İnceleme Bryton Rider20 GPS

Ekrem Yılmaztürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2012
Mesaj
788
Tepki
477
Şehir
Isparta
Bisiklet
Cube
Merhabalar.Yabancı forumlarda inceleme okumaktan sıkıldım ve bizde bu yöndeki eksikliğe binaen elimden geldiğince birşey hazırlayacağım.sorusu olan burdan özelden istediği gibi sorabilir.kullandığım çin malı km saatinin yanına ayrıca nabız saati almak istemediğimden bu tip modellere yöneldim .Sigma ROX6 vardı kafamda sonra 8.1 vs derken merlincyles da bunu gördümgps olması tak kullan mantığı çok hoşuma gitti.Bu süreçte sabırla sorularıma cevap veren 'murat cömez' abime ve 'tuncay üner' hocama teşekkürler.
Kutu bu şekilde geliyor
https://www.bisikletforum.com/a/img845/4653/g36b.jpg
kutu içeriği..aletin kendisi,nabız bantı,monte lastikler fazlasıyla,2adet gidona tutturma lastiği ve birde aleti tutturduğumuz plastik aparat
https://www.bisikletforum.com/a/img209/6724/5hjg.jpg
buraya kadar böyle.kullanıma dair hiçbir zorluğu yok oldukça sade ve kolay kullanımı var mantığını kapmak çok sürmüyor.GPS verici hızlı çalışıyor gayet.Korktuğum birşeydi çünkü yarım saat bağlanmaz kopar gider vs diye ama korktuğum başıma gelmedi.hız aktarımı veri aktarımı oldukça hızlı bundan yana gözüme çarpan birşey olmadı.hassas ölçüm veriyor hiç görmediğim hızları görür oldum 27.74 , xx.59 gibi küsüratlara takıldım:p hiçbir yerde ekran aydınlatmasına dair birşey görmedim.üzülmüştüm de çünkü genelde gece biniyorum ve hoşuma da gidiyor işin açığı rahat okunuyor.süpriz olarak ekran aydınlatmasıda mevcut şu şekilde:
çok parlak değil ama rahat okunuyor ideal kıvamda.
(link)
pil durumunu açıkçası çok test edemedim.antremana gidiyorum bilgileri siteye yüklerken şarj da dolmuş oluyor zaten.fabrika verisi18 saat. usb kablosu çok cins ve kısa.manasız bir kablo yani birşey olsa bryton a bağlısınız bunu kınıyorum.ama daha komiği ve hala da anlam veremediğim T-ODO verisini değiştiremiyorsunuz.yani ben gittiğim 1500km yi bu bilg.a aktarackken mümkün olmuyor ve 0 dan başladım.uyuz oldum.neden yani ?! ayrıca diğer komik bir şey de; ekranda gördüğünüz 3 kısma ayrılmış olan bölmelerde en üstü sürdüğünüz antreman süreniz,saat ve kadans göstergeleri mevcut,en altta şu anki nabız,ortBPM ve maks BPM ,gittiğiniz km,top.km gibi bilgiler mevcut ve bunları istediğiniz an istediğiniz gbi kontrol edebiliyorsunuz.ama ortadaki km değiştiremiyorsunuz.bu ne demek: ben üstte saat görünsün ,altta BPM görünsün deyip bunları ayarlayabiliyorken ort hızım neymiş bir bakayım diyemiyorum! bunu ancak Scroll seçeneğini on yaptığınız takdirde otomatik olarak tarama moduna geçip bilgisayar size gösteriyor. bu konularda yani, T-ODO ve km kısmını bulamadım ben ne ayaksınız diye mail attım ve çok hızlı ve ilgili şekilde geri döndüler firmadan ama Rider20 modelinin bu özellikleri desteklemediğini çok kez özür dileyerek belirttiler..sanki çok şey istiyormuşum gibi mahçup oldum ne özellikmiş yani:evil:
anlamadığım afedersiniz k.ç kadar alete gps koyup nabız bantı vs ile eşleyebiliyorken neden total km yi yazamıyorum bu neyin mantığı anlamadım:eek::alkis: bunlarıda sineye çektikten sonra antreman verilerinizi bryton ın int sitesine yüklüyorsunuz.detaylı bilgiyi orda görüyorsunuz.
antremanı yükleyip,seçiyoruz
https://www.bisikletforum.com/a/img4/3208/4y9e.jpg
ve bilgiler

https://www.bisikletforum.com/a/img132/328/yicz.jpg

+
https://www.bisikletforum.com/a/img834/4421/sbsf.jpg
Özetle,ilgili bir firmadan düzgün çalışan aptal saptal eksikliği olan çokta takmam ben bunları diyorsanız dert edecek birşeyinizin olmayacağı bir alet.siteye yükleyip detaylı bilgi ajandanızın olması da güzel birşey gerçekten.stravada da hesabım var ama km saatine has böyle bir ajanda kullanışlı.'merlincyles'tan 95$ a aldım ve parasına değdiğine inanıyorum.daha iyileri sizlerin olur inşallah.araştıranlara düşünenlere Türkçe okuayacak birşey verebilmişimdir umarım.sabrınız için teşekkürler:)
 
Scudo

Onur Ali İmren

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ekim 2012
Mesaj
1.002
Tepki
870
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Kron
Ellerinize sağlık. Ben akıllı telefonlardaki bazı programları kullanarak aşağı yukarı bu bilgilere ulaşabiliyorum. Sormak istediğim şu,akıllı telefonu olan ve yazılımları kullanmaya müsait insanlar neden bir gps cihazı almalı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
bence en önemli nedeni batarya sorunu. gün boyu ya da gün aşırı sürecek turlarda eğer telefonu şarj etme olanağınız yok ise telefon sizi yarı yolda bırakabilir.gps,harita vs gibi uygulamalar bataryayı çabuk bitiriyor. ben bunun için yedek batarya almıştım.tabi iphoncuların öyle bir şansı da yok. mobil güç istasyonu alalım deseniz o da pahalı,iyisi ekrem arkadaşımızın gpse verdiği paradan fazla.
ayrıca bu gibi ürün tanıtımları çok ama çok işe yarıyor.alıp almama konusunda kararsız kalanlar için tüm artı eksi yönlerini yazmış ekrem arkadışımız.

@Onur Ali İmren
 

Onur Ali İmren

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ekim 2012
Mesaj
1.002
Tepki
870
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Kron
@edin

Kesinlikle incelemeye lafım yok.

Sanırım bu alıp almama konusu da öznel bir şey. Stravaya çok bağlandım sanırım..
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

ykaracavus

Üye
Kayıt
14 Aralık 2012
Mesaj
46
Tepki
8
Şehir
İstanbul
cihazlar dataları tacx formatında indirip strava ya aktarabiliyoruz ayrıca, yani bryton un arayüzüne bağlı kalmaya ya da strava ya da kullandığımız diğer programlardan kopmaya gerek yok. ANT + özelliği olması da güzel, fiyat olarak denk olan garmin edge 200 de bu özellik yok sanırım.
açıklama devamında bir sorum da olacak, çok basit kaçacak belki ama; ant+ uyumlu herhangi bir kadans ve hız sensörü olsa bununla beraber kullanılabilir mi acaba?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Bir kaç sorum var ürünle ilgili.
İlk olarak; ANT+ ile mi iletişim kuruyor sensörlerle. Öyleyse eğer, herhangi bir ANT+ kadans ya da hız sensörü ile eşleyebiliyor muyuz?
İkinci olarak toplam mesafe konusuna takıldım ben. Garmin Edge 500 o konuda çok rahat. Ekrana 1 ile 8 arasında istediğim kadar veri yerleştirebiliyorum ve her bölgeye ne koyabileceğimi seçebiliyorum. Buna benzer bir seçenek var mı?

Son olarak ise, verileri hangi formatta kaydediyor?
Kendi sitesi dışında diğer sitelere, özellikle strava'ya veri aktarma şansı var mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Stravaya direk yükleme yapılamıyor diye biliyorum, ancak kendi sitesi üzerinden strava ya yükleme yapılabiliyormuş. Bir de grup sürüşlerde diğer gps cihazını kullanan kişiler ile birlikte sürüldüğü bilgisi görünmüyormuş.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
bu cihazdan ben de aldım, bugün elime geçti. henüz şarj oluyor. yarın sabah kullanacağım.
fakat bilgisayarım imac ve sistem 10.5. bryton un yazılımı 10.6 yı destekliyor, bu yüzden programı kuramıyorum. çok uyuz edici bir durum.
 

Barış Güney

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
1.353
Tepki
999
Şehir
Kadıköy/İstanbul
Bisiklet
Specialized
@Gökhan Toros


Gökhan son sorunun cevabı sanırım bu şekilde, brytonun kendi sitesine yükleme yaptıktan sonra gpx formatında dosyayı indirip stravaya yükleyebiliyoruz..
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

Ekrem Yılmaztürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2012
Mesaj
788
Tepki
477
Şehir
Isparta
Bisiklet
Cube
@Onur Ali İmren

geç kalan cevap için kusura bakmayın anca vakit oldu,bu biraz da tercih meselesi aslında hocam.ben ilk başta gps li olsun vs gibi bir fikrim yoktu.sadece nabız bantıyla bütünleşik çalışabilsindi kafamdaki.böyle düşününce zaten fiyatlar artıyor bakınırken de bu indirime girdi.tak kullan işte magnetti kabloydu vs derdi olmaması benim için çekici geldi.strava yada üyeyim segmentleri takip ediyorum ama bisikletimin üstünde tel koymam.gözümün önünde anlık nabzım kesin bilgiler olsun dediğim için bu ürüne yöneldim.çok ihtiyaç değilse eksiklik hissetmiyorsanız lükse kaçıyor aslında ama tek parça oluşu gps lerin ,bisiklet üstünde başka bir sensör gereksinim duymaması benim için önemli bir nedendi.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Öncelikle hayırlı olsun uygun bir fiyata almışsınız güzel bir ürün.

Telefon ve GPS farkında bende değinmek istiyorum

Cep telefonlarında
* Batarya
* Kullanım zorlugu
* Su geçirgenliği sorunu
* Dahili telefon GPS i kullandıgınızda ortaya çıkan bağlantı problemleri

Fakat diğer yandan BT GPS tarzı harici GPS ile herhangi bir akıllı telefondan yol takibi yaptıgınız zaman batarya, su geçirgenliği gibi birçok sorunu yoketmiş olursunuz.

http://www.pdamods.com/prodimages/bluetooth/BT_GPS_NEMERIX_LRG.jpg

Fakat yine de her cihazın kendi amacı için kullanılması daha mantıklı diye düşünüyorum harici alıcı kullanırsanız telefonla da kullanabilirsiniz
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.786
Tepki
19.416
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Ekrem, istedigin gibi bir km-saati buldugun icin gercekten cok sevindim. Kullanisi nasil bilmiyorum ama baya gösterisli duruyor. Hayirli ugurlu olsun, allah gülle gülle kullanmak nasip eder insallah. Insallah gün gelir daha iyilerini alirsin, allah sana en azindan bir garmin edge 810 nasip eder insallah. Bu dileklerim tüm forumdaki ve diger bisiklte süren arkadaslara da gecerlidir. Kimin ne hosuna gidiyorsa onu alsin ve mutlu olsun, allah herkese en iyilerini nasip etsin insallah.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

Ekrem Yılmaztürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2012
Mesaj
788
Tepki
477
Şehir
Isparta
Bisiklet
Cube
@Gökhan Toros
1.si sitesindekini yazıyorum WirelessInterface: 2.4 GHz ANT+ olarak belirtilmiş.ANT+ ile açıkçası çok bilgim yok,başka sensör mevzuunu ben bir brytona sorayım gelecek cevabı yazayım buraya.
2.edge500 deki olay olmalı zaten bu en güzeli.benim bahsettiğim şu,ekran 3parçaya ayrılmış şekilde.üst kısma kadans/saat/antreman süreniz den birini, alt kısma avgBPM/maxBPM/curBPM/ODO/t-ODO/km seçeneklerinden birini koyabilirken orta ksımda sadece anlık hızı görüyorsunuz.Ancak Scroll seçeneği var.bunu on yaptığınızda bilgisayar kendisi otomatik olarak değiştiriyor işte bu modda sadece orta kısımda max hız ve avg hızı görebiliyorsunuz anlatabilmişimdir inş.dediğiniz gibi alt ve üst kısımlara istediğinizi yazabilirken orta kısma manuel olarak bunu yapamıyorsunuz.benim toplam mesafeden kastım atıyorum aleti resetleyeceksiniz bütün bilgiler gidecek dolayısıyla sizin bu sene sürmüş olduğunuz mesafede sıfırlanacak.normalde ben çin malı saatte bile pili değiştirdikten sonra kaç bin km yaptıysam toplam,onu yazar kaldığım yerden devam ederdim,bunda o 'özellik'! yok maalesef. attığım maile gelen cevapta bunların Rider 20+ ve Rider21 de olduğunu bunun basic model olduğunu söylediler.
3.sü de hocam aleti taktığınızda bryton ın programıyla yada direk sitesine bilg.a kaydetmeden yükleyebiliyorsunuz.sitede upload from computer upload from device seçenekleri var ben direk device dan yapıyorum bilg.a kopyalamadım.şimdi baktım .bdx , .tcx , .pwx ve .gpx .uzantılı olarak kaydedebiliyoruz size kalmış .site fotoğrafını da program seçeneğini de ekleyeyim birazdan.
@ykaracavus
formatlar şu şekilde .bdx , .tcx , .pwx ve .gpx . zaten site üzerinden upload to strava da diyebiliyoruz.onun da fotoğrafını ekleyeceğim.ANT+ hakkındaki sorunuzda bilgim yok mail atıp gelen cevabı paylaşacağım inş:in:

@kkazim
dediğiniz gibi stravaya site üzerinden yükleme yapılabiliyor.diğer bilgi hakkında maalesef bilgim yok:utn:

@Barış Güney

@kkazim
abilerim gerekli bilgiyi fotoğraf yükleyerek yapacağım inşallah teşekkür ederim:)

@murat cömez
abi çok sağol,çok gittim geldim bayada konuştuk .ihtiyacımı fazlasıyla görüyor şimdilik, memnun kaldım güzel dileklerin içinde çok teşekkür ederim abi Allah kaza bela vermesin hiçbirimize herşey gönlümüzce olur inşallah:)

@Caner Kartalgöz
aslında dediğniz çok doğru bisiklet için yapılan bir ürün herşeyden önce bisiklette kullanımı açısından da daha rahat.tel.lar da gerçekten aşmış durumda mevzuuyu ama dediğim gibi bisikletin üstüne bir yere tel koyamam ben:rolleyes:

şimdiii,bu brytonbridge denen program.bence çokta lazım değil.ama kayıt seçeneklerini göstermek için ;
(link)

(link)

burada da öncelikle hesap açıyorsunuz,'log in' olduktan sonra upload files yazan yere tıklıyoruz
https://www.bisikletforum.com/a/img132/1083/g4z8.jpg

sonrasında da dediğm gibi nereden yükleyeciğiniz soruyor
https://www.bisikletforum.com/a/img812/9468/66g8.jpg

ardından burada yaptığınız antremanlardan seçiyorsunuz ister detaylı bilgi isterseniz işaretlediğim yerden linklere yüklüyor.onuda deneyeyim isterseniz ihtiyacım olmamştı çünkü prob var mı yok mu bilmiyorum:rolleyes: (Fittrack-strava-TP yazıyor onu bilmiyorum)
https://www.bisikletforum.com/a/img819/4923/fjys.jpg

@Volkan Akmese
hocam hakkatten cins bir durum ,direk bryton a mail atın durumu yazın 10.5. in dosyasını isteyin gönderebilirler bence denemeye değer.:)
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@Ekrem Yılmaztürk

Hocam çok teşekkürler cevaplar için.
Toplam mesafe konusu da bence çok önemli değil. Ben Garmin'de hiç bir ekranda bu bilgiye yer vermedim. Zaten hem Strava'da, hem de Garmin Connect'de (Garmin'in kendi uygulaması) bu veri yıllık, aylık, haftalık olarak görünüyor. Bence bu kadar kafaya takmaya gerek yok.

Ben sanki, o sürüşte yaptığınız mesafeyi göstermiyor sandım, çok garip gelmişti.


ANT+ da, bluetooth gibi bir iletişim yöntemi. Birden çok firmanın kullanım izni olduğu için, sensörleri bulmak oldukça kolay oluyor. Fiyatlar da uygun.
Aletin kadans sensörü desteği varsa, çok güzel olur. O fiyata alınacak en iyi sistem diyebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk

Ekrem Yılmaztürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2012
Mesaj
788
Tepki
477
Şehir
Isparta
Bisiklet
Cube
ben teşekkür ederim .kadans sensörü yok maalesef pakette ama eklenebiliyor çünkü nabız sensörünü tanıtırken kadans sensörü seçeneğini de gördüm ayrıca alınabiliyor,nabız bantıyla bu fiyata geliyor.aslında wiggle ve diğer gördüğüm sitelerde çok daha pahalı bu şekliyle.merlinin yılbaşı kıyağı oldu biraz aklımda gps vs yoktu sağolsunlar. ANT+ ı araştıracağım dediğim gibi soracağımda bryton a ,bakalım inşallah uzun süre sıkıntı çıkarmaz:)
 

Onur Ali İmren

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ekim 2012
Mesaj
1.002
Tepki
870
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Kron
@Caner Kartalgöz

Hocam şu cihazın bilgisini verebilir misiniz?

Özelden isteyeceğim ama belki merak edenler olur eğer sorun olmaz ise konuyu açan arkadaşa buradan da yazabilirsiniz. Mtk çipsetli telefonlar da gps sorunu var çünkü :)
 

bajak

Aktif Üye
Kayıt
10 Mart 2013
Mesaj
104
Tepki
47
Şehir
..
Bisiklet
Salcano
Garmin candır.
Bir çok gps cihazı kullanma fırsatım oldu. Gerek bisiklette gerekse el tipinde.
Sonuçta hepsi uydudan konum bilgisini alıyor. Buraya kadar çin malıda, amirkan malıda aynı.
Ama gel gelelim diğerleri, yok onu göstermiyor, yok bunun yerini değiştiremiyor, yok görmek için defalarca ekranlar arasında geçiş yaptırıyor. Bu eksiklikleri gidermek öyle böyle şeylerde değil. 1-2 sayfa kodu fazladan yazmaya bakar. Sonuçta bu işin içinden gelmediklerini belli ediyorlar.
Neyse Forerunner 910 XT ye fena halde kafayı taktım. Ah bir ucuza denk getirebilsem.