Scudo Sports

Brooks B17 Special seleme sonunda kavuştum.. :)

Olayın anlam ve önemini belirtmek maksadıyla

https://lh3.googleusercontent.com/-3_0ZWkI9xSI/UBkvb55O1WI/AAAAAAAAEEw/jDbL_SXZpiA/s640/locked-768x1024.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-MR30DV5qAN0/UBkvx9U5dsI/AAAAAAAAEE4/IMeKgGC3wPw/s640/DSC02094.jpg

Scudo
7-10 gün arası elinize ptt kargo ile kesin ulaşacaktır..

İlk zamanlar pamuklu pantolonlarda ya da şortlarda kullanımda özellikle uzun süre kullanımlardan sonra selenin rengi(bal rengi) kumaşa geçti, yıkamayla çıktı ama muhtemelen fark etmeyip hemen yıkamasaydım çıkmayabilirdi.
Aynı sorunu yaşayan var mı?

bu mudur yoksa?

http://www.bikeandoutdoor.com/uploaded/urun/big_deathgrip_qr.jpg?rand=697503449

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Sele, biraz önemsiz bir ekipman gibi dursa da (genelde maşa, vites donanımı falan konuşulur) her daim kullandığımız ve bilhassa uzun turlarda sıkıntı yaratan bir kısım. Bir öğrenci olarak bana da fiyatı baya yüksek geldi açıkcası ancak eminim ki çok kullanışlı ve rahattır. Rengini ilk görünce açıkcası "Bu ne be, sırıtır yahu." desem de bisikletinizin fotoğrafını gördükten sonra renk tonlarına iyi gittiğini fark ettim. Ben de bu kadar pahalı olmasa da sele almayı düşünüyorum, orjinal bisiklet selesi ile kaliteli bir sele arasındaki farkı anlatan bir yorumunuz olursa ilerde, ilk bekleyenlerdenim :)

• Beğen
@Erdinç ALTINÇEKİÇ

QR = quick release biz Türkler mandal diyoruz :) jantlarda ve sele borusu kelepçesinde kullanılıyor genel olarak..

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
@Çağatay Çağlar

Seleyi aldığımdan beri uzun turlarda ağrılarım oldukça azaldı, aynı seleden 3 arkadaşıma da şipariş ettim ve Gürcistan turuna çıktılar 600 km yol aldıkları turda hiç ağrılarının olmadıklarını ve çok rahat ettiklerini söylediler. Kaliteli seleler, uzun turcular için en önemli ekipman bence. Brooks seleye sahip olan herkes bisikletim değişir ama selem asla derler çünkü bu seleler zaman geçtikçe rahatlığı artar güzelliği bir başka olur :)

valla ben de sipariş ettim bugün siyah standart, bir de kargo masrafı ödememek için kılıf ekledim... bakalım gelince bir test eder buraya yollarız... uzun yolda bisikletin üzerinde fazla kalan kazanıyor :)

Pazar günü 40km kadar başka bir bisiklet kullandım, 40km sonunda sele inanılmaz rahatsız etti, bu neymiş dedim kendi kendime, Brooks`un gözünü seveyim 2 günde 200km yol yaptım bir kere sele rahatsız etti demedim :) bisiklet konusunda verdiğim en iyi karar Brooks sele almak oldu diyebilirim :)

Brooks kullanmaya başladığımdan beri pedli şortun pedini çıkarttım. İnce bir şortla kullanıyorum. bana mısın demedi. tek seferde şimdilik en uzun 60-70 km yaptım. 29-30 Eylul de 2 günlük bir tura çıkacağım. uzun yol performansını merak ediyorum.
Bu arada herhangi bir kumaş boyama olayı yaşamadım.

@Eser Sevinç

bu kadar olumlu yorumlardan sonra ben de aldım, henüz gelmedi... benim en büyük rahatsızlığım oturma yeri değil de bacak içlerim çok ağrıyor, devamında ise tamamen kesiliyorum... seleden de olabileceğini düşündüm açıkçası denemeden bilemeyeceğim... ama rahatlık rahatlıktır sonuçta oturma yeri rahatsız olunca insan ayağa kalkmak ve pozisyonunu sürekli değiştirmek zorunda kalıyor ağrılarla. bu da başka başka kasların gereksiz yorulmasına sebep oluyor...

• Beğen
@Kürşat AKINCI

Evet orda yol bisikleti için modeller var. Kullanan varsa hangisini kullanıyor, merak ettim.

Yol bisikletlerinde hafif olması ve sanırım rahat pedal çevrilmesi için 'dar' seleler kullanılıyor. Amatör bir kullanıcı olarak, ağırlığını ve nasıl göründüğünü dert etmeden burda bahsedilen 'B17 Special' alsam, rahat pedal çevirmemi engellemeyecek sanırım :S Zamana karşı yarışmıyorum sonuçta :)

Kullananlar yol bisikletine uyumu için ne derler acaba?

@Mümin MUTLU

B17 lerin oturuş pozisyonu diktir eğer siz yol bisikletinde eğilerek kullanırsanız rahatsız edecektir yol bisikleti için dar olan modellerden almanızı öneririm :)

B17 Narrow modelini aldım ve yol bisikletimde kullanıyorum. Açıkçası pek bişey anlamadım daha, çünkü 10 yıl sonra ilk kez biziklete biniyorum ve kilo olarak fazlam var. Sadece binerken ağrı çekiyorum, 5-10 km sonra artık acımaya başlıyor. Ama seleden indikten sonra bir ağrı falan hissetmiyorum.

Büyük ihtimalle sorun benim bisiklete alışma sürecimde. Yoksa, yorumlara göre hiç sıkıntı çekmemem gerek. :)

Geri