Scudo Sports

Bryton Rider 310 Gps ve Garmin Edge 520 Bisiklet Bilgisayarı

Hangisini tercih edersiniz

• Bryton Rider 310

• Garmin Edge 520

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Bu arada polar v650 sizce nasil. 200 usd civari bir fiyati var.

Scudo
Anladığım kadarıyla strava'ya verileri akıllı cep telefonumuz üzerinden yükleyebiliyoruz.

Peki 2 bisiklet için ayrı veri depolama yapabilir miyiz? Birine hız kadans sensörünü taksak, diğerine de direk gps kullansak.

Biri cyclocross öbürü katlanır olacak, yani biri 28" öbürü 20". Sorun olur mu? Her seferinde teker çapını, kalınlığını güncellemek mi gerekir?

Garmin için konuşuyorum. Birden fazla bisiklet profili oluşturup. Sürüş öncesi kullanacağınız bisikleti seçebilirsiniz.
Ayrıca Garmin'de teker çapı girilmiyor. Kendisi otomatik algılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
bu yol bilgisayarlarına ilave hız sensörüne neden ihtiyaç duyuluyor , uydudan alınan hız bilgisi yeterli olmuyor mu

@Serrchi Bryton 310 konusunda bir bilgim yok.

@Fırat Y. Sadece GPS yeterli olur elbette. Hız sensörü GPS'in çekmediği ya da sapıttığı koşullarda lazım oluyor. Ayrıca hız sensörü her zaman GPS'ten daha doğru hız verisi verir. GPS hataları yüzünden oluşabilecek kötü hız verilerini en aza indirir.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@Eibec
Bende başta Polar'a bakıyordum fakat Türkiye'ye gönderim yapan site bulamadığım için bike24'ten Bryton Rider 310 T sipariş ettim.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/can-antren-jpg.69199/

Mark Cavendishin antrenmanda kullandığı cihaz :rolleyes:

f/p urunu olsaydi keske :)

Sanirim bryton 310 alacagim bende. Benim icin standartin disinda hr, cad ve altitude lazim.

Geçen hafta bu konuyu gördüğümden beri Bryton 310'u araştırıyordum ben de. Ancak sonradan etraflıca düşününce farkettim ki GPS'e ihtiyacım olmayacak ve Strava'yı da hali hazırda çok nadir kullanıyorum. İhtiyacım olan başlıca özellikler hız, nabız ve kadans değerleriydi. Ne alabilirim derken Sigma ROX 6.0 CAD modelini buldum ve bike24'ten siparişini verdim. Artık bundan sonraki değişiklik SRM PC8'le olur. (Seneler sonra :) )

@Eibec
@Eibec

Henüz elime ulaşmadı. Bugün Türkiye gümrüğüne ulaşmış durumda .
Bekliyorum. Toplam ne kadara mal olduğunu detaylı paylaşacağım.

Konu içerisinde garminle ilgili paylaşımlar olmuş bu iş para meselesi. Bütçen varsa zaten garmin alırsın. Kargo dahil 288 euroya geliyor 950 tl yapıyor vergi hariç. 268 euro üzerinden gümrüğü hesaplarsak o da 170 tl gibi bir rakam yapıyor. toplam da 1120 tl gibi bir rakam yapıyor. Elbette bu cihazı garmin ile karşılaştırmıyoruz. Ama özellikler ve fiyat bandı düşünüldüğünde fiyat/performans oranı ciddi şekilde yüksek görünüyor. Zira ben cihazı 490 tl ye aldım... Profesyonel olmayan bizler için neyi eksik bu cihazın?

@cagugur
Ürün elime cuma günü ulaştı.siparisin 10.gununde ürüne kavuşmuş oldum. Toplamda vergi dahil 510 TL gibi bir maliyeti oldu bana.cumartesi denemek için 40 km kadar kullandım. Ürün ilk elime aldığımda çok dandik birşeymiş gibi geldi ama kullanınca ihtiyacımı fazlasıyla karşıladığını farkettim.
Öncelikle GPS'i çok hızlı ve sorunsuz bağlanıyor. Kullanımı çok kolay. Güneşte okunabilirliği kolay. Gerçi alışmışız koca ekranlı telefonlara. 1.8 inc başta ufak gelebiliyor.

isteyen varsa ürünle ve montajıyla ile ilgili de ilerleyen günlerde fotoğraf paylaşabilirim. Dahon Vitesse D8 ile kullanıyorum. Özellikle kadans senörünün montajında biraz sıkıntı yaşanabiliyor.

Bryton Rider 310 T kullanan arkadaşlara sorum olacak.
Power kısmı, yol bilgisayarında da , bilgisayara aktardığım verilerde de boş gözüküyor. Bu bilgi için ayrıca bir sensör daha mı almam gerekiyor. Neden bilgiyi WATT olarak hesaplayamıyor?
Ürünü kullanan arkadaşların yorumunu bekliyorum.

upload_2016-6-20_8-58-44.png

• Beğen
Tepkiler: Groims
@cagugur Power kısmından bilgi alabilmeniz için bisikletinizde power meter takılı olması lazım.

http://road.cc/sites/default/files/styles/main_width/public/pioneer-power-meter-pm910set68300dpi.jpg?itok=ZitXiA5G

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri