Scudo Sports

b'Twin arka aktarıcı almayın

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba, 3x7 vites sistemli bir dağ bisikleti kullanıyorum. 2 hafta önce btwin 7/8 vites arka aktarıcı aldım ama ne yaparsam yapayım bu aktarıcıdan verim alamadım.

Bu aktarıcı takılıyken bisikletim rubleden diş atlıyor, zinciri bile kısalttım zincirdendir diye ama ne olursa olsun pedala biraz güç uygulayınca diş atlıyor. Aktarıcı zaten 14-28 rubleye zor oturuyor, takana kadar birkaç saat uğraştım.

Başka bir aktarıcıda bu sorun yok, sadece btwin arka aktarıcı takılıyken böyle yapıyor. Bence aktarıcı teknik olarak sorunlu yapılmış olabilir çünkü yayı çok yumuşak geldi bana. Bu arada her türlü ayarı denedim olmuyor.....

Scudo
Hocam bisikleti direk başka aktarıcıyla beraber decahtlon mağazasına götürün. Orda başka bTwin aktarıcıyla denerler, sorun aktarıcıdaysa (hatalı üretim olabilir) değiştirirler. Hepsi öyleyse iade edersiniz.

Aktarıcının fotoğrafını atarsanız almayı düşünenler en azından hatırlar sorunu.

• Beğen
Tepkiler: specific
@bariss.t
Açıkçası decathlon'un saçma sapan müşteri politikalarıyla ilgilenmek istemiyorum hocam. Aktarıcı 7-8 vites uyumlu olan model, zaten decathlon'da bir tane var 7-8 vites için.

7. Viteste zaten zincir dişlinin üzerinde hiç durmuyor artık nasıl sorunlu bir aktarıcıysa. Hatta 2x5, 2x4 kombinasyonlarında bile kakışta zincir diş atlıyor. Aktarıcının yayı mı sorunlu acaba?

kardes 7. dişlikte daha çok sorun olması muhtemelen 3×8 aktarıcı olmasıdır. senin yaşadığın sorunu bende yaşadım ruble ve zinciri değiştirince bidaha olmadı.

Acera m 360 varken neden btwin o_O soruna gelirsek bence sizden kaynaklı. Tel gerginlik ayarı problemi gibi görünüyor. Aynı sorunu xtr' da yaşadım, gerginlikle oynadım ve geçti.

Fiyat olarak zaten avantajlı değilmiş, Tourney veya altus alın sorunsuz kullanın.

@ahmet kırmızı
7 ve 8 diş için zaten aktarıcılar aynı hocam, 7 ve 8 zincir ve dişli uzunlukları aynı yani aktarıcı uyumlu. Başka aktarıcıda bu sorun olmuyor. Aktarıcı yererince zinciri gerdiremiyor galiba.

@Mustafa Zeybek
Tel gerginlik ayarıyla falanda olmuyor hocam, denedim. Sadece bu aktarıcıda oluyor, bu arada keşke tourney, altus falan alsaydım.

@firestone
Aldığıma pişman oldum zaten hocam. Malzeme kalitesi falanda berbat. Bisikletimi değiştireceğim için masrafa girmek istemiyorum açıkçası, veya baktım idare edemiyorum altus gayet yeterli olur.

@KitapSever

Hocam üretimsel kaynaklı yayında vs bir yerinde problem olabilir aktarıcının.

Microshift-MTB-Yol-Bisikleti-Att-r-c-Bisiklet-Di-li-Arka-Zincir-Shifter-Vites-7-8.jpg_640x640.jpg

big_fa60f1df0cd04e7dbd242b3b69544c89.jpg

Tahmin ettiğim gibi microshift üretimi aktarıcı. Microshift çok kaliteli olmasa da sorunsuz vites atabiliyor. Sizin aldığınız aktarıcıda problem olabilir. Bence hocam bisikletle beraber mağazaya gidin başka aktarıcıyla denesinler. siz uğraşmazsınız zaten. çözemezlerse de iade edersiniz direkt. bu halde kullanmaktan her türlü iyidir :)

@bariss.t
Hocam btwin rockrider kullanıcıları konusunda servisten çok şikayetçi olanlar vardı, iade etmeyi aklıma koydum ama fişi attım galiba. :acpsnr:

Fişi bulayım ilk işim arka aktarıcıyı iade etmek olacak, 42-22'de bile aynı sorun var yahu çıldıracağım. :kötü:

@bariss.t Bu iki model aynı galiba, bendeki lanet aktarıcıda btwin yazıyor.

@KitapSever

Birçoğu ortak üretim zaten. tek fark logoları. Decathlon kart geçirdiysen hocam fiş olmadan değiştirebilirsin. Fiş olmadan iade almıyorlar bildiğim kadarıyla ama başka bir ürünle değişim bile işe yaramayan aktarıcıdan iyidir. Rockrider serisi 2. bisiklet olarak baktığımda çok basit geldi bana. Triban serisi geçen yıl zamdan önce tam f/p bisikletleriydi ve ben oldukça memnunum tribandan ama rockrider'lar kesinlikle aynı kalitede değil. Tilt serisi de ikisinin arasında. Servis konusunda da hocam müsait vaktiniz varsa hafta içi gidin, daha rahat halledersiniz.

@bariss.t
Hocam kartla almadım, fişi atmışım maalesef. :snzdglsn:
Zaten btwin rockrider serilerinde donanımı düşürüp ayrıca zam yaptılar. İşin garibi ben neden gidip shimano almadım acaba? Normalde bu tarz ürünlerde shimano'dan kesinlikle şaşmazdım.

Zincir ve ruble ortalama kac km yapmiştir?
Aktariciyi neden degistirdiniz?
Baska aktaricilar yapmiyor derken elinizde kac aktarici var ve test ettiniz?

Sorma nedenim su:
Eger zincir uzamis, ruble asinmis vb sorunlar varsa zincir ozellikle ani yuke bindirdiginizde atlar yani tarama yapar.
Dis atlamasina tarama diyoruz. Ayar tutmuyor veya baska sorun varsa bir disliden digerine gecer ki bu atlamadir.
Bana sorun daha cok zincir veya ruble/aynakol asinmasi kokenli gibi bir izlenim birakti.
Aktarici sorunlari genelde atlamaya neden olur. Zincir boyu dogru hesaplanmissa, ruble/aynakol dislileri ve zincir asinmamissa taramaya neden olmaz. Cunku aktarici zincirin yanal konumuna hukmeder. Guc aktarimina degil.
Bu arada asinmis rubleye yeni zincir veya asinmis zincire yeni ruble takarsaniz, birbirine uyum saglayacak es asinma olusana kadarda tarama sorunu yasayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
@suat akman
Hocam bisikleti 2. el almıştım ve aldığımda yeni sayılırdı ki en fazla 1000 kilometresi vardır diye tahmin ediyorum. Bende 2000 kilometre yaptıysam bisiklet taş çatlasın 3000 kilometre yapmıştır, benim 2000 kilometrenin 1900'ü asfalttadır. Eski tourney aktarıcımın makaraları bozulmuştu, elimde yine tourney aktarıcı var ve onda sorun yok btwin'de olduğu gibi. Makarası çatlak olduğu halde hala kullanıyordum ama yolda falan kalmayayım diye gidip bunu aldım.

Şuan makarası çatlak aktarıcıyı takınca atlama yapmıyor kesinlikle, ama makara arada sıkışıyor işte.

@KitapSever 2. El ve uzerine sizden garanti 2000 km. Asinmalar kullanicidan kullaniciya degisir. Tarama icin arka aktarici bacak yayı sizce gercekten yumusaksa decathlona gidin faturanizi bulup. Ama yumusak yayli bir bacak sarsintili suruslerde zinciri fazla oynatarak atmasina veya taramasina neden olur.
Ben hala zincirden ozellikle 7. ruble dislinizden supheliyim. En cok bu disliyi kullaniyorsaniz, ayakta veya bir sekilde surekli yuklenerek kullaniyorsaniz uzerinde 11 disli olan bu parca daha cabuk asinacaktir. Bu disliyi goz kontrolune alin bazi disler yuvarlaklasmis, digerlerine gore kisalmissa tarama sebebiniz aktarici degil asinmadir.
Bu durumda ruble ve zincir degistirmelisiniz.
Kimi kullanici 1500 de bitirir zinciri/rubleyi kimi 5000 de veya daha gec. Bunun kesin hesabi olmaz. Kullanici, bakım/bakimsizlik, kullanildigi yer etkiler. Surekli duzlukte markete giden bisiklet, devamli yokus cikana gore daha az hirpalanacaktir donanımda gibi...

@suat akman
42-22 oranında bile yapıyor hocam, makarası bozuk tourney kullanırken 'vites farketmeksizin' böyle bir sorun yok. Dişlileri kontrol ettim 6. ve 7. dişli en az yenmiş olanları. Fişini atmışım maalesef. Yarın aktarıcıyı iyice kontrol edeceğim, olmazsa shimano bir tane aktarıcı alır takarım. Muhtemelen yay mekanizması yeteri kadar sert değil...

Bisiklet tamircisinden alsaydınız daha iyimiş

@KitapSever artık alınıp alınmayacagını biliyorsunuz

@Berat01
Kesinlikle hocam, param olsaydı yanına microshift vites kollarıda alacaktım iyiki param yokmuş o zaman. :D

yukarıda yazılan uzamış zincir yorumuna tamamen katılıyorum. bir ekleme zincir yagsız kaldıgındada atlama yapabliyor. ileride arka aktarıcı degişmeyi düsünürseniz tx55 tourney tavsiye ederim 10.000km de orta dislide gevseme olustu ama calısmasına engel olmadı

Geri