Scudo Sports

Boy - Kadro Sorunu

Tepki
3
Arkadaşlar benim boyum 1.70 kilom 85 bir dağ bisikleti almaya karar verdim ama kadro boyu 18'' ama internette 1.70 boya 16'' kadro öneriliyor sizce alsam çok sorun yaşar mıyım?

Scudo
Bisiklet seçiminde boy haricinde bacak boyuda dikkate alınmalıdır. Bu nedenle bacak boyunuzu da ölçmeniz gerekir. Kasıktan aşağı doğru ölçerseniz doğru olacaktır.
1,70 boy ile 74-76 cm arasında bacak boyunuz olacağını varsayarsak, 16 size uygun olur, 18'in büyük gelmesi olası.
Ama siz yinede bacak boyunuzu ölçün ve eğer imkanınız varsa, satın almadan önce deneme yapın.

Kadro boylari bazi markalarda 15-17-19-21 olarak gİdİyor. Bence bu markalardan 17" kadro sİze uygun olacaktir. Bunlar genellİkle İthal (specİalİzed, cannondale,focus, vb.) markalar oluyor. BÖyle bİr seÇeneĞİde deĞerlendİrmenİzİ tavsİye edrİm. Alternatİf olarakta 18" ghost modellerİnİ Önerebİlİrİm. Üst boru geometrİsİ nedenİyle ghostlar sİze uyar dİye dÜŞÜnÜyorum.

18' de zorluk çıkar.16' bulmanızda zaten zor eski bisikletlerde genelde bulunuyor.artık 15 17 19 21' diye gidiyor.
17' size rahat olur.

bulabilirseniz 17 kadro uygundur bulamazsan kullanımın amacına göre şehir içinde 18 arazide 16

Sorun olmaz bence 18 size büyük gelmeyecektir. Eger bacak boyunuz vücudunuza göre cok orantısız kısa ya da uzun değilse 18 kadro yeterlidir

Ayni boya sahibiz.bacak boyu uyarılarını dikkate alın ben 16 kadro kullanıyorum güzel, 18 denedim sele en altta olmasına rağmen büyük gelmişti.en iyisi bisikletcide deneyip almanız

Geri