Scudo Sports

bornovadan merhabalar

Tepki
7
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
herkeze iyi forumlar ve iyi geziler arkadaşlar
yaklaşık 25 yıllık bisiklet binicisi ve severiyim
son bir kaç yıldır araba aldığım için bisikletimi
(castello-terminator 1993 model:) 11 yıl kullandım bu arada)
kardeşime vermiştim
fakat dün birden tekrar ve daha profesyonelce gezi amaçlı bisiklete binme isteği kıpraştı içimde :)
izmir den arkadaşlar la tanışıp dağ bayır ova yayla neresi olursa iş ve özel hayatım müsade ettikçe gezmek istiyorum.
ege üni. tıp fak hastanesinde sağlık memuruyum nöbet çalışıyorum ayda bir hafta sonum dolu oluyor
biri 9 yaşında diğeri 8 aylık iki oğlum var
özelim de onlar:)

forumda ve nette biraz araştırdım
bu modelden almak istiyorum
kullananlar memnunmu?
Sedona SD-711
480-500 ytl arası baktım nette
normalmidir fiyat ?
kaliteli,problemsiz,bütçeye uygun
başka önerisi olan varmı ?

http://img472.imageshack.us/img472/8445/sedonasd711490ytljv9.jpg

• Beğen
Tepkiler: Alpay ipekgil
Scudo
Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Bisiklet için doğru adrestesiniz.

sedona SD-711 başlangıç için gayet güzel bir bisiklettir ve fiyatıda dediğiniz aralıktadır. Başka bir öneri istersenizde Amoeba Hussar ı önerebilirim. O da 580 - 600 TL arasında oynuyor. Fakat vericeğiniz fiyat farkına değeceğini söyliyebilirim.

KADRO: 7005 AL

MAŞA: SUNTOUR XCM-LO

JANT: ALEX DC-19

LASTİK: SCHWALBE jimmy

JANT TELİ: 262 SİYAH TW

ÖN HAZNE: SHIMANO ACERA 2006

ARKA HAZNE: SHIMANO ACERA 2006

AYNA KOL: SHIMANO ACERA 2006

ARKA VİTES: SHIMANO ACERA 2006

ÖN VİTES: SHIMANO ACERA 2006

RUBLE: SHIMANO ACERA 2006

VİTES KOLU: SHIMANO ACERA 2006

FREN KOLU: SHIMANO ACERA 2006

FREN TAKIMI: SHIMANO ACERA 2006

ORTA MİL: SHIMANO ACERA 2006

ZİNCİR: SHIMANO ACERA 2006

PEDAL: XERAMA SP-932 ALM

GİDON: AMOEBA HUSSAR

GİDON BOĞAZI: AMOEBA HUSSAR

FURÇ TAKIMI: AMOEBA HUSSAR

SELE BORUSU: AMOEBA HUSSAR

SELE: AMOEBA HUSSAR

RENK: SİYAH

BOY: 16”/18”/20''

550ytl yede var 630 ytl yede
aradaki farka değer diyorsun ?

bence değer. sedonadan biraz daha ağırdır ama çok sağlam bir kadrosu var. Ayrıca görüntü olarakta çok şık.

26" MTB
24 VİTES
SHIMANO SL-RS 41
REVOSHIFTER
ALUMİNYUM KADRO
FULL SÜSPANSİYON
ÖN ARKA MEKANİK DİSK FREN

http://img117.imageshack.us/img117/5134/bisanproxyrb6.png

birde arkadaşlar bisiklet almak için okulların açılmasını yada kış başını beklemekte fayda olurmu?
fiyatlar düşermi ne dersiniz ?

karavijdanlı, abi bisikelt almak için kışın gelmesini beklesen bence iyi olur.Bu arad bende bornovadanım:) müsait oldukça gezebiliriz.saygılar..

Merhabalar.Aramıza hoşgeldiniz.Araziye çıkacak mısınız?Bisan tercih etmeyin.Hem ağır hem de full süspansiyon.Arka amortisör size sadece ciddi inişlerde yardımcı olacaktır.Kaldı ki arka süspansiyondan bahsediyorum yaydan değil.Bence de Hussar iyi bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.Bununla birlikte eğer bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz Sedona 741 çok daha iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.Daha üst kompanentlere sahip.Uzun süre problemsiz kullanabilirsiniz.Şimdiden hayırlı olsun.

Altı çizili kelimede yazım yanlışı var; doğrusu komponent olacak, yine de mümkün mertebe tam Türkçe'si olan donanım kelimesini tercih edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Çağlar ATMACA
Arkadaşlar herkesi kışın bisiklet almaya teşvik etmeyin, herkes bir değil, bu yüzden bazı yeni arkadaşlarımız yazın en güzel zamanlarında yeni bisiklet sahibi olup gerçek "bisiklet" keyfini bir an önce almalarını sağlayalım ki kışın da aramızda olsunlar.

Konuyla ilgili olarak Bisan'ı baştan eleyebilirsiniz.Mekanik disk frenli ve çift yaylı hiçbir bisiklete bakmayın.
Sedona, Amoeba, Kron, Trek, Giant veya Scott markalarının modellerinden birini seçebilirsiniz.Tekrar takılırsanız istediğiniz konuda soru sorabilirsiniz.

@karavijdanli

dostum; daha önceden yazdığın bisikletleri tercih etmeni dilerim... aman ha bisan veya bianchi gibi modellere yönelme, her ne kadar üzerine disk fren gibi malzemeler takmış olsalarda... ayrıca full suspension demek çok enerji kaybı demektir.. yani sele altındaki amortisör dağ inişleri için kullanılır... bence ön amortisörlü tercih et ve aynı zamanda kilitlemeli olsun ya da ayarlı... ayrıca disk fren için mekanik ve hidrolik olarak ayrı ayrı olanları var... sen kendi para durumuna ve özelliklerine göre tercihde bulun... iyi bir disk fren alamayacaksan v fren hepsinden iyidir.. ki göreceksin tercihlerin arasında çok nadir olarak disk fren çıkacak...

benim önermek istediğim model madem disk bakıyorsun sedona sd 741 dir... bir bak amoeba hussar ve biraz daha düşük ücretli sedona borla(ben kullanıyorum memnunum) alabilirsin şimdiden iyi sürüşler...

bu bisiklet hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar??

KADRO : GEOTECH 6061 ALLOY
ÖN AMORTİSÖR : SR SUNTOUR XCU 80 MM
ARKA AKTARICI : SHIMANO ALIVIO
ÖN AKTARICI : SHIMANO ALIVIO
VİTES KOLLARI : SHIMANO ALIVIO
RUBLE : SHIMANO ALIVIO
ZİNCİR : SHIMANO ALIVIO
AYNAKOL : PROWHEEL ALLOY
VORTA GÖBEK : RULMANLI GÖBEK
FREN ÖN / ARKA : V BRAKE ALLOY
FREN KOLLARI : SHIMANO ALIVIO
ARKA GÖBEK : QUANDO
ÖN GÖBEK : QUANDO
PEDALLAR : MTB ALLOY
GİDON : ALLOY
BOYUN : ALLOY
FURÇ TAKIMI : FIRST ALLOY
SELE : JEL SELE
SELE BORUSU : ALLOY
SELE KELEPÇESİ : ALLOY
JANT : ZAG 19 V PROFIL ÇİFT KATLI
JANT TELLERİ : KROM
LASTİK : CTS MTB
RENK : SİYAH
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 24
MATARYEL : ALU
AĞIRLIK : 13,2 KG
DİGER : MAT SİYAH

http://img483.imageshack.us/img483/8265/geotechascentdz2.jpg

bence kron xc1000 yada kron xc 500 bakın derim hem hafif hemde çok rahat bi bakın uygunsa xc500 400 ytl

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
bence bi kronlara bak xc1000 ve xc 500 ikiside çok rahat ve hafif

(link)

GEOTECH ASCENT ALIVIO
540ytl
ne dersiniz arkadaşlar ?

Geri