Scudo Sports

Bostancı - Kartal Sahil Yolu Kullanıcıları Dikkatine

Cumartesi akşamı katılmak zorunda olduğumuz bir düğün sonrası yürüyüş yapalım dedik eşimle,

Maltepe sahilden Dragos'a kadar deniz tarafından yürüdük, geri dönüşte sahil yolu kenarından.

Yol kenarındaki park cebi giriş ve çıkışlarında sadece bisiklet yolu üzerine değil, normal kaldırım üzerine de park etmiş olan saygısızlar vardı.

Bir kaç tanesinin sileceklerini kaldırdım. En son denk gelen C-4'ün motor kaputu sileceğin kaldırılmasına müsaade etmediği için sanırım uyguladığım kuvvetten silecek mekanizması kırıldı.

Pişman mıyım ? ASLA.

Bende araç kullanıyorum. şimdiye kadar asla birilerinin geçiş güzergahını engelleyecek şekilde bırakmadım aracımı. Hatta 2 defa sahil yolunda uygun yer bulamadığımdan Maltepe Caminin altındaki otoparka bırakıp oradan yürüyerek indim sahile.

Karşındaki insana gösterdiğin saygı, kendine duyduğun saygı kadardır...

Scudo
Sahil hattında bisikletini park eden araçlara yapılabilecek uygulamalar :

(link)

Bahadır bey yazınızı okudum ve dehşete kapıldım. Orada bisiklet koşmak gercekten de çok tehlikeli gibi geldi bana. Ben Zonguldak yollarına daha sıkı sarılayım o zaman..[emoji106][emoji2]

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

@ArdaE

7 ve 9 numaralar favorim :)

10 numaradaki de pek insaflı imiş, kaldırım taşı koyarken altına gazete koymuş :)

@Erdal YILMAZ

Bu araçlarla ilgili herhangi bir gelişme var mı?

Yeni bir şikayet maili oluşturuyorum. Gelişme yoksa bunları da eklemek isterim.

geçen cumartesi adam ışığın önünü bile kapatmış
https://i.hizliresim.com/Z1NMAk.jpg

Y. Serdar Güler

Merhaba, özellikle bu araçlara ceza yazıldığını sanmıyorum. Ancak bu araçlar dahil diğer bir çok aracı şikayet ettim. Konuyla ilgili bana gelen cevap aşağıdaki gibidir.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10620541_10152701530907094_1819008901508364575_n.jpg

@Erdal YILMAZ

Cevap beni oldukça mutlu etti. İhbarlara yanıt alabilmek önemli.

Ben de bugün alttaki aracı ihbar ettim. Yani o kocaman bisiklet sembolünü göre göre oraya park etmek vicdansızlıktan başka birşey olamaz.

(link)

İBB'ye bir kaç kez dedim ki. Bisiklet yollarına koyduğunuz bu demir dubaları ceplere tek araç girip çıkacak şekilde daha dış taraf yerleştirin. Bisiklet yolunun ağız kısmına bir yada iki tane koymanız hiç bir şey ifade etmiyor. Araçların park yaptıkları kısıma bu dubayı koyarsanız kimse park yapamaz.

İBB ne dese buyurursunuz. Şehir planlamasını ve düzenini bozacak şekilde bir değişiklik yapamayız. Yani kısaca sizi sallamıyoruz, araçlar gelip istedikleri gibi park etsin dedi.

Bu tarz bu mantıkta arkadaşlar bisiklete binemeyiz sahil yolunda, özellikle yazın! Yapacak bir şey yok, yaptırım uygulanmıyor hatalı davranan sürücülere. Yapacak bir şey yok!

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Küçükyalıya doğru kebapçıların VIP otoparkçıları arabaları nereye koyuyor zannediyorsunuz? Tabiki kaldırıma, hatta kaldırıma çıkarmak için aparatları var, bir nevi rampa gibi.

Yasak mı? YASAK!

Neden izin veriliyor? SENCE?

Kimse babasının hayrına kaldırıma araba park etmez, ya da kimse babasının hayrına birilerinin kaldırıma park etmesine izin vermez.

Alan alıyor avantasını! Bu kadar basit. Yoksa o arabaları kaldırmak 2 dk lık iş.

Bence artık Pendik-Caddebostan arası bisiklet yolunda ciddi iyileştirmeler yapılmalı.

Geçen pazar günü sahile indim, maltepeye gelene kadar neredeyse parmağımı kornadan çekemedim. Bisiklet yoluna atlayan çocuklar, bisiklet yolunda yürüdüğünün farkında olmayan çiftler, sağına soluna bakmadan bisiklet yoluna giren teyzeler ve daha onlarcası.

Buyrun bu da video (Video biraz uzun olmuş vakti olmayanlar 13-14. dakika arasını izlese kâfidir):

ahahahahaha :D:D adamlar mangal yakmış bisiklet yolunun üstünde neyse üstad sıkmayın canınızı burası Türkiye ve malesef daha o kültüre erişemedi insanlarımız ve kesinlikle allah videoyu çeken arkadaşımızı bi kaç yerde korumuş böyle bi ülkede iken bize düşen iki kere dikkat etmek...

Ben yavaş gitmeme rağmen Hem kartal yönünde hemde bostancı yönünde bilerekten arkalarına gelip o çın sesli kornaya sürekli basıyorum rahatsız olana kadar ondan sonra geçiyorum arada boş bulduğum yerlerden kaçıyorum ama öteki türlü daha zevkli oluyor

Belediyeye mail attım, artık silinmeye yüz tutmuş çizgileri ve bisiklet yolu oldguğunu gösterir uyarı işaretlerini yenilemeleri için. Bence en büyük eksikliklerden biri bu. İnsanlara çok da kızamıyorum çünkü hakikaten bisiklet yolu oldugunu gösterir işaretler çok seyrek yerleştirilmiş ve silinmiş.

@Y. Serdar Güler

Merhaba, İBBBeyazmasa, Bimer, artık neresi varsa hepsine de mail atsanız umursamıyorlar. Ben çok uğraştım. Artık o yolu kullanmıyorum. Size de tavsiye ederim.

@Erdal YILMAZ bence çok umutsuz olmamak lazım bugün kadar yazdığım her mailime dönüş ve aksiyon aldım:)

Aklıma gelen birkaç örnek: bisiklet yolu üzerine bırakılan çöp torbaları, yönü bisikelt yoluna dönmüş fıskiyeler, bisiklet yoluna park etmiş araçlar, bisiklet yoluna giriş ve çıkışlarda bulunan eğimli yollarda oluşan deformasyon vs.

@Y. Serdar Güler
Ben yola park eden tüm araçların fotoğraflarını çekip yolluyordum. Bana da dönüş yaptılar zamanında. Ancak belediye bisiklet yollarını kaldırıp yerine araç giriş yolu yapmayı daha çok seviyor. Çünkü işin içinde para var, rant var, var oğlu var. Bu yüzden uğraşmaya deymiyor demek istiyorum.

@Erdal YILMAZ suistimaller her daim olacaktır bize bu durumda düşen hakkımıza sahip çıkmak.

Hiçbir karşılık alamasam dahi inatçı kişiliğim dolayısıyla asla ve asla pes etmeden gene yazmaya ve üzerlerine gitmeye devam ederim diye düşünüyorum:)

Bir keresinde Bostancı'da o kadar dolmuştum ki bisiklet yoluna park eden araçlara, bir polis aracını durdurdum ve duruma müdehale etmelerini istedim. Trafik polislerinden gelen "bisiklet yolu nerde ki burda" yanıtı üzerine vucudumdaki adrenalin patlaması bir kat daha arttı sanki ve memur beylere eşlik ederek bisiklet yolunu, bisiklet yoluna park eden araçları tek tek gösterdim. 3 adet araca ceza yazdırdım.

Pes etmek bize yakışmaz:)

Geri