@mehmetsunu
üfffff çok iyi oldu eline sağlık hemen inceliyorum ...
@mehmetsunu ediyi biliyordum zati
valla aynen lingi bilgisayara indirdim ,bundan sonra aynen kanıt olarak burada defalarca yenileyeceğim.
Sporda Doping Gerçeği
-
Yıl 1955, Fransa Bisiklet Turu’nda Fransız bisikletçi Mallejac ölür. Teşhis: aşırı uyarıcı
kullanımı.
-
Yıl 1960, Roma Olimpiyat Oyunlarında Danimarkalı bisikletçi Knut Enemark ölür. Teşhis:
aşırı dozda amfetamin ve nikotin türevi ronicol kullanımı.
-
Aynı Olimpiyatlarda Amerikalı atlet Nick Howard (400 m. engelli koşuda 3.) ölür. Teşhis:
aşırı dozda eroin kullanımı.
-
Yıl 1963, boksörler Billy Beno ve Jupp Elze ölürler. Teşhisler her ikisi için de aşırı dozda
eroin kullanımı.
-
Yıl 1967, İngiliz bisikletçi Tom Simpson ölür. Teşhis: aşırı dozda amfetamin kullanımı.
Yukarıdakiler, doping ölümleri arasında literatüre geçmiş olan birkaç medyatik örnek. Bunların
yanında daha nice isimsiz sporcu benzer nedenlerle yaşamlarını yitirmişler veya sakat
kalmışlardır.
1969 yılında, efsanevi Belçikalı bisikletçi Eddy Merckx’in tam bir doping ürünü olduğu artık
biliniyor; daha sonra 1988 Seoul Oyunlarında Ben Johnson bu konuda harekete geçilmesinin
bir ateşleyicisi oldu. Bu oyunlar sırasında Sovyetler Birliği’nin gizli bir laboratuvar oluşturarak,
her yarışmadan önce kendi sporcularına bir son dakika kontrolu yaptıkları ve temiz çıkanları
yarışmalara soktukları sonraları öğrenildi. 1989’da Berlin duvarının yıkılışından sonra
Demokratik Almanya’nın gizli polisi STASİ’nin tam bir Devlet dopingi uyguladığı ortaya çıktı. Bu
Devletin sistematik doping politikasına enaz onbin sporcunun dahil edilmiş olduğu saptandı O
devirde Doğu Almanya, ençok prestij sağlayan sporlara “atletizm ve yüzme”ye kendisini
odaklamıştı
vayyyyyyyyyyyyyyyyyyy,,,,,,

neymiş bu bisiklet yarışları arkadaş,
bizde burada kuru üzüm fındık yiyoruz