Brooks B17 Standart mı FLYER mı?

-Paşa-

askssy
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
959
Tepki
579
Şehir
Malatya
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar bu mevsim inşallah Brooks seleme kavuşuyorum. Çok araştırdım. Türk kullanıcılar kesinlikle B17 Classic Standart Sele öneriyorlar. Ancak ben Brooks un sitesinde Flyer yorumlarını okuyunca uzun turcuların genellikle bu modeli tercih edip önerdiklerini farkettim. Flyer'a kaydı aklım biraz. Sizlerin de bu konuda önerilerini merak ediyorum.
İyi forumlar...

SİTEDEKİ YORUMLARDAN BAZILARI :
Written by John Leibowitz from USA 6/28/2012

I've had my Flyer for the past few weeks and already I can see where my sit bones are leaving specific marks on the leather.

It has been the most comfortable saddle I've ever used. (even on the first day).


Written by Shane MacLaughlin from Ireland 6/13/2011

I know saddles are a personal thing, but the brooks flyer works so well for me its untrue. Took over 11 hours to complete the Wicklow 200 yesterday in the most appalling conditions (50k winds, 40mm of rain, bad visibility, very rough country roads) and the brooks was a little bit luxury in hell.


Written by tim pink-gyett from England 4/29/2011

I have been sitting on my flyer since Jan 2011. why O why did I not buy this saddle years ago ! No more sores or chafing . worth every penny . even the youngsters like the retro look !.


Written by Robert Braun from Germany 2/28/2011

I'd been using different (plastic) saddles for about one decade, and a Brooks Flyer saddle for another decade.

Unfortunately, the Flyer had been stolen, so I had to get a new one (plus a saddle lock this time).
I hadn't even spent a single thought on buying another make, or model, as the Flyer just works for me.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Çok güzel soru, ben de ikisinden birini alacağım ancak alışveriş yapmama daha uzun bir süre olduğundan araştırmadım hiç.

Görünüm olarak flyer daha güzel.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Biraz bisikletin görünümü ile de ilgili bir konu ben Flyer kullanıyorum bana nostaljik çağrışım yaptırdığı ve çocukluğumdaki bisikletleri anımsattığı için aldım hiçbir şikayetim yok standarta göre biraz ağır ama bence çok önemli değil ben biraz kilo verdim oldu bitti.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Brooks B17 STD kullanıcısıyım. Ben aldığımda flyer modeli daha pahalıydı (belki de yanlış hatırlıyorum). Ancak hangisini seçersen seç, kilometrelerce sürdükten sonra sanki o gün hiç bisiklet sürmemiş gibi hissedeceksin (ya da ben öyle düşünüyorum). Pek yardımcı olamadım gibi (evet, öyle), belki de Brooks sahibi olmakla hava atmak istedim (bu da bir olasılık), ayrıca benim Brooks lacivert (mesajı bitirmeden söyleme gereği duydum).

İyi günler.
 

-Paşa-

askssy
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
959
Tepki
579
Şehir
Malatya
Bisiklet
Specialized
Evet bugün sabahtan beri Flyer ile STD 'nin kıyaslamalarını okuyorum. Uzun turcular genelde Flyer öneriyorlar. Ben de bu yöne kaydım gibi... Bu hafta sipariş vereceğim umarım memnun kalırım. Bu konudaki geri bildirimimi buradan yaparım.
Yorum yazanlara teşekkürler.
 
Kayıt
23 Mart 2014
Mesaj
3
Tepki
3
Şehir
Kadıköy
@Pasa G.

Merhaba, siparişi verdiniz mi?
Ben de rahat bir sele almak ve bu sele konusunu unutmak istiyorum. Sedona 325 sahibiyim ve haftada 3-5 gün 20şer km yapıyorum.
Uzun turlara çıkmasam da, sele konusunda 10km sonrasında sıkıntı yaşıyorum.
Bana kalırsa flyer daha rahat görünüyor ama Sedona 325'e flyer modeli pek uymaz gibime geliyor.
Siz ne dersiniz, hangisini aldınız, memnun musunuz, nereden sipariş verdiniz, kaça aldınız?
Çok soru oldu ama şimdiden cevaplar için teşekkürler. :)
 

-Paşa-

askssy
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
959
Tepki
579
Şehir
Malatya
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar bu konuya geri bildirimlerimi yazmamıştım. Şöyle söyleyeyim.
Brooks Flyer siparişi verdim STD ile tek fark 300 gr lık yaylı sistem. Yaylı olmasına çok gerek var mıydı bilmiyorum. 1500 Km yaptım. Malatya-Çanakkale turunda da kullandım. İlk 700 km çok fena acı çektim. Ancak şekil almaya başladıkca ve vidasını ayarladıkça çok rahatladı. Şu anda 10 saat üzerinde kalıyorum ve hiç ağrı yapmıyor. Oldukça memnunum. İlk başlarda acaba gerçekten çare Brooks muydu diye sordum ama şimdi evet diyorum. Şimdiye kadar neden almadım diyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Bence yaylı olmasına da pek gerek yok. bazen gıcırtı yapıyor.
Sevgili Onur Aydoğan, Kısa turlar yapan biriyseniz seleye alışmanız çok uzun zaman alır. Ancak kardeşim 200 kmden sonra alıştı. Onda standart modeli var. Biraz da vücut yapısı ile ilgili bence.
Bisiklet modeli ile brooksun çok alakası yok. Sadece Brooksun resmi websitesinde hangi modelin hangi kullanıma uygun olduğu yazıyor oradan inceleyebilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Brooks sele hiçbir bisiklete estetik olarak uygun değil bence ama sen oturunca kim görecek önemli olan rahatlık :islik:
 

bdevrim

Üye
Kayıt
13 Haziran 2007
Mesaj
32
Tepki
8
Şehir
izmir
Bence yaylı olmasına da pek gerek yok. bazen gıcırtı yapıyor.
paşa bey merhaba yaylı olması acaba amartisör süspansiyon gibi çukur yerlere girince salınım mı yapıyor yani darbe emici özelliğimi var bilği verebilirmisiniz???
 
  • Beğen
Tepkiler: -Paşa-

-Paşa-

askssy
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
959
Tepki
579
Şehir
Malatya
Bisiklet
Specialized
@bdrevrim, geç cevap için üzgünüm. Yani öyle aşırı fark etmiyor. Bazen çukurda, yükseltilerde darbeyi emdiğini hissediyorsunuz. Ancak ben çok ölümcül bir fark yarattığını düşünmüyorum.