Scudo Sports

Boyun fıtığı

hsynzltn

Aktif Üye
Tepki
275
İsim
Hüseyin Özaltun
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar geçen hafta kafamı çarpmam sonucu boynumda fıtık oluştu bu gün işe gelirken eğik pozisyonumdan dolayı boynum çok ağrıdı daha dik pozisyonda oturmam gerektiğini anladım dik pozisyonda oturabileceğim bir şehir bisikleti önerisi var mıdır yoksa bisan alıp devam mı etmeliyim?
Not: para pul da yok nasıl edecez :uzgnm:

Scudo
Boyun kaslarinizi gelistirecek egzersizleri de ihmal etmeyin. Yuzme sporunu da tavsiye ederim. Bisikleti degistirmeden once bence bunlara egilin.
Gecmis olsun.

Öncelikle geçmiş olsun. Boyun fıtığı olduğuna nasıl karar verdiniz acaba?

• Beğen
Tepkiler: hsynzltn
@Yusuf Z. Şipal
Teşekkür ederim dikkate alacam tavsiyenizi.

@Bigpatron
Tanıyı beyin cerrahı koydu ilaç verip 10 gün sonra kontrole gel ağrın olursa ağrı kesiciyi iç artarsa acile gel dedi.

Çok geçmiş olsun, kaliteli fizyoterapi ve hafif tempolu yüzme antrenmanları daha iyi hissetmenize ve iyileşme sürecinize olumlu etki gösterebilir.

• Beğen
@OğuzHANN
teşekkürler. yüzme işi biraz zor günde 11 saat çalışmanın ardından vakit kalmıyor.

Rüzgâra dikkat edin. Kendinizi korursaniz ve bazı egzersizleri yaparsaniz fazla ilerlemeden ve yaşam konforunuz düşmeden, beraber mutlu bir yaşam sürdürebilirsiniz.
Not : Bende de 3 tane var.

• Beğen
bu yılın başında bana da boyun fıtığı teşhisi konuldu. boynum çok ağrıyor kafamı çeviremiyor yastığa yan yatamıyordum falan. sonra hız yaparken bisikletten düştüm kafamı hızla asfalta çarpttım (kask var tabi). fıtık geçti. 4 aydır sorunsuz yaşıyorum

şimdi bunu tedavi önerisi olarak almayın tabi ama tıp bunu incelesin :)

gerçek hikaye.

@Iboil
Kesinlikle denemek istiyorum ama hangi açıyla çarpmam gerekiyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: Iboil
yüzme arkadaş
benim boyun bel fıtığım var ama hiç ağrı sızı çekmedim
yüzmeye gidin bir de bisiklete binmeden önce mutlaka esneme hareketleri yapın
heryerinizi güzel bir açın sonra bisiklet egzersizi sizi pamuk gibi yapar onun üzerine

@salih67 aynı şey aklıma gelmişti. Kaza ile kör olup kaza ile tekrar görmeye başlamak .

• Beğen
Tepkiler: salih67
@hsynzltn
açı kesinlikle hayati derecede önemli ama onun da ilmi var: (link)/ (ilim taylantta da olsa... :)) umarım linki doğru yazmışımdır

yani ben boyun ve bel fıtığım oldugunu ağrım oldugu için bilmiyorum beyinciğimle ilgil bir malformasyondan dolayı senede bir kontrol amaçlı beyin boyun bel (tüm omurilik) MR çektiriyorum orada doktor görüyor gösteriyor bakın buralarda fıtık var diye. doğru egzersiz ve mutlaka esneme (yine doğru esneme kafanıza göre değil) ile yokmuş gibi yaşayabilirsiniz.

@nusret emre tokmakçı baba iyiymiş
Aynı zamanda migren hastasıyım migren için bir tedaviye başladım doktor bunun boyun fıtığına da iyi geleceğini söyledi. ufak tefek egzersizler yapmaya çalışıyorum bundan sonra bisikletten önce mutlaka esneme hareketleri yapacağım arkadaşlar. tavsiyede bulunanlara teşekkür ederim. Bu arada işimden dolayı ağır yükler kaldırıyorum bazen ani hareketler oluyor sanırım işimi de değiştirmeliyim.:kötü:

@Iboil

öncelikle geçmiş olsun...
acaba kaza sırasında farkında olmadan bir siniri veya dokuyu zedelemiş olabililir misiniz?
belki geçici olarak size iyi geliyor ya da iyi hissettiriyor olabilir...
umarım sonrasında daha kötü şeyler olmaz... bence konusunda uzman bir hekimden bilgi alın.. sonradan daha kötü olmayın...

• Beğen
Tepkiler: Iboil ve hsynzltn
arkadaşlar bisiklet sürmek ameliyat aşamasına gelen boyun fıtığı arttırır mı? triban rc 100 almayı düşünüyorum.

@cycletron ameliyat aşamasındaki boyun fıtığı için buradan tavsiye vermek de almak da çok doğru olmaz. Radyolojik tetkiklerinizi yapan doktora sormanızı tavsiye ediyorum.

Bende de boyun düzleşmesi var. Rüzgar boyun düzleşmesine iyi gelmiyor. Bisiklet almayı düşünüyorum ama bisiklet sürerek rüzgara maruz kalıp boyun düzleşmesinin artmasından korkuyorum. Rüzgarı engelleyerek bisiklet sürmek mümkün mü bilmiyorum?

Geri