H. Can Demirel
Paylaşım için teşekkür ederim.Bisiklet yollarına bayıldım.Gezilerinizin devamını bekliyorum...
Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması etkinliklerine katkınız için teşekkür ederim, dilerim gerekli ilgiyi görür ve çok başarılı olursunuz..
Lütfü Colak
Insanin yasadigi bölgeyi yasanilabilir hale çevirmesi kendi elinde.
Bizimle paylastiginiz fotograflar yapay bir göle aitmis.
Oysaki ülkemizdeki gerçek göllerin hali ortada.
Atalarimiz ne güzel demisler, bakarsan bag olur, bakmazsan dag olur diye.
Herşeyi söylemişsiniz, yerden göğe kadar haklısınız etraıimızda var olan güzelliklerin ne yazık ki kadrini kıymetini bilmiyoruz. Bu söz elbette forumda olanlar için geçerli değil. Dağ tepe güzelliklerin peşinde koşturuyorlar.
M. Ergun Gözet
... Almanya'yı özlemişim. Kısmet, belki birgün oralarda da bisiklete binebiliriz...
sadeceA
birgün yolum oralara düşerse,rehberliğinize ihtiyacım olacak. İstanbul'dan dostlukla...
Siz yolununuzu düşürün gerisini düşünmeyin, umarım günün birinde forumdan arkadaşlarla birlikte buralarda ve başka güzel yerlerde bisiklet turları yaparız.
PhysX
İnanıyorum ki oradaki tavşanlar buradaki insanlardan en az beş kat daha huzurludur
Tavşanların rahatları yerinde. Akşamları bisiklet yolu kenarları tavşanlarla dolu olan yerler var. Huzur kaçırıcı olabiliyorlar. Çarparım diye tedirgin oluyor insan.
candede
… Teşhir ettiğiniz fotoğraflarla bizleri birkez daha sarsıp sorumluluğa ve duyarlılığa davet ettiniz.
Ülkem de,çoğrafya daki güzelliği ile,sorumluluğu üzerine almış mesuliyet ve liyakat sahibi duyarlı insanları bekliyor.
Yaşadığımız yer herneresi olursa olsun,siz o güzelliğin kadrini kıymetini bilin ne olur.
Seneye henüz kesinleşmemekle birlikde,ya Doğu ve Güneydoğu bölge turun da.Ya da pedal çevirdiğiniz Avrupanın bisiklet yollarında görüşmek dileği ile. …
Kuralcı bir memlekette yaşıyoruz ve insanların büyük bir yüzdesi kuralların uyulmak için yapıldığının farkında aradaki en büyük fark bu olmalı. Umarım yolunuz düşer birlikte pedallarız. Güzel yazınız için teşekkürler.
Ahmet Mumcu
Aslinda tam cennet bir ulke hele bisikletciler icin bulunmaz bir yer, ah bir de vatandaslari Turk'lere karsi onyargili olmasalar.
Buradaki bisikletçiler bunlarla yetinmiyor, geçen hafta Pazar günü 600 bisikletlinin katılımı ile daha geniş, güvenli bisiklet yolları için bisikletli yürüyüş yaptık. Türk´lere diğer yabancılara karşı önyargılı oldukları doğru, fakat kendi aralarında da iletişim, büyük bir sevgi bağı yok. Garip insanlar.
Amre
resimler süper ben de bremen maratonu için karar verememiştim bu sene ramazana denk geldi ama 2008 maraton programı için bremen diyorum en azından berlin ve hamburg kadar kalabalık değildir sanıyorum kararımı verdiğimde otel için bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
yeşillik dolu fotolar için danke, viel glück
Az kalsın 3 hafta sonra karşılaşabilirmişiz, sağlık olsun bir dahaki sefere. Dün Bremen Maratonu ile ilgiyi sayfaya baktım şimdilik 400 kişinin kayıt olduğu görülüyor. Parkurun 10 km lik bölümü resimlerini çektiğim bölgede koşulacakmış. Yukarıda da yazdığım gibi Bremene yolu düşecek arkadaşların yardım konusunda şüpheleri olmasın.
kont26
dırek aklımaaa ıs hayatımın bıttııı we oraya yerlestıım hayalı geldıı.cok guzel bı yer ayrıca bısıklet yollarına ınanamadımm ıstee kısıye saygı dıyorum sadece...
Sevinur kardeş bu konuda yazacaklarımı yazmış, uzun boylu kalmak zorunda olursanız fikriniz değişebilir. Bu sene kara bulutlar tepemizden eksik olmadı. Güneşe hasret kaldık.
sevinur
Uzun süredir foruma giremedim, ama böyle yurt dışında yaşayan bir vatandaşımızın foruma resim yollaması dikkatimi çekti. Forumdaki arkadaşların yorumlarını okuyunca dedimki "Uzaktan davulun sesi hoş gelir."
Bakış açılarından resimleriniz çok güzel. İyi fotograflamışsınz.
Belki birazda buralarda yaşamak zorunda oluşumuzdanmıdır bilmem,
arkadaşların huzur dolu dediği bu manzaralar bana kalt (soğuk) ve "langweilig" yani can sıkıntılı geldi. Buralarda belki güzel olabilir ama nasıl anlatsam yüzü soğuk işte. km.lerce gidersiniz ama sıcak kesişmeler yaşamanız zor. Bisiklet turlarımda kasıtlı olarak gülüp selam verdiğim olmuştur ama adeta korkarak Çekilen ve hatta yanıt vermeyenlerle rastladım. (uzun hikaye yaralarım depreşiyor)
"Oralar cennet" diyen arkadaşlara ben diyorumki asıl cennet TÜRKİYEMİZDİR ve sizlerde bunu yaptığınız gezilerle harika gösteriyorsunuz. Asıl siz yaşadığınız güzelliklerin kadrini bilin! Bremen Duisburg'a uzak sayılmaz ama oraya gitmek kısmet olmadı yada ben öncelik tanimadım. Belki bir gün zaman ayırıp Duisbug'tan fotoğraflar koyarım ama Almanya'nın her yeri birbirine benziyorki.
Sağolun yazacaklarımın büyük bir kısmını siz yazmışsınız, buranın yapay gölleri gibi yapay insanlarının sayıları da bir hayli fazla. Türkiye içinde tur yapan arkadaşlarımın izlenimlerini okuyorum. Artvin´de, Doğuda, Batı köylerinde yaşayan insanlar farklı yaşamlar sürdüren, farklı giyinen, farklı işler yapan insanlara kucak açıyor. Bu sadece Türk arkadaşlarımıza yapılmıyor, köylerine kim uğrarsa aynı sıcaklığı hissediyor (Alman bisiklet forumlarından Türkiye´ye giden insanlardan edindiğim izlenimler).
Olumsuz havadan burada uzun süre yaşayan bizlerde nasibimizi alıyoruz, etkilenmemek mümkün değil, dün sohbet ettiğim Iran´li bir arkadaş aynı şeyleri anlattı „iran´da daha çok problem yaşıyordum ama daha çok güldüğümü hatırlıyorum“. Bisiklet yolları, ulaşım birçok konuda avantajlı olabiliriz fakat çok az gülüyoruz.
Bu arada 3 Ekim Münster yarışına katılıyor musunuz? Neredeyse vakit geldi bir türlü karar veremedim.
soneryen
Resimler çok güzel, emeğine sağlık , ne iyi ettinde bu fotoğrafları bizimle paylaştın gerçekten çok teşekkürler. Ayrıca bisiklet yollarına hayran kaldım. Bisiklet yolunda bile nereye nereden gideceğini söyleyen hatta kaç km. olduğuna dair levhalar var. Gerçekten beğenilmeyecek gibi değil. Keşke İstanbul'da da böyle yerler olsa.
Yukarıda yazdığımız olumsuzluklar bir yana bisiklet yolları güzel, doğayı koruma bilinci çok daha fazla yerleşmiş durumda. Özellikle Istanbul da bu şekilde olmak zorunda yoksa insanlar nefes alamayacak durumlara düşecek, 630 km bisiklet yolu yapılacağı sevincini uzaklardan bende paylaştım umarım 6300 olur.
Mdemir782
resimlerin hepsi harika eline sağlık devamını bekliyoruz sevgiler saygılar
nuriaktürk
elinize saglık resimler çok güzel
Teşekkür ederim yağmurlardan fırsat buldukça daha fazlasını paylaşırım.