Scudo Sports

Boy kısalır mı?

alcest

Forum Demirbaşı
Tepki
498
İsim
Ahmet
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar merhaba, bisiklet buldum fakat almak için boy ölçerken çok ilginç bir durum oldu. Benim boyum normalde 1.80 6-7 sene önce ölçmüştük. Fakat şu an ölçtüğümde 1.77 gibi bir değer çıkıyor. Bunun sebebi sizce ne olabilir? 24 yaşında ve 60 kiloyum. O zaman 5 kilo fazlaydım ama boyla bir alakası olacağını zannetmiyorum.

Edit: Boy gün içerisinde 2-3 cm değişiklik gösterebiliyormuş. Sabah saatlerinde ölçtürün gibi yazılar okudum. Ama ben 1.80 ölçtürdüğümüzde akşamdı :D

• Beğen
Tepkiler: BOZTÜRK
Scudo
Sabah uyandığın zaman ile akşam ölçtüğün zaman 1-2 cm fark oluyor diye biliyorum ama sizin durum farklıymış.

50 yaşına gelseniz 3-4 cm Neyse de 24 yaşında o kadar çekme olmaz gibi

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Topuklu ayakkabı giyenlerde, uzun yıllar sonunda omurların üst üste gelip sıkışması sonucu boy kısalığı görülebiliyor.
Ne garip değil mi; boyu uzun göstereyim derken mevcut uzunluktan olunuyor...
Yaşınız bu örnek için çok erken ancak bir ortopedist tarafından incelenmeniz yararlı olacaktır..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Yarın sabah tekrar ölçeceğim. Sonuç değişmezse eczane de ölçtüreceğim. Erkek olduğum için topuklu ayakkabı giymiyorum :)

1er kere ölçerek kesin sonuca varmamak lazım ama bende de aynı durum oldu. 4-5 sene önceleri ölçüm sonuçlarım hep 184-185 çıkardı. geçenlerde çok uzun zamandır ilk defa ölçüm yaptım 2 farklı aletle ve birçok kez. hepsinde sonuç 180-181 arası çıktı. yine de tam emin olamıyorum çünkü bu yaşlarda boy kısalmamalı
edit: şimdi aklıma geldi bu 3-4yıl süre zarfında ben sürekli ağırlık çalıştım ve yüksek ağırlıklardı acaba bununla mı ilgili?

O kadar çok etken var ki. Ben 3.5 senedir vegan besleniyorum; olayı anneme anlattım ve hemen vegan olmama bağladı :) İnsanın aklına yaptığı her şey geliyor. Anne aklını hiç düşünemiyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@alcest anne terliğini tavsiye ediyorum kesinlikle, acayip etkili. çok çabuk uzayabiliyorsunuz :D

Yeri gelmişken sorayım madem. Ben yarın sabah ölçüldükten sonra daha net karar verebileceğim fakat 3 cm çok engel olur mu bana? Alacağım bisiklet ultra 700 58 kadro..

Boy 1.77 Bacak 82-83 gibi bir şey.

5g2jmz.png

Aynı sıkıntı bendede var, sabah l beden bisikleti kullanıyorum, akşama doğru beden çektiğinden m beden bisiklet kullanıyorum. Kıyafetlerle ilgili sıkıntı yok, elastik olan kıyafetlerden yada likralı olanlardan tercihimi kullanıyorum.

@Hamit.Ç
Bu iyiydi :D

@EmirhanShn
Hocam uyguna buldum ve ilk bisikletim olacak. En kötü 1 sene sonra seti söküp kadro değiştiririm.

@alcest Setle ilgili bir problem yok. Markanın kendine ait olan parçaları kalitesiz. Hemde ilk bisikletin olacaksa kesinlikle tavsiye etmem ben, bisikletten soğursun valla.

@EmirhanShn
Ne parçası var ki? Kadro dışında sele, gidon.. Jantı zaten değiştireceğim. Merak ettim.

@EmirhanShn Şikayetlerinizi baya dile getiriyorsunuz. Haklısınız malesef bir hevesle alınıp sorun çıkınca insanın canı sıkılıyor malesef. Fakat şöyle bir sorun var. Sizin şikayetleriniz kadroyla alakalı değil servisle alakalı, decathlon servisi size beklediğinizi verememiş ama siz bundan b'twin kötü propagandası yapıyorsunuz. Bisiklet işinde kendi kendimizin servisi olmazsak her markayı kötülememiz lazım malesef.

@alcest Kadro yapısı nedir ne değildir bilmiyorum ama 58 177 boy için büyük, hadi diyeli sabah ölçtünüz 180 çıktı :D yine büyük. O kartelaya aldanmayın bence, ben 184 boyla 55 kadro kullanıyorum. Karteladan seçecekseniz, zaten iç bacak boyunuza uygun olanı M olanı. En güzeli ikisinide deneyip öyle alın.

@cazci
Topuklu ayakkabı derken..??? Arkadaşın ismi Ahmet ama....:kötü::kötü::kedicik:

@EmirhanShn Hocam, Casperın tam sorunu servis değil, ısınma, kalitesizlik vb şeylerdir.He tamam Decathlon'un servisi iyi olmayabilir ama 50-100 liranıza kıyıp dışarıda servise götürmeye ne dersiniz? Ben de Meridayı sevmezdim ama iyi bir tamirci yüzü görünce şuan gayet güzel makine.

Geri