Scudo Sports

Bottom bracket altı frenler

portakallimon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.245
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Carraro
Bottom bracket altı freni ilk defa kullanıyorum. Standart kumpas frendeki gibi fren bacaklarını gevşetecek bir mandal var mıdır? Plastik bir parça var ama kolayca açamadım. Zorlamak istemedim.

Bir de bu frende kablonun sonunda ayar vidası yok. Kabloyu tutan hex vidayı söküp takmak mıdır tek ayar yöntemi?

Frenler Shimano 105 R7000.
IMG_20211218_184528.jpg

Scudo
Kablo arasında şu parça yok mu? ( (link) )

unknown.png
unknown.png

Bu hem gerginlik ayarı, hem bacakları gevşetmek için.

Frenin dokümanı: (link)

Kablo arasında şu parça yok mu? ( (link) )

unknown.png
unknown.png

Bu hem gerginlik ayarı, hem bacakları gevşetmek için.

Frenin dokümanı: (link)
Maalesef yok. Freni başka gevşetme yöntemi de yoksa bu parçayı atlamaları hiç hoş olmamış.

O zaman bir tane lazım artık: (link)
Ya da klasik gevşet-ger-sık. En azından önde çabuk gevşetme kolu var(dır).
Gerginlik için daha hesaplı vidalar da var, şunun gibi: (link) / (link)
Ama bazılarında fren için kullanılmaması öneriliyor (mesela: (link) ), önceden sormak lazım frene uyup uymadığını.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Maalesef yokmuş. Shimano sitesindeki dealer's manual'da bulamadım. Ürün sayfasında da az önce attığınız parçanın gerektiği yazıyor:
1639849540831.png

Şimdilik ayarını yapmak için fren telini biraz salmam gerekeceak ama bu parçayı da gelecekteki ayarlar için sipariş etmem lazım. Carraro'nun eklememiş olması ilginç.

Gerginlik için daha hesaplı vidalar da var, şunun gibi:
Evde önceki projelerden kalan SM-CA70 ve SM-CA50 var. Normalde vites ayar aparatları, frene olacağından emin değilim ama deneyebilirim.

Evde önceki projelerden kalan SM-CA70 ve SM-CA50 var. Normalde vites ayar aparatları, frene olacağından emin değilim ama deneyebilirim.

Onların fren versiyonu buymuş: (link) ama serbest bırakmalı olanını almak daha iyi.

Aslında şunda fren/vites ayrımı yapmamış: (link)

• Beğen
Onların fren versiyonu buymuş: (link) ama serbest bırakmalı olanını almak daha iyi.

Aslında şunda fren/vites ayrımı yapmamış: (link)
Biraz daha para ödememek için direndim ama serbest bırakmalı olanını almak kesinlikle daha iyi. Elimdeki aparatları başka projelere kullanırım, SM-CB70 alıyorum artık.

Bir de korktuğum oldu, kabloyu serbest bırakmak janta dokunan bacağı uzaklaştırmadı. Bunun ayarını nasıl yapacağımı bulmam lazım. Yine dealer's manual'a :)
1639850540487.png

Biraz daha para ödememek için direndim ama serbest bırakmalı olanını almak kesinlikle daha iyi. Elimdeki aparatları başka projelere kullanırım, SM-CB70 alıyorum artık.

Bir de korktuğum oldu, kabloyu serbest bırakmak janta dokunan bacağı uzaklaştırmadı. Bunun ayarını nasıl yapacağımı bulmam lazım. Yine dealer's manual'a :)
278675 dosyayı görüntüle

Ultegra'da yana bakan bir vida var, bütün sistemi sağa-sola çekiyor, bunda da vardır ona benzer bir şey.

Şuydu sanırım:
InkedIMG_20211218_21403819692.jpg

• Beğen
Ultegra'da yana bakan bir vida var, bütün sistemi sağa-sola çekiyor, bunda da vardır ona benzer bir şey.

Şuydu sanırım:
InkedIMG_20211218_21403819692.jpg
Buldum hocam. Aceleci davranıp sistemi dikkatlice incelemeden tüm kaliperi söktüm ve yayı ayarlamaya çalıştım ama gereksiz olmuş. Sonra inceleyince o küçük vidayı görüp ayarımı yaptım. Şu anda güzel çalışıyor. Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Geri