Scudo Sports

Boyun fıtığı

Bende de boyun düzleşmesi var. Rüzgar boyun düzleşmesine iyi gelmiyor. Bisiklet almayı düşünüyorum ama bisiklet sürerek rüzgara maruz kalıp boyun düzleşmesinin artmasından korkuyorum. Rüzgarı engelleyerek bisiklet sürmek mümkün mü bilmiyorum?

Merhaba. Bende de boyun düzleşmesi var. Yaklaşık bir yıldır düzenli yol bisikleti sürüyorum. Ağrılarım ciddi oranda azaldı diyebilirim.

Bisiklet sürerken önerilen pozisyon omuzlarınızı olabildiğince rahat, gevşek ve düşük tutmak, boynunuzu ise mümkün olduğunca düz ve yukarı doğru yani kaplumbağa gibi tutmaya çalışmak. Bu duruş öne doğru kavis(düzleşme) yapmış boyun için tam anlamıyla bir egzersiz oluyor. Çünkü boynunuzu normal olması gereken pozisyonda tutarak 1-2 saat bisiklet binerek bir anlamda boynunuzu güçlendiriyorsunuz. Tabi bu duruş sayesinde yolu da daha iyi gözlemliyorsunuz.

5609CBDB-87F6-4A2E-A479-C09BD48F7714.jpeg

Bisiklet sürerken duruş nasıl olmalı videolarını izlemenizi öneririm. Özellikle yabancı kaynaklar bu konuda çok açıklayıcı.

Boynunuza takacağınız bir buff ve boyun altında kalan kaslar ve omuz kasları için kaliteli bir rüzgarlık (sora tekstil veya decathlondaki kolsuzları öneririm) kaslarınızı rüzgardan koruyacaktır.

Bedeniniz alıştıkça aşırı rüzgar olmayan ve sıcak havalarda bunları kullanmanıza da gerek kalmaz bence.

Scudo
Merhaba. Bende de boyun düzleşmesi var. Yaklaşık bir yıldır düzenli yol bisikleti sürüyorum. Ağrılarım ciddi oranda azaldı diyebilirim.

Bisiklet sürerken önerilen pozisyon omuzlarınızı olabildiğince rahat, gevşek ve düşük tutmak, boynunuzu ise mümkün olduğunca düz ve yukarı doğru yani kaplumbağa gibi tutmaya çalışmak. Bu duruş öne doğru kavis(düzleşme) yapmış boyun için tam anlamıyla bir egzersiz oluyor. Çünkü boynunuzu normal olması gereken pozisyonda tutarak 1-2 saat bisiklet binerek bir anlamda boynunuzu güçlendiriyorsunuz. Tabi bu duruş sayesinde yolu da daha iyi gözlemliyorsunuz.

267707 dosyayı görüntüle

Bisiklet sürerken duruş nasıl olmalı videolarını izlemenizi öneririm. Özellikle yabancı kaynaklar bu konuda çok açıklayıcı.

Boynunuza takacağınız bir buff ve boyun altında kalan kaslar ve omuz kasları için kaliteli bir rüzgarlık (sora tekstil veya decathlondaki kolsuzları öneririm) kaslarınızı rüzgardan koruyacaktır.

Bedeniniz alıştıkça aşırı rüzgar olmayan ve sıcak havalarda bunları kullanmanıza da gerek kalmaz bence.
Çok güzel açıklamışsın. Teşekkür ederim.

Senin boyun düzleşmiş. Benim boyun ise daha da eğri hale gelmiş durumda, boynumun S şekli fazlalaşmış durumda. Yani seninkinin tam tersi. Ama aynı kapıya çıkıyor sanırım.

Yol bisikletinde oturma pozisyonu rahat değil, bu durum problem olmuyor mu? Ben boyun problemi için şehir bisikleti daha uygun olur diye düşünüyorum. Ama dediğin gibi bisiklette duruş videolarına bi bakıyım.

Son düzenleme:
Bende de boyun düzleşmesi var. Rüzgar boyun düzleşmesine iyi gelmiyor. Bisiklet almayı düşünüyorum ama bisiklet sürerek rüzgara maruz kalıp boyun düzleşmesinin artmasından korkuyorum. Rüzgarı engelleyerek bisiklet sürmek mümkün mü bilmiyorum?

Mümkün tabi :cool:

• Beğen
Tepkiler: Muhammed68

Ben 3 fıtıkla sürüyorum sıkıntı yok.

Almıyorum. Sadece soğuk havalarda herkes gibi üşümeye karşı önlem alıyorum.
Benim bildiğim rüzgar boyun fıtığını ve düzleşmesini fazlalaştırır. Dikkat et ileride problem çıkmasın. Kaç yıldır bisiklet sürüyorsun?

Benim bildiğim rüzgar boyun fıtığını ve düzleşmesini fazlalaştırır. Dikkat et ileride problem çıkmasın. Kaç yıldır bisiklet sürüyorsun?
7 yıldır biniyorum. 3 yıl önce 1 yıllık aram olmuştu. Fıtıklar ise 5 senedir var.

İstanbul çok rüzgarlı bir şehir değil. Belki de ondan sorun yaşamıyorum. Ama kışın boynum ve alnım soğuk alınca hemen hasta oluyorum. O yüzden havalar soğumaya başlayınca boyunluk ve kafa bandı takmadan asla sürmem.

Boyun düzleşmesi esasında size birseylerin yanlış gittiğinin bilgisini verir .Pozitif bir geribildirim olarak yorumlayabilirsiniz .Nedenine gelince ☺Vücudumuz kendini akıllı bir şekilde zorlandığı noktalarda fasya aracılığıyla gerilimi başka birimlere aktarır o da yetmez ise geribildirim yapar ve der ki birseyler yolunda gitmiyor değişim zamanı 👍
boyun problemleri temel olarak
+omurga postur problemleri olduğunun
+fasyal askı sistemi içerisinde kaslarda güç dengesizlikleri olduğunun ( sadece boyun kaslarını güćlendirmek yetmez sırt ve hatta core (merkez) bölgesinin kaslarının güçlenmesi gerektiğinin ve aşırı gerilmiş bazı kasların esnemesi gerektiğinin)
habercisi
+ gündelik hayatta duruş ve oturuş ve hatta uyku pozisyonlarınızı tekrar gözden geçirmenizi ve farkındalık oluşturmak gerektiğini de gösterir.
öncelikle doktorunuz fizik tedavi önerdiyse
mutlaka alınız
sonrasında bisiklet öncesi, tercihinize göre, bilinçli bir egzersiz profesyoneli ile egzersize başlamanız oldukća faydalı olur
Rüzgardan korunmak bir nebze daha kolay 😉
Geçmiş olsun

Bende de boyun fıtığı var. Uzun tur dönüşlerinde berbat durumda oluyordum. Aerobar kullandıktan sonra boyun ağrılarım tamamen geçti. 2016'dan beri hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bilmiyorum, belki işe yarıyordur.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed68
Boyun fıtığı tanımı geniş bir aralıkta tanımlanabiliyor fıtıklaşmanın kendi içinde dereceleri de var hatta iyi bir egzersiz programıyla bazı fıtık olarak tanımlanan vakalarda ciddi iyileşmeler olabilir . Doktor ,fizyoterapist, egzersiz profesyoneli koordineli iletisim halinde çalışma göstermesi koşulu ile

Bende de boyun fıtığı var. Uzun tur dönüşlerinde berbat durumda oluyordum. Aerobar kullandıktan sonra boyun ağrılarım tamamen geçti. 2016'dan beri hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bilmiyorum, belki işe yarıyordur.
Aerobar dediğin ne? Rüzgarlık mı?

Geri