2 tane pil taşıyorum her zaman.

Arkadaşlar hortlatiyorum ama benimkide 4 aydır falan bekliyor bi bisikletin tozunu alırken çalıştırıyım dedim baktım çalışmıyor test tuşunua basıyorum yeşil yanıyor.lcd ekranı sensöre yaklaştırınca çalışıyor okuyor km yi .ama gidon boğazına takınca çalışmıyor okumuyor neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Lcd nin pilini sensör dekiyle değiştirdim ama bişey değişmedi inşallah pil değiştirince düzelir

Başka tecrübesi fikri olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Geri