Scudo Sports

Böyle bir durumda ne yapardınız ? :)

Tunakan Önen

Forum Bağımlısı
Tepki
241
Bisiklet
Salcano
Bu videoyu az önce internette gezerken buldum konuyu buraya açtım ama yanlış yere açtıysam kusura bakmayın videoyu sizle paylaşmak istedim ülke sanırım rusya videonun sonuna doğru otomobil sahibi sanırım çok güzel yumruk yedi :) düşüncelerinizi alayım :)

Scudo
Kötü hadisler yaşandıktan sonra kim kime ne kadar yumruk atmış,
o benim bisikletime zarar verdi ben onun arabasına.. bunların ne anlamı var ki..
önemli olan bunların olmaması...

buna benzer daha iyi veya kötü yüzlerce olay yaşanıyor hergün dünyada,
hangisi neyi çözüyor sank..:eek:ut:

Eee yani nereye kadar

Videoya daha önce başka bir konuda değinilmişti. Haklı bisikletliyse ve ilk hamle karşıdan geldiyse videodaki gibi karşılık verebilirim. Daha kötüsü de olabilir. Ama süküneti bozmamak lazım. Haklıysak hakkımızı yasal yoldan aramamız lazım. Yalnız o an o hareketi görüp sabredebilecek adam var mı bu forumda bilemiyorum...

galiba benim de bisikletimi öyle atsalar bir kenara ben de sakin kalamam yani bunun karşısında :)

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Açıkçası ben kadına daha çok sinirlendim. Olayın başını bilmiyorum laf edemeyeceğim ama o kadın ne diye adama vuruyor. Böyle durumlar da affınıza sığıyorum öküz bir insan değilim ama "bana vurduğu için" bende kadın cinsine vursam mı diye düşünmüyor değilim.

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
@Halil EROĞLU

Her ne olursa olsun kanun ama birisi benim bisikletimi tekmeledimi gözüm dönüyor şimdi buradaki insanlara soralım kaç kişinin bisikletine vurduğumuzda karşılıksız bırakmak isterki ?

@Onur Ali İmren

Benimde en büyük sorunumdur kadına vurulurmu ? olaya şöyle bakarsak kimisi var olayı dinlemeden tıpkı bu videodaki gibi şiddete yönelen bayan birçok olaylarda küçük büyük özellikle bayan sürücüler bisikletlileri kendince büyük sandığını zannederek ezmeye çalışıyorlar örneğin 5 ay önce bisikletle arabaya arkadan çarptım hatalı bendim kadından özür dilemek istedim bana dediği şeyler polis arayıp tutanak tutucam sen benim bisikletime tutanak tutsan ne olur tutmasan ne olur ben kendim zarar gördüğümle kaldım.

Kadına şiddete kesinlikle karşıyım. Kadının teki gelip de durduk yerde şiddette gösterirse karşılığını şiddetle alır. Onun yüzünden orada adamlar da birbirine girdi. Türkiye de de bu tip kadınlar var. Erkeksen vursana diyerek psikolokjik şiddet uygulamalarına kıl oluyorum. Ortada bir olşay varsa gelir polis kanunen ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Ama bu şekilde şiddetle sana tokat atarsa tutup öteki yanağımı da gösterecek erdeme daha ulaşmadım. Eşim böyle bir şey yapacak uyarırım direk.

1-2 olayım oldu benimde. Ama bu boyutlarda değil tabi. Birde işin garip tarafı (ufak tefek birisi sayılırım) dönüp kaçacam zannederken, adamların üzerine yürüyünce tırsıyorlar :)

Olayda kim haklı kim haksız bilmiyorum ama, benim başıma böyle bir şey gelse ve eğer haklı olduğum halde benim bisikletimi yere atarsa önce adamı döverim sonra arabasına da güzel bir imza atarım.

Sevgili dostlarım, arkadaşlarım;
Evet tabii ki bisikletimizi de binmeyi de çok seviyoruz, ama şiddet uygulamak ve/veya maruz kalmanın yanında o kadar da değerli değil.
Dostum Furkan sakın senin mesajından alıntı yaptım diye sana özel yazıyorum sanma.

Daha yaşayacağınız göreceğiniz çok şey var 15 yaşımda ben de sinir olduğum bana gıcıklık yapan kişilere neler yapardım hayalimde tabii zira o zaman film ve kitaplardaki gibi sanırdık kavga-dövüş işlerini.
Neyse kendimi örnek vermeyi pek sevmem, ben neyimki ama şu gerçek var ki; şiddetin birşeyleri çözdüğü zamanlar; bu araba, bisiklet, kız arkadaşıma baktın, vb değil emin olun ki
Şiddetin bişeyleri çözdüğü zaman inanın ki bizim normal hayatımızda rastlayacağımız kadar çok değil.

Bugün o adam üzerine yürüyünce tırsar yarın diğeri silahını çeker vurur, öteki bıçağı çeker, ee sonra ne olacak.
Sadece kendimizden değil hayatımızdaki başkalarından da sorumlu olduğumuz anlar gelecek, eşimizin, çocuğumuzun önünde mi yaşanacak bunlar.

Neyse uzatmayayım yaşantımızın her alanında yaptıklarımızın sonuçlarını, neye değip neye değmeyeceğini hesaplayarak davranırız.

Bu yaşadığımız hayat güzelce geçirmemiz ve mümkünse etrafımıza da mutluluk vermemiz için var..

Başka bir hayat için bir anlaşması veya bilgisi olan varsa ona bir şey diyemem tabii..:)

@Furkan Çınar

kimse kusura bakmasın bisikletime vurursa hatta bu herifin yaptığı gibi jantımı ezmeye kalkarsa muhtemelen sonraki 10 dakikayı hatırlayamayacağım için buradan olacakları yazamıyorum.

Sakin olmak tabii ki güzel ama ben hep empati kuran taraf olmak istemiyorum. Konuşursun vs güzel ama bisikleti atmak nedir vurmak nedir. Kesinlikle çözüm olmuyor ama çözüm nedir diye sorarım size..

Dayak atan bisikletçinin eline koluna sağlık.

Sonuçta;
Her kişi kendi tercihlerinin sonuçlarını kendi yaşar, hesaplayarak tercih eder, hesaplamadan davranır vs.vs.
Bisikletliye saygısız davranan da, kendisine gösterilmeyen saygı yüzünden aynı şekilde tepki veren de..
Sana taş atana sen ekmek at muhabbeti değil amacım ama, hepimiz her şekilde olayların o noktaya gelmemesini başarabilecek
kişiler olmalıyız.
Zaten ortada kötü bir durum var ise sonraki hamlen ne olacak, kötü tarafa hizmet eden davranış mı yoksa daha onurlu bir davranış mı,
Kimse kimseyi davranışından dolayı yargılayamaz sonuçlar kendimize aittir, tabii yaş ileri ise sıklıkla sevdiklerimiz ve bizi sevenlere de :(

@Onur Ali İmren
Etkiye tepki olayında bayan erkek yaslı cocuk ayrımı yoktur.

Geri