Scudo Sports

Bölgesel turculuk

Bölgesel Turculuk Hakkında Düşünceniz Nedir?

• Katılıyorum

• Katılmıyorum

• Toplam katılım
    57
@hamlet2006 Yukarıda da benim kullandığım bir anlatım biçimi var. Başkalarının doğrularına saygı duymamanın yanlış olduğunu tartışmacı anlatım yoluyla anlatıyorum. Eğer Doğru ve Yanlış arasında seçim yapmak gerekliyse tartışma yapılır. Mesela "MTB'ye mi binilsin, Yol bisikletine mi" sorusunda doğru-yanlış olmadığı gibi bunu tartışmak, başkalarına kendi doğrusunu dayatmaktır. Ben burada ortada Yanlış göremiyorum. Başkalarının yakındaki yerler dururken uzak yerleri gezmeye çalışması bir yanlıştan ziyade bir tercih.

İnsanlara, tercih ettiğiniz şey kötü, yanlış, yapmayın demek, böyle bir imada bulunmak gayet kırıcı bir üsluptur. Lütfen artık insanların tercihleri üzerinden doğru-yanlış devşirmeyi bırakalım.

Scudo
Kesinlikle katılıyorum. Ben de bu yaz Ege kıyılarını gezmeyi planlıyorum. İlk olarak yaşadığım şehirden Dikiliye gidip orada rotayı takip edeceğim lakin yolum üzerinde Bergama olduğu için böyle bir şehri gezmeden Dikili'ye varmak da istemiyorum. Çünkü Bergama'da gezilecek onlarca yer var. Gerekirse birkaç gün orada kalıp, gezdiğim yerleri fotoğraflamayı planlıyorum ki bence bisiklet turunun amacı da budur. Başka amaçla yapanlara da saygım var elbette ama bana göre en azından bu. Bir günde 100-150 km yaparak anayolda ilerlemek bana hiç zevk vermez. Bir yeri geziyorsan tam gezmelisin. Dikili'ye mi gittin mesela orada görülecek yerleri gezmeden başka şehire gitmemelisin vs vs. Sonuç olarak, bana göre yazdıklarında %100 haklısın.

@atasoy abi izmirde seni ağırlamaktan mutluluk duyarım:D
bikepacking kısmına kesinlikle katılıyorum hatta birde ek olarak cyclocross nefret ediyorum. diyorum.
Konuya gelirsek 2.seçenek daha turcuya yakışan bir seçenek gibi duruyor.
Bana gelecek olursak ben turu sevmem sıkılırım. Bu yüzden MTBciyim ekşııınnn olması lazım :komik:

@Anıl Erdoğan
Bilmukabele ben bütun form arkadaşlarini beklerim. Seve seve her konuda yardimci olurum. Buralar bitsin inşallah nasip olur İzmir.
20180502_175505.jpg
Bizde heryol var:) (an itibari ile kafa dağıtıyorum. )
Elektirikli hariç bütün bisikletleri seviyorum.:asik:

Yazdıklarınıza kulak verdim ve
(link)
(link)

(link)

Bundan sonra şehir içinde ve dışında bulunan ne kadar yeşil oksijenin bol olduğu alan varsa hepsi benim için kızılelma

@MAERKEK Çok iyi. Ben de yeşillik alanlara gitme taraftarıyım fakat bir de köpekler olmasa... Geçen bizim şehrin yakınındaki bir köye gideyim dedim demez olaydım. Köye bir girdim, girdiğim gibi 2 tane kocaman köpek beni kovalamaya başladı. Allahtan fazla kovalamadılar. Dedim bir daha gelirsem öpsünler beni. Normal köpek olsa tamam diyeceğim. Köydeki köpekleri de neyle besliyorlarsa öküz gibi hepsi.

@emreogut onlar balrog olmasınlar...şaka bir yana kedi-köpek beslesem de, sevsem de bisiklet üzerinden bakarken çok sevimsiz görünüyorlar.
esas konuya gelirsek her iki yöntemde gezinin içeriğine göre kullanılabilinir. mesela 16" katlanır ile 16 ülke dolaşan ve 7000 km yakın yol yapan arkadaşın topiğinde yazdıklarında yer yer bisikletle , bazen otobüs-trenle ve imkan varsa köy yollarından gezisini tamamladığını okumaktayım (oldukça makul bir karışım).tur yapmanın mantığını varılacak yerden ziyade yolda geçen zaman ve çevreyi izlemek olarak algıladığım için hızlı yapılan ve bir günde oldukça uzun yollar katedilen tarz benim tarzım olamaz(bir tur gerçekleştiremedik ama yine de tarz sahibiyiz;))...bu yazdıklarım kişisel fikirlerimdir ve kimseyi bağlamaz.herkese iyi akşamlar.

HAYATTAN NE ÖĞRENDİM? (Şiir)
.
.
.
.
Zamani ögrendim.
Yaristim onunla...
Zamanla yarisilmayacagini, zamanla barisilacagini, zamanla ögrendim...
.
.
. Hz.Mevlana

Benim tarzım sanki üçüncü bir seçeneğe uyuyor. Bir yeri gezeceksem önceden inceler, sahilse koy koy, değilse köşe bucak her ayrıntısını gezmeyi görmeyi isterim.
Ancak o gezeceğim yere otobüs veya aracımla gitmek yerine, yine bisikletimle ulaşmayı isterim. Yani hedeflediğim yere kadar gerekiyorsa yüksek hızlarda asfalttan gitmeyi,
ulaştığımda tadını çıkara çıkara gezmeyi seviyorum. Çok mu şey istiyorum :rolleyes:

Ülkemizde bisikletle uzun turlar denince akla gelen belkide ilk isim olan (link) abimizin güzel bir sözü var... "Önemli olan varmak değil, yolda olmaktır..." Bende bu düşüncedeyim... Herşey yolda iken ne kadar keyif aldığınıza bağlı...

Bazı bunu performans yaparak, kendi limitlerini zorlayarak görür... Bazısı ıssız bir dağ başında tek başına pedallarken...

Her ne sekilde olursa olsun yolda olmak, tura cikmak guzeldir. Ben uzun turlara cikmiyorum isler musade etmiyor ama gunubirlik sehir ici turlar yapiyorum. Hersey maddiyatla alakali ve malesef kamyon gbi yuklu bisiklet turculuguda, bayk pekink turculuguda hep maddiyata dayaniyor . Binlerce lira harcayip 1 liralik makarna yiyorlar genelde buda bana cok ironik geliyor:D Ama sahsen gunde 100 km+ li turlarda insan vardigi yerin tadina varabilir mi pek bilemiyorum haşat olmus vaziyette yatar insan .

@shaqovictr
Kumluca da mtb için çeşitli çaplarda bir çok güzergah var. En sevdiklerimden bir kaç tanesini gönderiyorum.
Karacaören baraji
Check out Görüyorsınız Konuşmuyorum : ) on Relive! (link)
Sarnıc tepesi - sarıkavak

Check out Antrenman on Relive! (link)

Check out Adrasan Sazak Sazak Koyu on Relive! (link)

@mariokaldato
Maddiyat demeyelim hocam daha çok vakit ile ilgili çünkü bu insanların çoğu (ekipman hariç) günlük para harcamıyorlar. Bir insanın ev de bile otursa harcayacağı kadar para harcıyolar.
Makarna olayina bende çok gülüyorum. Adam milyonluk çantaları ekipmanı düzmüş. 1 günlük tura gitmiş makarna yiyor. Sanırsın makarna yemeyeni dövüyorlar.

tura çıkabilirsem bimden yurt konserse vb alırım(heryer bim-heryer a101).kap kacak olarakta kavurma sacı (domates-biber-olursa et tavuk )..maalesef stanley marka sac yok-halk işi olacak (7 liradan başlayan fiyatlar)
9685005500466.jpg

@Atasoy
Makarnayi belese getirmenin yolunu buldum ama tartisma cikmasin diye soylemiyecegim :D

@appendix

Olur mu abi stanley olmazssa saygi duyulmazssin lutfen amaaaaa her yer amarihaa her yer stanley

hiç üşenmeden taşıyacağım şeyler buzlu suyu uzun süre eritmeyecek termos (stanley olabilir) , mangal teli ve saç (halk işi) .. iki ince cam bardak , acılı şalgam

Geri