Scudo Sports

Boğaziçi Köprüsü

Scudo
yassah hemşerim

@Ahmet Ayaz

Yassah olması daha iyi :D

neden yasak acaba, şahsen saçma buluyorum.

geçende köprüden geçmeden önce tabelada bisikletin üzerinde çizgi yoktu o yüzden sormuştum tabi bence de saçma en azında bisiklet yolu açmalılar diye düşünüyorum

Peki kaçak geçişe yeltenen kimse oldu mu acaba? Ben İstanbul'da olsam mutlaka denerdim geçişi.

Kaçak girebilir miyiz acaba ? Avrupa yakasından giriş tarafında gişe yoktu galiba. Çıkışda gişelerin yanında hemen bir arkadaş/baba arabayla gelir bagaja koyarız bisikleti. :)

Aslında 1-2 hafta önce bir video görmüştüm, trafiğin yanında bisiklet ile geçiyordu köprüden, ama kim olduğunu hatırlamıyorum.

@Özgür KK

Aslında mesele geri dönüş değil. Dönüşte vapur kullanılabilir yine kaçak da geçilebilir. Asıl sorun bence polisten kaynaklanır, köprü polisi izin vermeyebilir. Polise gözükmeden geçmek lazım.

Bildiğim kadarı ile yasak ama yasak olmasa bile bisikletler için bir şerit olmadığı sürece tehlikeli. Köprüde 1-2-3. derece trafikte ortalama hız 75-100 arası değişiyor bisiklet ile o kadar hız yapılamayacağı mecburen en sağ şeritten süreceksin ama ister istemez arkada araba birikecek sollamaya kalkarlar, yakın geçerler sen bir an sağa doğru gidersin Allah korusun köprüden aşağı uçarsın.

@Berke1903

Sadece trafik olayı olsa yine. Köprüdeyken dört bir yanın açık alan ve bu da boğazda esen rüzgarlara olduğu gibi maruz kalınacak demek oluyor. Doğal rüzgar + yanından vızır vızır geçen araçların yarattığı hava akımı derken köprüde sürüş tam bir cambazlığa dönüşür. Riskli iş yani. :p

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Köprünün yan tarafında da bir yol vardı galiba. Yani kaldırım gibi düşünülebilecek bir yol, zorlarsak oradan da gidilebiliriz.

Gitmek istedikten sonra her türlü gidilir, ama sonunda ceza almayı göze almak gerekli. Köprünün üzerinde de birçok kamera var, mutlaka fark ederler. Ve tabi ki çok da tehlikeli.

Geri