Scudo Sports

Böyle yokuş tırmanan gördünüz mü hiç?

Scudo
Dağ Bisikletçiliğinden gelenler eski alışkanlıklarını yol bisikletine uygulayabiliyorlar :)

Ali abi çok deli bir yarışcı abi.İlk defa gördüm.Çok sağ ol..

@Ali Gelir
Ali, evet gördüm. Bilal (Akgül) ve Serkan (Çalıcı) yokuşlarda uzun uzun yanımda tek teker tırmanırlar(dı). Hatta nispeten virajsız ise inişi de tek tekerde yaparlar.

Ben bir ara , "yok artık, şimdi iki elinide bırakıp , öyle sürecek " dedim.

Ama rahat duruşuna bakılırsa, sanki böyle tırmanmak daha az yorucu gibi. Yani dengeyi sağladıkları zaman kollara binen yük azalacağı için, daha az yorulunur diye düşünüyorum...
İşin tekniğini bilmediğim için yanlış düşünüyor da olabilirim tabi.

@gurol

Tekniği nedir bu işin ? Tek teker sürtünmeyi azaltacağından daha avantajlı olabilir. Ama bel ve kalça kuvvetli olması lazım

Bisiklet üzerinde akrobasi yapmayı sevmem ama bunun mantıklı yanıda var

• Beğen
Tepkiler: cakarenes
Enteresan. Ha şimdi bırakacak diye bekliyorsun ama sürekli devam ediyor. Takdir ettim.

Hayır hiç görmedim :) Harika birşey.İzlerken çok şaşırdım acaba sıralama turu mu? Çünkü diğer yarışçıları geçtiği halde yarışçılar çok fazla tepki vermiyorlar.Ama ne olursa olsun süper...

@Ali GelirYok kesinlikle daha kolaylaştırmıyor. Aksine benim tempom onlara göre düşük olduğundan dalga geçmek için yaparlardı.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
En iyi yokuş çıkışlarına hangi renk mayo veriyorlardı:rolleyes: , bu teknik sakın kalıcı olmasın önümüzdeki günlerde..:D

çok süper yaa. adam çok rahat çıkıyor yokuşu. sanki tek teker sürtünmeyi azaltıp daha kolay çıkmasını sağlıyor gibi ama bilmiyorum tabiki sadece tahmin.

ben rahat çıkayım diye öne eğilirken tam tersini yapıp hatta tekeri döndürmeyen insanda varmış daha önce görmedim şimdi gördüm :D

sürtünmenin pek etki edeceğini sanmam belki tüm agığrlık arka lastiğe bindiğinden çekiş kaybı olmuyordur. :) bel ve sırt ağrısı çeken yarışçılarda işe yarayacağı kesin :)

Geri