Scudo Sports

Boyu 1.89 Olan Biri İçin En Uygun Kadro Hangisidir?

Halitkin

Sirrus
Tepki
42
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
boyum 1.89 kilom da 80. yeni bisiklet alıcam ama öncelikle hangi kadro boyuna bakmam gerektiğini öğrenip ona göre seçeneklerimi belirlemek istiyorum. bu boy ve kiloda biri için en uygun kadro boyu nedir?

Scudo
Alacağınız bisiklet türüne göre değişir. Mtb alacaksanız farklı, yol bisikleti alacaksanız ayrı ölçüde almanız gerekmektedir. MTb bisikletler için bir kaç inç ufak almanız gerekiyor. Sanırım size 21-22 İnç olacaktır. Zaten bisikleti aldığınız yer size bu konuda çok yardımcı olacaktır. Önemli olan türünü seçmek.

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Kadro boyu seçimi kişiseldir.Arkadaşların tavsiyeleri ve yukarıdaki gibi tablolar ancak bir fikir verebilir.İmkanınız varsa mutlaka deneyerek alın.Size tavsiyem, kadro boyu ile alakalı hiçbir tavsiyeyi mutlak doğru görmeyin.

Bu arada bir tavsiye de benden olsun:).Bu boyda 29er bisikletlerde daha çok rahat edersiniz gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: TanerT ve Halitkin
Kardeşim ben senin boy ve kilonda 16" alanı da gördüm, hoşuma gidiyor daha pratik oluyor filan diye :). Deneme imkanın varsa senin için daha iyi olur bence. Kitaba bağlı kalmak zorunda değilsin. Saygılar

Seçim bacak boyuna göre de değişir. İki adam düşün ikisinin boyu da aynı ama bacak boyları aynı olmayabilir.. Bu benle arkadaşım arasında meydana gelmişti. Ben Scott Scale 70 (2011) M kadro kullanıyorum. Gayet de memnunum. Boyum 186 benim.. MTB için az küçük kadro daha iyi olur diye düşünüyorum zannımca.. Hani derler ya daha atik :)

en iyisi bisikletçide deneyerek al ama snn boyundaki biri için 17,5 tan aşağisi rahatsız edici olablir

bende 1,86 boyundayım ve bisikletim 18 inch kadroya sahip.Sürüş ve çeviklik olarak gayet rahat.Tabi deneme sürüşü yapmadan alma derim.Çünkü bisiklette fiziksel özellikler çok önemli.Boyumuz aynı ama bacak uzunluğumuz farklı olabilir.O açıdan mutlaka deneyerek al.16 inchten basla 18 ve 21 inch bunları dene derim.

Boy: 1.77 m
Bacak Arası Boy: 78 cm,
Kullandığım tür MTB ve kadro boyu benim için ideal olan 17-18 inç arası mtb lerde bana göre. 16 da da 20 de de rahatsız oldum açıkçası. Belki 2 senedir 18 e bindiğim için olmuştur :D. Uzun turlarda yaptım dağada çıktım çeviklik konusunda gayette iyi olduğumu düşünüyorum. :)

19" yada 20" uyacaktır. o boya göre tabi, bacak boyunuzun da önemi var tek taraflı değil ;)

Bence bisiklet satışı yapan bir yere gidip denemek. Oradaki satıcı arkadaşlarda seni yönlendirecektir.
Sevgiler.

ben 1,93 boy 86 kilodayım 20 inch kron xc 1000 kullanıyorum çok rahatım.size de tam olabilir deneyerek alın derim.

Geri