@bilgin b.bir ara bütün taksilerde şahindi yani fiyatı çok yüksek. biraz tarz stil meselesi yoksa verilen paraya karşılık sadece fonksiyonunu alırsanız pek doğru bir karar olmaz. ama görüntü önemli diyorsanız brooks seçimi iyi bir seçim
@Yiğit Alp Okyaylıamacim brooks selelerin kusursuz seleler oldugunu soylemek degil.ancak şu bir gercekki uzun turlarda bu seleyi cok kullanan ve memnun olan var.bknz.(link) sonuc olarak ben memnun degilim brooks seleden.cogu uzun turcunun brooks seleyi tercih etmesi su an icin beni baglamiyorsele önerilerine de acigim tabi ki.genelde sehir ici asfalt yollarda maksimum 100 km yol yapiyorum.
Brooks kullanmıyorum, rahat edemedim ama bu şekilde ve bu üslup ile desteksiz sallanmasına da dayanamıyorum. kullanan bir dünya bisikletçi var her türlü turu yapan. biraz araştırın.
brooks seleye dokunmak bile kısmet olmadı daha ama discovery channel de nasıl yapıldığını izlemiştim.epey kaliteli malzemeden üretiliyor ama size uymadıktan sonra nafile çabalar.ben sporttourer zeta diye bir sele alacağım yarın.epey rahat gözüküyor fiyatıda makul geldi.
Aslında brooks rahat sele kalçada agrı sızı olmuyo.fakat belli bir kmden sonra uyuşmalar başlıyo özellikle yokuşlarda.bu da çok can sıkıcı oluyo belli bir süre sonra.dayanılmaz hale geliyo.
@Yiğit Alp Okyaylı "Şuana kadar bildiğim kadarıyla Ülke turuna ya da dünya turuna çıkan hiç bir sporcu brooks kullanmıyor" demişsin
Brooks selesi ile dünyayı gezen bildiğim kadarı ile 3-4 Türk vatandaşı var. Hatta yol bisikleti selesini kullanan sporcularda var. Memnunlar. Bu seleyi kullanan yabancı bisiklet sever ise oldukça fazla. Kendini ve sürüş konforunu kanıtlamış bir seledir.
Brooks Selesi tayt ile kullanılmaz. yolun eğimini göre En az 1000km en fazla 2000km içinde kalçanın şeklini alır. 3 senedir kullanırım 35.000 kilometre yol yaptım. Bisikleti sürmediğim anlarda sadece kılıfı ile örterim onun dışında gerdirme veya yağlama işlemi hiç yapmam. Bu şekilde selenin ömrünü de uzatmış olurum.
@Gurkan Genc
Gürkan bey şunu söylemeliyim ki sizin yazacaklarınızı okumadan önce zaten ne yazarsanız yazın inanacağım düşüncesiylen okudum dediklerinizde de haklısınız sonuçta sizin uzmanlık alanınızda ki bir sele markası. Yorumlarınıza katılıyorum rahat olduğu doğrudur. Turcu arkadaşlarında kullandığı doğruduru sadece benim bildiğim hiç yok demiştim ki artık siz dahil 3 tur yapan kişide daha olduğunu öğrendim. Benim o selenin rahatlık konusunda kendini kanıtlamış olduğundan sizle konuştuktan sonra eminim Lakin yarış koşma yolunda ilerlediğim için tercihim değil aynı şekilde fiyatının yüksek oluşundan da dolayı tercihim değil. Yazınızı her zaman ki gibi keyifle okudum yazdıklarınız benim için önemli turunuzda size kolaylık diliyorum en yakın zamanda beraber pedallama dileğiylen Gözümüz yollarda
cok etkileyici gorunuyorfakat gene olmazsa diye bir korku sarmadi deil hanibrooks sele de cok rahat ama olmadi bende.o kadar dapara verdim.denemeken baska sansim da yok tabitesekkurler bu arada link icin.
@Gökhan BİROL bence de yol bisikleti icin görsel acidan cok uygun degil.hele bendeki b17 modeli hic uygun olmaz.bir de emin olmamakla beraber bu selenin daha dik oturma pozisyonu saglayan bisikletlerde daha konforlu olacagi kanaatindeyim.sadece fikir
Brooks iyidir guzeldir Ben ilk Brooks seleyi 2015 yılında kullanmaya başladım şuan 24.700 km yi beraber devirdik hala rahat olmadığını düşünüyordum ve 2 gün önce uyuşma engelleyici Topeak Sele aldım guzel hos rahat ama 45 dakika sonra totomu yaktı yani deri nin rahatlığını vermiyormuş deri toto yakmıyor hemde teri emiyor