Scudo Sports

Brooks sele duruşu

Heisenberq

Üye
Tepki
98
İsim
Walter White
Başlangıç
2002—03
Bisiklet
Pinarello
Bisiklet türü
Downhill-Freeride
Montaj yaptığımda üzerine su terazisi koyup tam düz olacak şekilde ayarladım. El bıraktığım zaman öne doğru kayma oluyordu ve toto kemikleri arka tarafa baskı yapmıyordu. Bu sele tam olarak nasıl ayarlanacak? İlla o kemiklerin arka bölüme baskı mı yapması lazım?

Şuan böyle ayarladım burnunu daha mı kaldırmam gerekiyor?IMG_20190402_144043.jpg

Scudo
Su terazisi ile düz ayarlamak yeterli. Belki biraz daha fazla sıkmak gerekiyordur.

@Onur Alp İNAN

Dediğim gibi kayma oluyor o şekilde. Heralde yola çıkınca durup durup düzeltmek lazım doğru ayarı bulmak için.

@Heisenberq
Sele pozisyonunuz yanlış. Kesinlikle selenin burnunu biraz daha kaldırmanız gerek. Bu şekilde dediğiniz gibi öne kayacak ve selenin dar ön kısmına oturmaya çalışacaksınız.

194080 dosyayı görüntüle

Uzun süren denemelerden sonra bulduğum doğru sele pozisyonu bu oldu. Bu selenin yere paralel olması için bisikletin yol geometrisine sahip olması gerekiyor. Konforlu kadrolarda sele burnu muhakkak bu şekilde oluyor. Buseleyi standart selelere göre bir tık daha alçak kukkanmanız da gerekebilir.

@Haggard1963

Mesele selenin arka kısmına oturmak ve kemiğe denk gelen yerde o baskıyı hissetmek değil mi? Şimdiye kadar hiç bir baskı hissetmiyordum selenin ön kısmına oturduğum için çok rahat oluyordu. Yanlış yere oturuyomuşum demek ki. bir kaç video izledim hatta brooksun yayınladığı bir videoda montaj bittikten sonra adam şu terazisi ile ayarlıyordu.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benim bildiğim selenin arkası az yukarı olur önü yukarı olursa kalça kemikleri sele ye değmez ön kısım gelir kısa zamanda pişik yapar en azından bende böyle oluyor. Yeşil sele li fotoda ki gibi kullansam 1 ay yürüyemem acıdan.

Brooks efsanelerine inanmayın yer yüzünde üretilen tüm seleler su terazisi ile düz ayarlanır istanbulda iki tane bikefiting yapan yer var ikiside aynı şeyi söyler, brooksun kullanma talimatı ve internet siteside aynı şeyi söyler seleyi önce suyuna getirirsin sonra ileri geri ve/veya yukarı aşağı ayarlarsın, bulanildiğim en kısa video bu

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Yaklaşık 4 senedir Brooks B17 modelini kullanıyorum ilk başta çoğu kullanıcı gibi burnu biraz kaldırarak pozisyonlandırmıştım yalnız ne sele şekil aldı ne benim toto rahat etti sonra acı ve ağrı noktalarını baz alarak bir pozisyon ayarladım şu an rahatım hatta dropbar kullandığım için bir miktar öne eğik kullanıyorum.Evet ellerimi bıraktığım zaman öne doğru bir kayma oluyor yalnız ben bisikleti yalnızca 30 ila 50 metre arası ellerimi bırakarak kullanıyorum oda kollarım bir miktar dinlensin diye... :) Demek istediğim aslında selenin %100 şu şekilde ayarlanmalıdır diye bir doğrusu yok bence kullanacak kişi selenin üzerinde bir miktar vakit geçirdikten sonra sele ile vücudu arasındaki uyuma göre konumlandırmalıdır diye düşünüyorum.(Burada yazdığım herşey bence olan kısmıdır).Sevgi ve saygılarımla...

Brooks modellerinin burnu az havada olsun derler ama bende bu bilginin doğru olduğunu düşünmüyorum.
Siz düz bir şekilde ayarların, selenin ileri yada geride olması konusunda denemeler yapabilirsiniz.

Bu soruyu en iyisi brooks selenin kendisine soralım olmayacak böyle her kafadan bir ses çıkıyor kendisi nasıl durmak istiyormuş acaba.

Bi dakka ya bende brooks sele yokki ben niye karışıyorum ki.

• Hahaha
Tepkiler: suat akman
@Yalnız Pedal
Forum da her kafadan ses çıkmayan bir başlık mı var? =) Teknik bilgisi, işin ehl-i olanlar net cevaplar yazarsa bilgi paylaştıkça çoğalmış olur. Belki sizinde brook'sunuz olur bu sayede.

@Heisenberq
Selamlar;
Kadro boyu size buyuk olmasin sakin ?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
külliyen yalan benimkinin burnu aşağıda duruyor 3.5 derece ama tabii yol bisikleti pozisyonu bu.
siz düz yapın yukarı falan bakmasın uydurmasınlar

@Haggard1963
Hocam maşaAllah bisikletiniz çok güzel.:harika:

Burnu yukarı kaldırmayın. Genital organlarınıza zarar verirsiniz. Düz veya 1 derece aşağı baksın.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@el_Aksa_1903
Siz daha güzeline binin inşallah. :)

@muratcolakoglu
Bu selede esas dediğiniz şekil o bölgeye zararlı. Düz bile kullanmak mümkün değilken 1 derece aşağı baktığında zaten oturmak imkânsız.

1,5 yıldır kullanıyorum. Başta biraz burun yukarıdaydı ağrı yaptı sonra hep dümdüz kullandım zamanla çöküyor zatenımg_20190203_082537.jpg

@Heisenberq
Hocam ben de yeni aldığımda düz olması gerektiğini düşündüm ama bir türlü istediğim rahatlığı bulamadım. Milimetrik ileri geri ayarları yapıp durdum, yükseklikle oynadım, ta ki sele burnunu biraz yukarı kaldırana kadar. Bu şekilde bariz olarak çok konforlu.
İkinci el bilgi değil, direkt kendi deneyimimdir. Ayrıca tur bisikleti fotoğraflarına baktığınızda on binlerce km yapanların selelerinin şekline dikkat edin.
Ek: Herkesin anatomisi ve rahatlık anlayışı elbbette farklı olabilir. Fakat B17, selenin gidondan daha yüksekte olmadığı, konfor ön planda olan bir sele. Seleyi fazla yükselince doğal olarak düz pozisyonda kullanılmak zorunda kalınacak.

Arkadaşlar selede öne kayma sorununu kesinlikle selenin burnunu filan kaldırarak çömenin hiçbir mantıklı açıklaması yok vicudunuza zarar verirsin yapmayın, Sizinle üreticinin kendi videosunu paylaştım yetmediyse şöyle özetliyim
Bisikletiniz bir zamana karşı bisikleti değilse ( bu bisikletteki doğal yatış pozisyonunuz sebebiyle öne doğru kayarsınız onu çözmenin farklı yöntemleri var merak eden arkadaşlara onu ayrıca açıklarım)
. Kadronuz size büyüktür veya üst borunuz uzundur
. Seleniz yüksek veya fazla geridedir
. Gidon açınız yanlıştır
. Kilitli pedal kullanıyorsanız kallarınızın konumu yanlıştır

Dostlar bike fit artık bir bilim işin içinde birçok parametre var ben bu olaya para ve mesai harcadım siz harcamayın diye tecrübelerimi paylaşıyorum ama ille ben önce bi 200 lira vericem sonra selemi düz yapıcam diyorsanız istanbulda benim gittiğim bike fit yapan iki yer var
1 aktifpedal bike fit
2 sedona consept yeniköy

@Haggard1963

affınıza sığınıyorum haggard arkadaşım ama hem bisikletin fotosundan belli hem yazdıklarınızdan ki yanlış tavsiye veriyorsunuz. Sele bir kere çok önde duruyor bir brooks seleye göre, demek ki ya oturuşunuzda bir sorun var ya da bisikletiniz size büyük.

ikincisi, verdiğiniz genital bölgeye dair bilgi hatalı ve bu masum bir hata değil. Genital bölgedeki sinirlere bu şekilde sele kullanımı ile gelen zarar kalıcı olur ve okuyan size inanan birini ömür boyu iktidarsız bırakabilirsiniz.

İşin doğrusu siz nasıl o seleye oturup bisiklet sürüyorsunuz akıl sır erdiremedim.

Sele ne marka olursa olsun zaten sizinki gibi bir sele kullanımı yok, orası kesin.

size brooks ile ilgili alıntı:

"The temptation to tilt the nose upward just because the material is smooth should be resisted, as you've already discovered. If you are sliding forward YOUR SADDLEIS TOO HIGH. "

Düz olduğunda kayıyorsanız seleniz çok yüksek olabilir. Yine de düzelmiyorsa bisikletiniz size büyük demektir.
Düzken hayalarınızdabaskı hissediyorsanız, burnunu az az indirip sürmeye devam edin. ağrı olmayana kadar ayarlayın.

Geri