Scudo Sports

B'twin alur 700 vs Mosso wizart tiagra

Araya birde lapierre audacio 400 giriyor yetmezmis gibi birde cube peleton off

Scudo
Aynı bütçeye sahibiz ben haftaya Scott Speedster 40 alacağım.Donanım'dan çok kadro kalitesi önemli.Focus düşünüyordum ancak Scott'u görünce vazgeçtim.Bir bakın derim.

Ayrıca donanım'dan çok kadro önemli diyerekten bu bisikleti alıyorum.Bu fiyata Sora alınır mı diyenler var falan ama sonuçta yol bisikleti kullanmadım daha önce yani fark etmeyeceğim fark için dahasına gerek yok.

Scott speedster cekici duruyor aslinda.
Focusda vites yada fren hangisi oldugunu bilmrdigim kablo direk kadronun yanindan geciyor ve cok itici oldugu icin dusunmuyorum onu

@Tahsin Y. Focus ben çok beğendim normalde Culebro 4.0 modelini.Ama daha sonra Scott daha çekici geldi ve son kararım bu hafta inşallah alacağım.105 donanımdan düşük bir bisiklet almam diyordum ama ne de olsa başlangıç diye Sora iş görür diye düşünüyorum.Ayrıca, yabancı markalar'ın fiyatlarına bakarsanız Sora donanımlı olanlar arasında Scott en uygunu.Özellikle Bike & Outdoor, yurtdışı fiyatından 100 tl düşüğe satıyor.Diğer firmalar'ın yaptığı gibi ayakta soymuyor da yani.Karar verme konusunda kolay gelsin benim kafam patladı artık uzatmadan alacağım.Yıldım, yaşlandım resmen :D

@Uptown Cyclist sizin actiginiz konuyuda okudum da bir cikar yol bulamadim ve her buldugum biaiklete alternatif olarak mosso var... hala detayli bilgi bulabilmis degilim mosso ile ilgili

@Tahsin Y. En azından sizin kadar kararsızdım ben de ama kararım kesin artık.Kaç kez alü yol bisikleti kullandınız ki bu kadar karbon istiyorsunuz? 3000 TL ile alınan karbon alt seviye hatta onun da altı karbon olur bence.İyi bir alü her zaman alt seviye karbondan iyidir.Bu bütçeye eğer marka takıntınız yoksa en az Tiagra donanımlı güzel bir alü bisiklet alabilirsiniz diye düşünüyorum.Karar sizin elbette.

Mosso'nun kullandığı jantlar, tekerler içime sinse Mosso alırdım, ama nedense garip markalar kullanıyor.

Ben Haziran 4te wizart 7.8 105 aldım. Çok fazla düşünmedim alırken. Gayet rahat. Üst bir jant seti ileride düşünülebilir. Kadrodan çok anlamam ama karbon sonuçta. Bu fiyata bulmak zor.

Bir kaç arkadaş daha var kimseden bir şikayet duymadım. Zaten bildik kaliteli teker seti ile karbon kadrolu bir bisiklet almak istesen fiyat belki de 5 bini bulacak. Bu şekilde mesela benim aradığım Token C22, C 28 vb, 1000 lira civarı.

Benim duauncemxe o kalitesiz jant kullaniyor olabilir ama bir sure sonra bunu degisebilirim. Iatedigim sey elimdeki kadro 3-5 yil idare etsin beni

Btwin Alur, kesinlikle küçümsenmeyecek kadar iddalı, bikeradar.com da 5 / 4.5 yıldızı kapmış bir bisiklet, sonuçta yabancı marka fransız ve ömür boyu kadro garantisi var, o fiyata alacağınız karbonun kalitesi çok istenen seviyede olmaz, alüminyum alın en iyisini alın derim, caad10-giant tcr-specialized alleze de bakın derim. Ama Alur hepsini sollar fiyatı sayesinde
(link)

Ben tercihimi Mosso wizart'dan yana kullanırdım. Fiyatının uygun olmasının sebebi, karbon kadrosunun uyduruk olmasından değil, jant gidon, sele borusu, furş vs kendi üretimi olduğu içindir. Kadrosu için mosso alınır sonrasında istenilen parçalar yükseltilir diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
Tahsin bey daha önce forumda birçok konuda size rastladım. Ben Mosso 7,8 wizart aldım. daha gelmedi henüz üretimde, siparişte. Çok fazla araştırdım. Tavsiye ederim. Ama mosso düşünüyor iseniz fabrika da üretim durumu olup ön sipariş alıyorlar bilginiz olsun. Eğer bir bayide bulunmuyor ise beklemek durumu var. İnşaallah hayırlı karar verirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Mosso' ların dış lastikleri ağır. 700x25c ebatlarında ve telli lastikler. 370 gr. gibi ağırlıkları varmış.
Ben de 105 setli 730 tca var. Lastikleri 185 gr. lik rubena phoenix pro racing lerle değiştirdim, performansta büyük artış oldu.

105 setli olanların jant göbekleri de 105, bisikletin akıcılığı çok iyi. Jantları tartan arkadaşlar vardı, 2000 kg civarı imiş. Shimano rs31' lerin 1950 ve 501 setlerin 1900 küsür gr. olduğunu düşünürsek, jantlar çok da ağır değil.
Hafif ve daha rijit bir setle elbette performans artacaktır.

Mosso zaten kadro üreticisi, aşağıdaki linkten tol kadroları incelenebilir.

(link)

@Dradis Evet beyler M boy Alur 700 Decathlon stoklarında, ben dün aldım. Pek kullanamadım ama iyi görünüyor.

Bende alur 700 e talip oldum butcem suan yok bekliyorum aralik basina kada tek endis stokta kalmazsa uzulurum.cunku kadro yapisi rengi fren sistemi ve seti olarak beni buyulesi

Mossoyuda gordum bugun ama karbon kadro kullanmak istemiyorum ne yazikki

• Beğen
Tepkiler: ilker
@Dradis Merhaba benım boy 1.78 ben de bugün M sipariş verdim. Sizin boyunuz kaç acaba?

Geri