Scudo Sports

Brooks ve lepper selelere alternatif

@Ersin savaş 200 üzeri fazla uzun yapmıyorsanız vede decahtlon da bedeninize göre bulursanız, btwin900 serisi taytı şiddetle önerebilirim, ben stok sele (cube) ile dediğim gibi 250 ye kadar pek sıkıntı yaşamıyorum...

Edit:şiddetle öneririm dedim ama sonradan genelleme yapmam yanlış olur diye düşünerek mesajı editledim, aslında kendim kullandığım (hatta 1.si miadını doldurduktan sonra 2.sini aldım) için vede tayt kullanıcıları alternatif muadili ürünlere kıyasla tercih ettiği için ek olarak olumlu dönüşler yüksek olduğu için öeneribilirm demek daha mantıklı sanki, malum birazda vücut kabul eder yada ters tepki verebilir orasıda var

Scudo
Bu konuda ben de çok dolandım, bakındım, aradım ama maalesef özellikle mesele 200km ve üzerine çıkınca her yol Brooks oluyor. Erdoğanlarda hazır indirim varken gittim bizzat ölçüm yaptırarak cambium c17 All weather aldım, henüz uzun yol test etmedim ancak kullanınca yorumlarımı yazarım. Şu var ki selle Royal ve jelli diğer seleler 100km üstü daha çok sorun çıkarıyor, gidilecek yol uzunsa ve bisiklet uygunsa B17 yol veya benimki gibi gravel tarzı bişeyse cambium yoksa arada aldığınız selelere ödediğimiz paralar boşa gidiyor. Ben çok zarar etmeden üçüncü selede doğru yolu buldum :)))

@bilalfidanboy Brooks yol bisikletine uygun değil demişsiniz ancak neden uygun olmadığını ben tam anlayamadım. Oturuş açısından dolayı mı? E illa ki vardır yol bisiklet iiçin ürettiği bir model. Koca marka sonuçta.

@Yusuf Ziya Aktaş
B17 ler gerek satıcısı olsun gerek kullanıcıları olsun yol bisikletine oturuş pozisyonuna göre uygun olarak üretilmemiş aslında şehir ve tur bisikleti yani dik oturuşu daha yoğun olarak kullanılan türde bisikletler için olduğu yönde yorumlara ağırlıklı sahip bir sele, kullandım mı hayır tur ve şehir bisikleti için kullanıcıların vazgeçilmezi olduğu kadar tur bisikletinden üstelik uzun bir kullanımdan sonra yani kaba ete uygun şekillendikten sonra söküp yol bisikletine takanların pekte aynı konforu sağlamadığını bizzat kendileri söylediğinden biliyorum..c17 ler ise yol bisikletine daha bir meyilli olduğunu duydum ama hala gönül rahatlığıyla alın ardınıza bakmayın diyeni görmediğimden ve duymadığımdan o kadar para verip sonra riske girmeyi göze alamadım, Ayrıca özellikle brooks en az 1000 km sonra kullanım sonrası şekil alıp sıkıntısız kullanılıyor, yani ayda 250 km kullanan biri takribi 4 5 ay sonra rahatlığını hiseddecekken ayda 1000 1500 yapan sadece 1 ay alışma sürecinden geçecek...yoksa yol bisikleti için diyorum konforundan emin etse düşünmeden alırım..

Ben Brooks markası namına topyekün yol bisikletinde rahat ettirmez diyorsunuz sanmıştım. Kusura bakmayın. Brooks markasının Swift ve B15 Swallow modelleri yol bisikleti için üretilmiş olan deri seleler. Onları alıp deneyenleri bulabilirsiniz bence yorumlarını almak için. B17 konusunda tamamen katılıyorum. aşağı yukarı dik bi oturuşta maksimum verim alınabilecek bir sele kendisi.

@Yusuf Ziya Aktaş
Teşekkürler paylaşım için. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve dediğiniz modeller için bir Google amcadan taratıp bilgilenmek gerek....

@EneMyPeAcE
Havale ile değil taksitle =)

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@Heisenberq
Sitesinde havaleye daha da indirim oluyor. O na gitti aklım :)

Konunun özeti imkanı olan alsın, olmayan da fiyat bu seviyede iken ihtimalleri zorlasın. Alan pişman olmaz.

B17 modelleri yol bisikletlerine uygun değil öyle bir yanlış yapmayın sakın. Yol bisikletinde kullanacağınız bir model arıyorsanız Brooks için Cambium c17 kullanabilirsiniz.

Gyes Iris diye bir markanın da benzer ürünü var ama fiyatı Brooks'un 2/3'ü kadar. Bence değmez.
Bir de 60 liraya şöyle bir yaylı kösele sele var. Brn katlanır bisiklrtim için denemeyi düşünüyorum.
191756 dosyayı görüntüle

@Ersin savaş
50 km civarı mesafelerde jelli seleler konforlu oluyor, acıtmıyor, batmıyor ancak mesafe 100 km üstüne çıkacaksa hele ki 200 km olacaksa o vakit mutlaka daha sert selelere yönelmek gerekiyor. Yumuşak ve jelli türde seleler baskıyı artırıp daha çok uyuşma, hissizlik, terleme yapıyor. Sert seleler ilk başta rahatsız gibi görünse de uzun mesafelerde kesinlikle daha konforlu. Cambium C17 all weather kırmızı benim aldığım sele, ilk oturuşta evet sert gelebilir ancak uzun mesafede kesinlikle daha iyi olacağını düşünüyorum. Mevcut selem selle royal respiro, nispeten eşdeğerlerine göre daha sert ve 50 km sonrası yumuşak selelere göre daha rahat ettim ancak onunda sorunu ölçüsünün benim oturum yerime küçük gelmesi. ben de ölçü 15 cm sele 14 cm ve bir süre sonra batma oluyor.

@kaydogdu
C17 Ben de düşündüm. Kaç km kullandınız rahat mı:)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Ersin savaş
Ben Swift modelini çok beğeniyorum. Ama sanırım bunu asıl belirleyen şey oturma kemiği ölçüsü oluyor. Benim oturma kemiğim yaklaşık 135mm. Yani 160-170mm genişliği olan bir sele almalıyım. oturma kemiği ölçüsünden 3-4cm daha geniş olan bir sele almak lazım ki sıkışma yaşa(ma)yalım. (önce yanlış yazdım sonra düzelttim)

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
@Ersin savaş
Daha çok yeni, birkaç kısa test sürüşü yapabildim, ilk izlenim olumlu fakat kısa mesafede rahatsız gelebilir o yüzden uzun mesafe test edeyim ona göre yazarım. (Pazar günü uzun bir tur var o zaman İnşallah durum ortaya çıkar.)

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Bence bisikletlerimizden sele ve sele borusunu sökup atalim hem hafiflik kazanmis oluruz, hemde bu zebilliği ekarte etmiş oluruz.

İlla 100 km üstü için mi brooks tercih edilmeli. Mesela benim ev iş arası 8 km. Boş olduğumda da gezme niyetli çıkabilirim. Uzun tur şuan için düşünmüyorum ama sele derdim de olmasın istiyorum. Oturunca mutlu etsin.

Geri