Scudo Sports

Bolu - Abant Turum..

Hayır kazım bey devrek veya mengene gitmek şart değil.Benim asıl amacım abant gölünde kamp yapmak !.O zaman şöylede olabilir.

Rota 1: Başlangıç yeri göynük.Göynükten abant gölüne pedallanır.65 km.O gün abant gölünde kamp yapılır.Ertesi gün abant gölünden yola çıkılır.Aladağ göletine gidilir.Abant gölünden aladağ göleti arası da 62 km.O günde aladağ göletinde kamp yapılır.Aladağ göletinde çadır attıktan sonra o günün sabahı bolu üzerinden yedigöller parkına geçilir.Bu mesafede 70 km.

Rota 2: Rota 1'in tam tersi olabilir.Başlangıç yeri yedigöller parkı.bolu ,aladağ göleti ,abant gölü ve göynük bitiş yeri şeklinde olabilir.

Bence rota 1 daha güzel. Siz ne dersiniz ?

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Scudo
@kkazim
Abi söylediğin rota çok iyi Taşkesti de çok güzel yer ancak bunların 2 güne sığması biraz zor :/

@Yılmaz Adıgüzel

Karacasudan Aladağ a bisikletle çıkmak demek çok yüksek kondisyon gerektirir şahsen ben kendime güvenemiyorum Gölcüğe çıkmak bile beni çok yormuştu ama Gölcüğe kadar ve ondan 400 metre kadar daha sürekli dik bir çıkış var ondan sonra biraz düzleniyor yol daha çok iniş yapıyorsunuz oraya kadar sürekli mola vermemiz gerekecek. Eğlenceli olur ben yapalım derim hem Gölcüğe çıkmışken biraz da orayı gezersiniz :)

@Eray Geçay

2 güne sığsın demiyorum eray bey acelemiz yok:). Şahsen benim yok :)

@Eray Geçay

:) benim için farketmez.Birinci şart ! yarışmıyoruz ! acelemiz yok! o yüzden kasmayada gerek yok! dinlene dinlene tadını çıkara çıkara gezeceğiz.Tabiki acelemiz yok yarışmıyoruz diye de sallanmaya gerek yok:).Dediğin rampa ayrı elbetteki dinlenilir:). Sen daha iyi biliyon oraları.Senin önerdiğin rota hangisi eray bey? Rota 1 mi yoksa 2 mi ?

@Yılmaz Adıgüzel

Kesinlikle öyle tempo çok yüksek olmaz fotoğraf çeke çeke gideriz zaten bende sizden bunu isteyecektim :) 1. Rota uygundur ancak yedigölleri de görmenizi isterim şuan aklımda tam bir rota yok yoğunluktan bakamadım ancak düşüneceğim bir şeyler :) vakit sıkıntımız yoksa rahat olur rahat gezeriz bence 20 Nisan gibi gelin 20-21-22-23 nisan da 4 gün rahat olur 23 nisan zaten milli tatil iş sorunu olanlarda 2 veya 3 günlük izin alırsa 4 günlük vaktimiz olur :) vakit size bağlı rota işi sorun olmaz ;)

Eray 20 nısan hafta sonu gelelım.Sız yedigöllerden başlayacak şekilde organize etseniz.Yılmazın da zaman ıle ılgılı sorunu yok gıbı benım ıcın de 3 4 gune turu cıkarabılırım sorun degıl.Yedıgollerde kamp yaparız.

Yılmaz sende çadır varmı su gecırmez?Kamp ıle ılgılı eksıgın ne var.Aynı seylerı ıkımız de tasımayalım.Hava durumu da gunduz ıyı olsa da aksam saatlerı soguk olacak.Yagmur ıcın de tedbırı unutmamak gerek.

@tolga akan

@tolga akan
Tolga bey ben ayarlarım onu siz matınızı uyku tulumunuzu hazırlayın Bolu geceleri soğuk olur çadır işini siz ayarlarsınız benim her şeyim tamam. Şuan gelecek kaç kişi var ?

Kislik yeni bir uyku tulumu alicam.hava durumu icin tedbirli olmak lazim farkindayim.

@tolga akan
Abant çok soğuk olamaz ama Aladağ soğuktur çok kalın bir tuluma gerek yok matınız iyi olsun yeter havadan çok toprak soğuk olur diye düşünüyorum alttan yemeyin soğuğu

Yedigöllere gitmek için 1 günü, dönmek için de 1 günü gözden çıkarın. Hem gidişte hem dönüşte ciddi yokuşlar mevcut. Yedigölerden Boluya döndüktan sonra Abant veya Gölcüğe çıkabilecek durumda olamayabilirsiniz.
Bahsedilen yerlerin çoğuna gitmiş biri olarak 3-4 günlük şöyle bir program önerebilirim.
1. Gün - Mengen (veya Devrek) ==> Yedigöller
2. Gün Yedigöller ==> Gölcük
3. gün Gölcük ==> Abant
4. Gün Abant ==> Sülüklügöl

Bu rota veya tam tersi de olabilir.

kkazim beyin yaptığı rota en uygunu bencede ama belirtmek istediğim bişey var yedigöllerin yolu abant veya gölcüğe nazaran baya kötüdür ama yapım çalışmaları var diye duymuştum çalışmalar ne durumda onu bilmiyorum eğer bi bilgi edinebilirsem çalışmalar hakkında sizi bilgilendiririm

• Beğen
Tepkiler: tolga akan
Bolu -Yedigöller arasını en son geçen sonbaharda gittim, yolda herhangi bir çalışma yoktu. Yolda gidilmeyecek bir durum yoktu o zamanlar. Stabilize malzeme var fakat gitmeye engel değil, arada patlak sıkıntısı olabilir en fazla.

Yazdığım rotada 2. gün biraz zor olur, zira 750 metre rakımdan 1700lü rakımlar görülüp tekrar 740 rakımlı Boluya gelinecek. Sonrasında 1200 rakımlı gölcüğe çıkılacak. Diğer iniş çıkışlarla beraber toplam tırmanış 1600-1700 metre civarı. Toplam mesafe ise yaklaşık olarak 65km. Belki arada Boluda durulması gerekebilir.

@Eray Geçay

Kesinlikle tempo çok yüksek olmayacak saatte 15 km/h falan olabilir.Tamam o zaman 1.rotada karar kılıyoruz ve yedigölleride göreceğiz bitiş noktamız orası olsun isterseniz.Ben düşündüğüm rotanın resmini atıyım başlangıç ve bitiş hakkında düşüncelerinizi söyleyin.Rotanın başlangıcıyla bitiş yerini tam terste yapabiliriz yada yeni rotalarda katabilirsiniz ayarladığım rotaya.Tamam bana 20 nisan uyar şimdilik.20 nisan sabahına orda olacak şekilde gelecekmiş gibi ayarlamaya çalışalım.

İşte Ayarladığım Rotanın Resmi
http://d1303.hizliresim.com/17/t/lgb41.png

@tolga akan

Bende çadır yok ama sipariş verdim yolda geliyo.Bir hafta içinde gelir.Mat ve uyku tulumuda çadırla gelecek.Çadırı ben getiriyorum tolga abi sen sadece uyku tulumunu al yanına.Çadırın yağmurda sıkıntısı olmaz merak etme abi ;).Soğuk dersende altımızda mat olacak oda sorun olmaz zaten çadırda iki kişi olacaz :D

@Eray Geçay

Şu an 2 kişiyiz eray bey.Tolga akan ve ben yılmaz adıgüzel :). Sizde iki kişisiniz olduk 4 kişi :)

@muhurcuoglu

Benim dediğim rotaya ne dersin? Eray bey rota 1 dedi?Sırasıyla ;
Yedigöller başlangıç : Bolu ,Aladağ göleti ,Abant gölü ve son olarak bitiş noktası göynük?

Yılmaz Bey bisiklet üzerinde ne kadar zaman geçirdiniz ve kondisyonunuz nedir bilemediğim için pek yorum yapamıyorum ama Yedigöller + Aladağ inanılmaz yorucu olur diye düşünüyorum. Bolu'daki insanların çoğu bisikletçilerin Yedigöllere gidip gelebildiğine bile inanmıyor :D Delilik olarak görüyorlar. Ben öğretmenim ve bölümde bisikleti çok seven 3-4 arkadaşız. Eğer hafta sonuna denk gelirse Gölcük ya da Abant turlarına eşlik etmek isterim. Tabi evli ve çocuklu olarak çok net bir cevap da veremiyorum maalesef. Fakat katılmayı çok ama çok isterim. Kazım bey gibi benim de dağ bisikletim yok. Şehir bisikleti ile eşlik edeceğim. Bu nedenle dağ bayır işi benim için biraz sıkıntı :D

• Beğen
Tepkiler: Yılmaz Adıgüzel
Bir de Bolu geceleri (bilhassa ormanda) ciddi soğuk olur. Çok temkinli gelmenizi tavsiye ederim. Ağustosta battaniye örtmeniz gereken geceler olur burada :D Bilhassa Aladağ kadar yüksek yerlerde.

Geri