Scudo Sports

Bostancı-Bandırma arası bedava feribot bileti (09.04.2017 / 18:15 tarihli)

Scudo
Kesinlikle iyi niyetli olarak açılmış bir başlık. Bunda şüphe yok.

Ancak yardıma muhtaç bir insana yardım yapılırken ya da karnı doyurulurken fotoğrafının çekilip internet üzerinden ifşa edilmesini doğru bulmuyorum.
Bence ihtiyacı olan birine biletinizi vermeniz daha doğru olur. O kişi de başkasına bir yardım yapar mı yapmaz mı bu, o kişinin vicdanında sır olarak kalsın.
"Hayırseverliğe inanmam, dayanışmaya inanırım. Hayırseverlik dikeydir, o yüzden de aşağılayıcıdır. Yukarıdan aşağıyadır. Dayanışma yataydır. Diğer kişiye saygı duyar." demiş Galeano, bence güzel demiş.

Saygılarımla...

Düzenleme: Konu başlığına iletim sonrası "özel mesajla" ibaresi eklenmiş ancak ben yine de iyiliğin fotoğraflanmasını sadece özelden paylaşılacak olsa dahi doğru bulmuyorum. Yardıma muhtaç bir insanla empati yaparsak iyilik gördüğümüz bir kişi tarafından fotoğraflanmak hoş olmazdı herhalde. Hani derler ya "sağ elin yaptığı iyiliği sol el görmesin" diye. Onun gibi. İhtiyacı olan birinin bileti istemesi ve eğer uygun ise o kişinin de bir başkasına iyilik yapması güzel olabilir. İyilikler zaten bulaşıcıdır...

Geri