Dolmoyan
Üye
- Tepki
- 35
- İsim
- Can T.
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bende de boyun düzleşmesi var. Rüzgar boyun düzleşmesine iyi gelmiyor. Bisiklet almayı düşünüyorum ama bisiklet sürerek rüzgara maruz kalıp boyun düzleşmesinin artmasından korkuyorum. Rüzgarı engelleyerek bisiklet sürmek mümkün mü bilmiyorum?
Merhaba. Bende de boyun düzleşmesi var. Yaklaşık bir yıldır düzenli yol bisikleti sürüyorum. Ağrılarım ciddi oranda azaldı diyebilirim.
Bisiklet sürerken önerilen pozisyon omuzlarınızı olabildiğince rahat, gevşek ve düşük tutmak, boynunuzu ise mümkün olduğunca düz ve yukarı doğru yani kaplumbağa gibi tutmaya çalışmak. Bu duruş öne doğru kavis(düzleşme) yapmış boyun için tam anlamıyla bir egzersiz oluyor. Çünkü boynunuzu normal olması gereken pozisyonda tutarak 1-2 saat bisiklet binerek bir anlamda boynunuzu güçlendiriyorsunuz. Tabi bu duruş sayesinde yolu da daha iyi gözlemliyorsunuz.
Bisiklet sürerken duruş nasıl olmalı videolarını izlemenizi öneririm. Özellikle yabancı kaynaklar bu konuda çok açıklayıcı.
Boynunuza takacağınız bir buff ve boyun altında kalan kaslar ve omuz kasları için kaliteli bir rüzgarlık (sora tekstil veya decathlondaki kolsuzları öneririm) kaslarınızı rüzgardan koruyacaktır.
Bedeniniz alıştıkça aşırı rüzgar olmayan ve sıcak havalarda bunları kullanmanıza da gerek kalmaz bence.