Scudo Sports

Brooks B17 Special seleme sonunda kavuştum.. :)

Arkadaşlar Flyer modeli için ne diyorsunuz. Bir tur bisikleti için daha uygun olmaz mı sizce?

(link)

Scudo
@olgun şenel

Tur için bunlar uygun değil 1 kg ın üstünde bir ağırlığa sahipler ve bu modeller keyif için tam konfor :))

Aslında ağırlığını düşünmezsek b17 modelinden daha konforlu olduğu kesin. Kullananlar var yok değil.

@Kürşat AKINCI

Keyif için tam konfor demişsiniz. Tur da, konforlu bir keyif yapmayı gerektirmez mi :)
Ayrıca bu modeli 1 kg farzetsek b17'nin ağırlığı nedir aşağıyukarı bilginiz var mı?

Kullanali 400-500 km olmustur daha. Ama 120 km lik Kapidag turu yaptim. Ped kullanmadim. Zerre agri yok. Yavastan sekil degistirmeyede basladi. Bugun 30-40 km dag bisikletimi kullandim, normal seleli. Fark cok buyuk. Zaman ile dahada rahatlayacakmis. Biraz sabredin derim. Sonu selamet :)

Çok acayip bir sele. Bakıyorsunuz taş gibi, oturup 1-2 km gittikten sonra o sertliği hissetmiyorsunuz. Benim Narrow'da böyle oluyor en azından.

Bu arada, bu seleleri alıp kullanmaya başladığınızda breaking-in denilen bir sürece giriyor. Bu süreç, selenin kişisel profilinize göre şekillenme süreci oluyor. Bu süreç boyunca her ay selenizin alttaki mat kısmına "Brooks Proofide Leather Dressing" denilen badem yağı gibi bir maddeyi sürmelisiniz. Üst kısmına ise çok az sürmelisiniz. Kuruyunca, bir bez ile üzerindeki kalıntıları silmelisiniz. Ayrıca bu süreçte, seleyi gerektiği kadar gerdirmelisiniz.

Bu şekilde breaking-in sürecini başarıyla tamamlamış oluyorsunuz. Bu sürecin nekadar olacağı size bağlı, "tamam oldu, en konforlu hale geldi" dediğinizde selenin altına yağı sürmeyi bırakıyorsunuz. Gerektiği kadar boşluğunu alıyorsunuz(geridiryorsunuz). Bu durumdan sonra, sele genleşmeyecektir. Doyasıyı ile sürekli gerdirmek zorunda kalmayacaksınız.

Süreç bittiğinde, yine her ay selenizin üstüne bahsettiğim yağdan çok az sürerek kuruduğunda silerek bakımını yapmış oluyorsunuz.

Arkadaşlar Brooks konularının olduğu yere yazıyorum. 27 martta ben de Evencycle'dan B17 aldım fakat sipariş kodu dışında hiçbir takip no vermediler. PTT barkod no istiyor. Evencycle ile irtibata geçtim "biz Royal Mail Post firmasına teslim ettik" diyorlar. Yurtdışından ve Evencycle'dan alan arkadaşlar; size bir kod verilmişmiydi ve en fazla kaç günde elinize ulaştı. Pazartesi uzun bir tura çıkacağım, cuma yada cumartesi elime ulaşsa çok iyi olacak. Yoksa o kadar yolu Brooks'suz gideceğim :(

Gelen e-posta'da sadece Your order number is: W001386568 şeklinde sipariş kodu var.

Evancycles takip no su vermiyor maalesef, siparişleri genelde 1 hafta 10 gün içerisinde teslim ediliyor.
Bazen ptt kargo ile bazen de dhl ile geliyor.

Ben de hep 8-10 gün arası duydum. Burada (izmit'te) bir arkadaşım aldı 11 günde geldi dedi. PTT'ye gidip en azından nerde sormak için elimde bir kayıt olsa çok iyi olacak ama barkod no olmadan bişeye bakamam diyor görevli.

Ben geçen gün Evanscycles'dan alışveriş yaptım..
Pazartesi sipariş verdim Cuma günü elimdeydi.. PTT ile geldi..
İçinde de dropbar gidon ve 2 adet gidon bandı vardı.. (Yani ufak bir kutu değildi :))

Bilginize..

Brooks dışında tur ve yol bisikletinin üzerinde daha ince ve estetik duracak ama aynı zamanda maksimum konforu sağlayacak bir sele tavsiyesi olan varmı

@Edip Dinçer

Bahçelievler ev adresinize mi ulaştı? Bir barkod no falan vermiş miydi evanscycles?

Arkadaşlar bugün 20. gün ve hala seleden haber yok. PTT denilen aptal kurum da barkod no olmadan hiçbir şeye bakamayız diyor :mad: Bu durumda ne yapmam gerek acaba?

Evancycles ile görüş derdini anlat yardımcı olacaklardır.

@mehmetsunu

Kendim şu an bu seleyi kullanıyorum. Rahat ve şık bir sele.

(link)

@Eser Sevinç

Benim bu talihsizliğim bahtsızlığım sanırım ömür boyu hiç bitmeyecek. 10'a yakın Brooks sele alımı hikayesi duydum hiç bir sorun görmedim, ben aldım şu seleyi 23. güne girdik ve ortada hiçbir şey yok. PTT toplama ana merkezinin içinde feldir feldir dolaşıyorum bir Allah'ın kulu hiçbir işe yaramıyor. Söyledikleri tek şey var Barkod no olmadan hiçbir şey yapamayız. Evanscycles ile yazışıyorum robot gibi sürekli aynı şeyi söyleyip barkod no bizde yok Royal Mail ile gönderdik diyor. Nerde bu sele arkadaş kafayı yiyeceğim ya. PTT başlı başına beni delirtiyor. Adamlar tam bir işgüzar.

@olgun şenel

Royal Post bile olsa her gönderinin bir track id'si barkod kodu olmak durumunda. Bu kod olmadığı takdirde de malesef beklemekten başka yapabileceğin bir şey yok.

8 Nisan'da Almanya'daki bike-components sitesinden siparişini verdiğim seleyi en sonunda PTT den gidip depodan çıkarttırıp kendim teslim aldım. Oradan sipariş verecekler için kısaca süreci anlatayım:
Siparişten 2 gün sonra (cumartesi sip. pazartesi sevk) işleme alındı. Ertesi gün gümrüğe verildi ve ertesi gün uçağa bindi. 12 Nisan gibi paket Türkiye'ye ulaştı. Gümrüğe girdi, gümrükten çıktı. Çeşitli aşamalardan geçti. Bu arada pozisyonunu siparişten 2 gün sonra verdikleri barkod numarasından her aşamasını takip ettim. En son Topkampı Posta DTM ye sevk oldu ve 4-5 gün hiç hareket görmedi. ben de en son bugun 24 Nisan atladım Topkapı'ya gittim. barkodtan bakıp, Bahçelievler posta merkezine sevk olduğunu söylediler. Oraya atladım gittim. Yeri bahçelievlerdeki Gold ile Kadirhas binasının arasındaki yolun(Mehmetçik sok.) sonunda. Orada sağolsunlar oldukça yardımcı oldular. üstüste istiflenmiş bi dünya paketin altından bulup çıkartıp verdiler. İstfi merkezine kadar girdim. genel görüntü tam bir curcuna. Ama sanırım kendi içinde bir düzen vardır ki kolayca buluyorlar. o karmaşada gönderi kaybolmuyorsa bu bir başarıdır vallahi. ve sonunda ikinci Brooks B17 Special Siyah seleme kavuştum.

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Geri