Scudo Sports

Böyle bir bisikletle bunny hop yapılabilir mi?

@CROSSCU_31

o üstteki teknikleri bende okudum bi ton video izledim youtubedan ve gaz oldum hemen atladım bisiklete yarım saatlik bir çalışma sonucu anca 4-5 cm kalkıyo, hatta harekete ön hazırlık aşamasında arka tekerleği kaldırırken bi de öne doğru düştüm (ki normalde çok rahat kaldırıyorum) allahtan bisiklet kafama düşmedi :) ama yılmayıp denemek gerek. izlediğim videolardan birinde adam diyo ki "bu trial hareketlerin hepsini öğrenebilirsiniz, tek ihtiyacınız olan biraz sabır ve çalışma" :)

Scudo
sana tamamen katılıyorum sabır calışma azim ve en önemli olan kormamak egerki düşerim diye korkarsan zaten düşersin

Sabır ve çalışma önemli olan evet...

Ben özellikle çalışmadım ama evimden aşağı sallanırken (ki her gün iniyorum Kadıköy'e)üç beş kere deniyordum...Şuan 50 cm civarına çekip devam edebiliyorum...
Öğrendikten sonra zevkte veren bir şey Bunny hop...
Onu tam yaptığınızı düşündükten sonra 180, table top gibi hareletlere de geçebilirsiniz(ki tam yapmak dediğim doğru yapmak, yoksa sınırı insan vücudunun sınırlarıyla alakalı...175 cm'e yanal bunny ceken adam var şu Dünya'da:p...)...Bunlarla sürüş iyice eğlenceli oluyor...Hele bide hafif yumuşak toprakta iniş yaparken:D:D

@Alican

abi 50 cm kaldırabiliyosan ztn sen bu hareketi yapmışsın demektir:) ben dün 30 dk bugün de 1 saat çalıştım, sonuç 20 cm kaldırabiliyorum. ben de bi 50 cm yapsam yeter bana ya öle 180 e fln gerek yok(belki ilerde table top da denenebilir) bi de üstteki tekniklere ben bir madde daha ekliyim; zıplarken ayaklarımızın uç kısımları ile pedallara basarsak (yani spd varmış gibi) daha iyi zıplıyo sanki. (ayaklarım pedala yapışıkmış gibi oluyor.) yapamayanlar bi de bunu denesin derim.

Arkadaşlar benim amacım öylesine bunny hop öğrenmek değil ben merdiven çıkmak için bu hareketi öğrenmek istiyorum ve hiç bir gelişme yok bende,olmuyor,yapamıyorum.Artık iki basamak çıkabiliyorum ama ben şöyle 4-5 basamak çıkmak istiyorum.İki basamağı da yeni becerdim.Ama o da ön kaldırarak.Bildik teknik yani.

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
biraz gelirerek ve ön kaldırarak ben 5-6 basamak saten cıkıyorum bunu ıcın buny hop a gerek yok

Ayak ucu kullanma fikrini desteklemiyorum...
Dünya'da bütün FR'ciler ayak tabanının ortasını kullanır...
Ayak ucunu kullanınca "pedal kaçması" denilen olay daha bir sıklıkla olabiliyor...
Ayrıca bu tür hareketleri yaparken; platform pedal, (Wellgo veya Shimano DX gibi) ile tabanı geniş bir ayakkabı(tercihen Vans, Etnies yada Adidas SkatePro gibi) kullanımı "pedal kaçması" olayını en aza indirger;)...
Burdada "Pedal kaçması" sonucu oluşabilecek ufak bir yara örneği vereyim:rolleyes: ...
http://img254.imageshack.us/img254/9653/pedalkatoj0.jpg

Evet 50 cm olayını çözdüm, ama sonu yok dediğim gibi...
Hep çalışıyorum...Bizim Memo şuan 90 cm i geçti:) Ama o bir uzaylı:p

Basamak 2 tane veya üç tane gibi bir sayı ise yani normal bunny ile çıkılacak basamaksa bunny ile çıkılabilir...
Fakat çok daha uzun merdivenlere anca "pedal hop"la çıkarsınız...Ki bu da Trial başlangıcı bir harekettir...
Hareketin temeli; İki tekeri aynı anda yerden kesip yere koyarak dengede durmaktır...
İlk önce düz zeminde bunu çalışarak mümkün olduğunca uzun kalmaya çalışılır...
Daha sonra ufak ufak pedal hopta yön verilir...
Bundan sonraki aşamada ise ufak pedal hoplarla istenildiği kadar basamak bisikleti yukarı doğru çapraz konumda tutarak çıkılır...
Bu esnada dikkat edilmesi gereken; Eğer merdiven dar ise bisikletin ön lastiği 1- ila 3 basamak yukarıda olarak çapraz tutulur...
Eğer yeterince geniş bir merdiven ise tamamen basamaklara paralel şekilde yanal zıplamalarla çıkılabilir...:)

Şimdilik bu kadar:)...

Pedalı ben de kaçırdım.Aynı yaralı bacak durumu bende de var yani.Bu arada daha bunny hop'u yapamadan yeni bir hareket öğreniyorum:pedal hop!Bu hareket daha mı kolay,daha mı zor Alican?

pedal hop bunny hoptan daha kolay bence...
benim ilk öğrendiğim hereket:)

olduğun yerde bisikletin iki tekerini aynı anda kaldırmaya çalış hareketin özü bu...

ya pedal ucu bende çok etkili olmuştu, pedal kaçması olmadı hiç ama yaralanmalara sebebiyet veriyosa, denemeyelim arkadaşlar aman dikkat. ha bi de bu pedal hop ları mtblerle merdiven çıkmak için kullanabilir miyiz yoksa sadece trial bisikletler için mi geçerli? ztn yazılanlardan anladığım kadarıyla bunny hop yapan ister istemez pedal hop da yapmış oluyor? yoksa olmuyor mu? yok mu bi video fln bişey bu tekniği öğreten.

İstediğiniz her bisiklette pedal hop geçerli:)

Bunny'den daha kolay...Ama yükseklik olarak daha etkisiz...

Basamak için ideal:)

bende pedal hop yapmaya basladım 5-10 cm yukselebiliyorum bunny hop'u sanırsam daha yapamıyorum :(

aslında bunny hoop yapmak çok kolay sadece konsantre lazım.
ilk önce kaldırıma normal tempoda girip önü zıplatıyorsunuz ve hiç vakit kaybetmeden (çünkü bu saniyelik bi an) hooping dediğimiz iki tekeri zıplatma tekniğini uyguluyoruz zaten havada olan ön teker devam edecek ama arka kalkacaktır ve inişinizi yapıyorsunuz . ama bu benim yöntemim çok rahat oluyor .

iyi forumlar saygılar .....

Ben normalde bisikletsiz bu kadar zıplayamıyorum 15 kg. bisilet ile yerden havaya o kadar nasıl zıplayacağım vallahi yapanlara helal olsun ama bundan sonra öğrenmeye çalışacağım. Birde yüksek yere doğru ilerleyip tam yaklaştığımda bisikleti zıplatsam ön dişliler tam ortada çakılırım her halde.

yere paralel durunca ayaklar pedala karşı
bisikletin altımızdan kaymasınımı engeller ?
bide önü kaldırdık..
arkayı kaldrıma qücüde ayak ve bacaklardanmı gelir ?

@KÂMİL

5 6 basamak için buny ye gerek yok ki şahsen ben 8 9 basamak çıkıyorum.yeterki ağılığı dengele.he dersin ki ben yana buny hop çekicem ozaman gerekli.vede çok zevkli oluo yan yan çıkmak.

Geri