Scudo Sports

Brooks ve lepper selelere alternatif

@Heisenberq
Hayır tabiki kısa mesafede de tercih edebilirsiniz ancak kısa sürüşlerde jelli selelere günlük kıyafetle daha konforlu olur. Konu uzun mesafe olunca yumuşak ve jelli selelere sorun çıkarıyor uyuşma, aşırı tahriş gibi, nispeten sert sele ve pedli tayt uzun mesafede daha efektif çözüm oluyor.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Scudo
@kaydogdu

Jelli selelerin orta hallisi 150-200₺. Brooks 390₺ (şimdilik). Sizce mantıklı olan brooks değil mi? Şekil aldıktan sonra kısa mesafe bile olsa rahatsız etmez heralde.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@Ersin savaş
Brooks B17 Narrow var yol bikeleri için hacı

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
2017 den bu yana bunu hem mtb hem yol bisikletimde bunu kullanıyorum 100 tl ye almıştım şimdi 117 olmuş 100 km yolda yaptım memnunum ama sele işi şans işi gerçekten...
191843

@Heisenberq Sizin durumunuzda da Brooks tercih edilebilir elbette. Ancak alışma süresi çok uzun olacaktır. Evle iş arası 8km ise günlük 16km, ayda da (22 iş günü olduğunu varsayalım) 352 km eder. Bu durumda bisikletle ekstradan turlara çıkmazsanız aşağı yukarı 3 ay sürer selenin sizin oturma kemiklerinize ve oturma bölgenize uyum sağlaması. Maalesef bu da aşağı yukarı bir buçuk ay kadar yüksek şiddetli sancılar çekeceğiniz anlamına gelebilir gibi duruyor. Bunu göze alıyorsanız brooks yine en iyi sele oluveriyor:)

@C.Koc Fotoğraftaki selenin markası modeli nedir?

@ippon

Bontrager'ler de hiç fena ürünler değildirler yalnız. Elcik ve sele konusunda oldukça iyi olduklarını okumuştum bir yerlerde.

@C.Koc

Cube'ün kendi orjinal selesinden memnun kalmadınız mı?

@Mert E. malesef dediğim gibi her sele her totoya olmuyor ama bunda 100 km yol yaptığımda sıfır ağrı olmasada gayet iyidi...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
@Mert E. Ben cube stok sele ile kullanıyorum, 200-250 kmlerde artık sinyal vermeye başlıyor.. Ama 100 200 arası problem çıkartmadı, en azından bende durum bu... Fakat üstü +km ler için hala sele bakınıyorum... @C.Koc görseldeki seleyi (specialized) bakındığım seleye benzettim. Fiyat iyiymiş,dediğiniz gibi sele bir anlamda şans işi.. Bana iyi gelen size zıt tepki verir, birazda vücut anatomisi ile ilgili

dünyanın en yumuşak selesinide kullansanız belli bir km sürünce rahatsız etmeye başlıyor çünkü bu selelerde poponuz seleye alışma sürecine giriyor ve bir süre sonra alışıyor. brooks veya diğer deri selelerde ise sele poponuza göre şekil aldığı için 400km bile sürsen (abarttım) sele poponuzun kemik yapısına uyum sağladıgı,ona göre şekil aldıgı için sizin bir parçanız gibi daha uzun sürelerde acıtmadan kullanım imkanı sağlıyor.

• Beğen
@danceros
Dediğiniz gibi yumuşak sele aslında çözüm değil. O yumuşak malzeme bir süre sonra çöküyor neticede. Bu da rahatsızlığa ek olarak özellikle yazın ısınma demek.
Bence selenin malzemesi kadar biraz genişçe olması da büyük etken. Brooks da malum, ortalama selelere göre daha geniş. Muhtemelen kösele değil tahta da olsa süngerli-jelli bir çok standart seleye höre daha rahat olabilirdi.

(link) böyle bilimsel araştırma ve üretim açsından iddialı olan marka/modeller de var.

(link) bu da ilginç :)

191888

Son düzenleme:
  • Beğen
@Ersin savaş
Selenin şakülü kaymış... :koptum:71.000 km nedir ya...:Dtebrikler, o kadar zaman aynı seleye bağlı kalmak büyük başarı...:)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
en iyisi mermere oturmak, böylece seleniz ne kadar rahatsız olursa olsun rahatsızlık hissetmiyorsunuz.

brooks alternatifi gyes gs-15 sele
alalım aldıralım
boşuna 2 katı para vermeyelim.

Geri