Scudo Sports

Bontrager XR2 Comp 29" 2.00-2.20 Lastik İncelemesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Selam arkadașlar, bisikletimin üzerinde gelen bontrager XR2 comp 29" lastikleri yaklașık 450-500 kilometre kullandıktan sonra artık inceleme metni yazabilirim diye düșündüm.

Lastiğin fiyatından bașlayalım, hangi akla hizmet ise 625₺-827₺ gibi iki tane uçuk rakama ulaștım ki lastiğin sadece bir tanesinin birim fiyatı bu miktar. Kim neye göre fiyat belirliyor hiçbir fikrim yok, elinizde bu kadar bütçe varsa o kadar fazla seçenek var ki zaten bu lastiklerle dönüpte bakmazsınız.

Hamurundan bașlayacak olursam gerçekten çok sert bir hamuru var bu lastiğin, çukurlardan geçtiğinizde ve ani hızlanmalarda rahatlıkla bunu farkedebiliyorsunuz. Hamuru sert olmasına rağmen asfalt yolda inanılması zor bir fren performansı var, yeri bir defa tutunca bırakmıyor kolay kolay. Sert hamurlu lastiklerin genel karakteristiğinin aksine çok çabuk dișleri eridi arka lastiğimin, halbuki lastikleri kaydıran bir insan da değilim. İlk 300 kilometrede %25-%30 civarı bir erime oldu arka lastikte ki bu olmaması gereken bir durum diye düșünüyorum.

Lastikleri adil değerlendirmem için ıslak ve kuru hava performansı diye iki parçaya bölmem gerekiyor anlatımımı, zira bu iki değerlendirme durumu arasında uçurum var diye düșünüyorum.

Hava șartlarından bağımsız olarak değerlendirecek olursam:

- Ağırlık 6.5 / 10 ( 705 GR )
- Hızlanma 9.5 / 10
- Uzun Ömürlülük 6.5 / 10
- Konfor 4.2 / 10

LASTİĞİN KURU HAVADAKİ PERFORMANSI:

- Arazi Tutușu 7.7 / 10
- Asfalt Tutușu 8.6 / 10
- Frenlsms Performansı 8.7 / 10

LASTİĞİN ISLAK HAVADAKİ PERFORMANSI:

- Arazi Tutușu 1.0 / 10
- Asfalt Tutușu 2.7 / 10
- Frenleme Performansı 3.9 / 10

Neden kuru havada bu lastiği överken ıslak havada gömdüm peki?
Eğer olurda ıslak havada en ufak bir dal parçasına denk gelirse lastik sizi takla attıracak kıvama getiriyor. 😂 Arazide bu lastiklerden oldukça umutluydum ama en son yağmur yağdığında arazi sürüșü denediğimden sonra bir daha yağmurda ormana girmedim, size de tavsiye etmem. 🙃

Sadece arazide değil asfalt yolda da hiç güven vermiyor yağmurlu hava șartlarında, gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor bisikleti sürerken.

Șu ana kadar genellikle gömdük lastiği ama biraz da övülmesi gereken yerlerinden bahsedelim. Yahu lastiğin inanılmaz bir uzun yol kabiliyeti var, ani hızlanmalara mükemmel cevap veriyor ve en önemlisi de harika bir akıcılığı var. Asfalt yolda çoğu ince tur lastiklerinden daha iyi performans vereceğine neredeyse eminim ki yükleriyle neredeyse 16 kilodan fazla olan bisikletimle 20-23 ortalamalarla rahatça pedallayabiliyorum.

En fazla 50 psi basın dese de ben 55 civarlarında kullanıyorum genelde, onun dıșında 450-500 kilometre mesafe katettim ve sadece bir defa arka teker patladı.

Konfor kısmında bu kadar düșük not vermem de muhtemelen kadromun ve mașamın da payı büyük ama 55 psi'da kullanırken böbrek tașı düșürme moduna geçiyor. 😂

Sonuç olarak kuru havada ( asfalt yolda) kullandığım en iyi lastik ama bu onu ıslak hava șartlarında kullandığım en kötü lastik olmaktan alıkoyamıyor. Dağ bisikletimi asfaltta kullanırım ama kalın lastik görüntüsünden vazgeçemem diyorsanız șiddetle tavsiye ederim, yoksa bu lastikleri almanın hiçbir mantığı yok. İyi günler dilerim. 🙃

NOT: En kısa zamanda inceleme resimlerini yüklemeye çalıșacağım.

Scudo
Geri