Kerem Tarık
Aktif Üye
- Tepki
- 150
- İsim
- Kerem Tarık
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Selamlar, 300km bile kullanılmayan selenin gergi vidası kırıldı. Brooks ingiltere ile iletişime geçtiğimde bunun garanti kapsamında (gergi çanağının hatalı olmasından dolayı) olduğu distribütörün bunu tamir etmesi gerektiğine dair bana bilgi verildi. Bunun üzerine seleyi aldığım bayi ile iletişime geçtim, onlar distrübütör ile iletişime geçip bana pim, kelepçe ve çanağı ücretsiz olarak gönderdiler.
Ancak ne yaptıysam distrübütöre bu ürünü tamir ettiremedim. Elimde kullanılamayan bir brooks b17, ve kullanılmış bir seleden sökülüp gönderildiğine emin olduğum gergi sistemi elimde mevcut. Garantiyi boşver perçini yaptırayım da, hiç değilse hediye aldığım kişi seleyi kullansın diye bir gün boyunca izmirde bisikletçi/ayakkabıcı/derici dolaşmadığım yer kalmamasına rağmen seleyi yaptıramadım.
Öndeki çanağın söküp yeni çanağı perçinleyebilecek bir yer veya kişi arıyorum. Bunu tamir edebilecek birilerini bilen duyan varsa, bilgi verirse minnettar olurum.
320833 dosyayı görüntüle
Resimdeki vida hiç sıkılık değildi, başı düşmesin kastırıp öne dayansın diye, kırıldıktan sonra ben sıktım.
Evet accel. Brooks ingiltere onarım işlerini ithalatçı yapacak diyor. Yaptıktan sonrada brooks ingilterenin sistemine sele seri numarası ile yapılan işlemi girecek ve selenin 10 yıllık garantisi bozulmayacak. Kendiniz yapmayın diyor. Hatta bu gönderdikleri maili ithalatçıyada gösterin diyor. Kaç kere attım bana gönderilen maili ama cevap bile vermediler. Temmuzun başından beri bununla uğraşıyorum. En son başlarım garantisinden dedim, yapacak birilerini aradım onu da bulamadım. (link) bu perçini bulsam kendimde yaparım ancak bulduğum tüm perçinler içi boş kemere deriye gösteriş olsun diye takılan perçinler.
Uzun zamandır foruma giremedim, şu konuya bir güncelleme getireyim.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Brooks'un Türkiye'de garantisi distributorden dolayı yok. Var diyen varsa da, yok. Gerekli parçayı size verir başının çaresine bak der. Çoğu parcada (özellikle rivetler) zaten elinde yoktur, yada ithal etmeyecektir.
Ben sorunumu şu şekilde çözdüm. Brooks İngiltere ile iletişime geçtim bana kendi sitelerinden bir form yolladılar, formu doldurdum gönderdim. Bana Türkiye' de onarım hizmetimiz yok diye cevap geldi. Nerede var diye sordum Türkiye hariç tüm avrupada var dediler. Tamam dedim zaten 10 güne Berline geliyorum berlinde nereye gideyim dedim, herhangi bir satıcımızdan başvuru yapabilirsiniz dediler. Bana yakın olan Ostrad isminde bir satıcıya gittim. Selenin resmini çektiler, seri numarasını kontrol ettiler sports nut isimli distribütör ile iletişime geçtiler ve seleyi tamir için aldılar. 40 euroluk repair ücreti çıkabilir dediler.
1 hafta olmadan sele tamir edilmiş ve bakımı yapılmış şekilde tarafıma teslim edildi. Herhangi bir ücret de almadılar. Ücret almamalarının sebebi, fabrikasyon hatadan dolayı (çanak başının yamuk olması ve buna bağlı olarak gergi vidasının kırılması). Selenin garantisini etkileyen bir durumda olmadı 10 yıllık garanti bozulmadı.
Türkiye' de Brooks' un garantisinin sadece adı var. Selenize iyi bakın.