Scudo Sports

Bostanlı'da bisiklet yolu

Nail USANMAZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.152
Bisiklet
Specialized
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Balıkçı Barınağı’yla İzmir Kuş Cenneti arasındaki sahil şeridine 20 kilometrelik bisiklet yolu yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tutkunları için oluşturduğu özel yollara bir yenisini ekliyor. Bugüne dek İnciraltı’ndan Bostanlı’ya kadarki sahil şeridinde bu spora gönül verenler için düzenleme yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çiğli güzergahı boyunca çalışma başlattı. Bostanlı Balıkçı Barınağı’ndan İzmir Kuş Cenneti’ne kadar uzanacağı ve toplam 20 kilometre olacağı bildirildi.

İzmirlilerin; flamingoların, pelikanların ve balıkçılların muhteşem gösterisi eşliğinde pedal basma imkanı bulacağı kaydedildi. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Oluşturulan yol, sonbaharda açılması planlanan Türkiye’nin en büyük doğal yaşam parklarından Sasalı’ya da ulaşımı sağlayacak. Yolun altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. En kısa sürede hizmete girecek” denildi.

Milliyet Ege Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 01:45

(Alıntıdır.)

Sevindirici bir haber ne dersiniz?:) Umarım diğer illerimizde de yaygınlaşır.
Hayırlı olsun.

Scudo
Oooo abi bisiklet yolu varsa güvenle giderim ben o yoldan.. Tabii yayalarımız işgal etmezse.. Benim emektar bile gider o yoldan sanırım. :D

Umarım Antalya daki 7kmlik bisiklet yolunu arttırırlar. (Sahil kenarı hem yaya hem bisikletliler için olsa keşke :()

Güzel haber.Yollar rahatlasın içimiz rahatlasın...

Evet güzel bir haber. Tamamlandığında ilk deneyenlerden biri olacağım. Paylaşım için teşekkürler.

planlı şehirleşme, küresel ısınma falanı filanı geçtim bari oy toplamak için yapın bisiklet yollarını artık, diğer yaptıklarınız gibi masraflı uğraştırıcı da değil, yapın artık şunu... tebrik ederim izmir belediyesini..
Konu açılmışken bisiklet yollarının yapında uyulması gereken belli standartlar var mı yoksa herkes kafasına göre mi yapıyor bu işi?? (gerçi ona bile razıyız)

bizler seviniyoruz bisklet yolu yapılıyır diye ama yayalarımız hemen işgal ederler ama onun dışında
çook güzel bir haber

Bostanlı-Kuş Cenneti arasına bisiklet yolu

15.8 kilometrelik parkur, her gün binlerce sporcuya hizmet veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bostanlı ile Çamaltı Tuzlası Kuş Cenneti arasında oluşturduğu 15.8 kilometrelik parkur, bisiklet sporunu sevenlerin buluşma noktası oldu. İzmirli bisikletseverler, yeni parkurlarını çok beğendi. Büyükşehir'in doğal yaşam parkı ile birlikte hizmete açtığı yeni bisiklet yolu, bu spora gönül verenlerin büyük ilgisini çekti.

TRAFİK YOK

Bostanlı Balıkçı Barınağı'ndan İzmir Kuş Cenneti'ne kadar uzanan 15.8 kilometrelik sahil şeridinin bisiklet yolu olarak düzenlenmesiyle oluşan parkur, bisiklet tutkunlarının trafik içine girmeden rahatça spor yapmalarını sağlıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı'na hafta sonları tur düzenlemeye başlayan İzmir Bisiklet Derneği üyeleri, hem spor yaptıklarını, hem de Çamaltı Tuzlası Kuş Cenneti'nde su kuşlarının dansını izleyerek pedal çevirmenin keyfini yaşadıklarını söyledi. Bu projeyi hayata geçirdiği için Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden bisikletçiler, "Tüm İzmirlileri bu parkurda bisiklet kullanmaya davet ediyoruz" dediler.

(Alıntıdır.)

Sen kalk bu kadar km. bisiklet yolu yap, taaaa doğal yaşam parkına kadar getir, ama bisiklet ile parka girişi yasak et. Bu da olmadı bisikletler için park yeri de yapma. Millet bisikletlerini birbirine bağlamaya çalışsın ağaç direk arasın. Şimdi buna puan mı verelim puan mı kıralım hala karar veremedim.

Haklısın. Yol iyi, güzel fakat parkur bitiminde hayal kırıklığına uğrayıp geri dönmek üzücü. Bisikletçilerin ellerinde kilitlerle geldiklerini gördüm. Ağaçlara bağlıyorlar bisikletlerini. Görevlilerinin parka "bisikletle giremezsiniz" uyarısı da komik.
Bisiklet yolunda arabaların park ettiğini ve yayaların yolu işgal ettiğini de bir kaç arkadaşımdan öğrendim.

Fakat bisiklet yolunun bir çok bisikletçi tarafından kullanıldığını, bizlere sağladığı faydalarıda belirtmekte yarar var. Bu yolda hafta sonu turları başladı bile.

Eski Balıkçı barınağından Başlayınca Kuş cenneti girişine kadar git gel 40 km Türkkiyede böyle bir bisiklet yolu yok geceleride güvenli gündüzde.Sağol başkan yada kimin aklına geldiyse.

İzmir-karşıyaka bostanlı'da apartmanın garajından çalınmıştır.Gören,duyan haber versin.

büyük geçmiş olsun arkadaşım fakat resim görünmüyor

@Onur Ağar mrb birkaç sorum olacak.Cep telefonu ile mi çektiniz ?Çünkü balkgözü etkisi yok gibi. Eğer kamera ise markası nedir ? 2 saat 20 dak boyunca şarjı dayandı mı ? Bir de geçiş noktalarında (bisiklet yolundan çıkıp araç yoluna girme gib )sıkıntılar var mı ?
teşekkürler

@Çağdaş78 merhaba, Xiaomi Yi ile çektim. göğüs aparatıyla. 1080p60 fps de yaklaşık 1,5 saat dayanıyor. karşıyakadan üçkuyular iskelye kadar sadece Alsancak liman ile kordona kadar çok kısa bir mesafe yoldasın. uçkuyular iskeleden sonra bisiklet yolu bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Videoyu baştan sona izledim. Bisiklet yoluna 10 üzerinden bir not vermem gerekseydi 7 verirdim. Öncelikle yerel yönetimi böyle bir projeyi düşündüğü ve eksiklerine rağmen hayata geçirdiğinden dolayı kutlarım. Gördüğüm eksiklikler,
-yol tamamen bütünlük taşımıyor, bazı yerlerde malzeme olarak bazı yerlerde yol olarak bütünlüğünü kaybediyor.
-yolun üzerinde bazı yerlerde direkler gördüm. Tehlike yaratabilir.
-yol şehiriçinde hız yapmaya pek elverişli değil. 47 km lik bir mesafenin 1.5 saatte alınması beklenebilir. Güzergahın nerdeyse dümdüz olması hız yapmayı imkanlı hale getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ağar
@mehmetsunu merhaba, dediğin gibi eksikleri var ancak giderilmeyecek şeyler değil. İzmir şu an bisiklet yolları açısından sahil hattını çevrelemiş durumda. buna ek olarak yaklaşık 25 kmlik ek karşıyakadan Foça yönüne doğru bir bisiklet yolu daha mevcut. yani bisikletçiler için güvenli denebilecek sürüşler rahat oluyor. yoldan çıkıp doğa ile içiçe sürüşler de mümkün. urla-demircili, Kemalpaşa yönü biraz daha macera arayan doğa severler için bçilmiş kaftan.:harika:

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Geri