Scudo Sports

BoĞazİÇİ Asya’dan Avrupa’ya Uluslararasi YÜzme YariŞi 2010

Scudo
Tebrikler gayet iyi bir derece. Ben de Galatasaray adasına kadar rahat tempoda 1 saatte yüzdüm sonrasında erken kıyaya yönelince ters akıntıyla boğuşup inanılmaz zaman kaybettim. Tekrardan boğaz eksenine geri yüzüp ana akıntıyı yakalayıp ileriden daha dik açıyla anca finişe gelebildim. Sürem 1sa57dk. Koydukları o beyaz balonlar insanları fena halde yanılttı. Hiç koymasalar çok daha iyi olurmuş. Pek çok kişi balonların yakınına yüzüp ters akıntıya girerek yarışı son 30-40m içinde bırakmak zorunda kaldılar. Ben de neredeyse zaman aşımından eleniyordum. Artık seneye inşallah daha iyi zaman yaparız.

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
Bende yüzerken GS adasına kadar boğazın ortasındaydım. Önümdeki kalabalıksa sağa yanaşmaya başladı. Su sıcaklık değişimlerini hissetmeye başlayınca ters akıntıların başladığını düşünüp yanaşmadım hala, sürü pisikolojisine uymadım sonra önümde kimse yoktu herkes kıyıya yakın yüzmeye başladı, Ben ortadaydım ve arkamdan gelen 1-2 kişi daha vardı. Önümde birini bota aldılar. Kıyıya yanaşmakta çok geç kaldığımı, herşeyin bittiğini düşünmeye başladığım anda, gücümü toplayıp yüzdüm yüzdüm yüzdüm. :)
Yarışım tümünü %70 performansla yüzdüm, herhangibir ters durumda kendimi kurtarmaya yetecek gücü hep saklı tuttum.
Çıkıp kıyıda gelenlere baktığımda biraz yanlışlıkla, birazda bilerek açıktan yüzmenin iyi bir karar olduğunu gördüm. Kıyıya yakın yerde 15 dak. aynı yerde yüzenlere gördüm. Onları izlerken yarışta yorulmadığım kadar yoruldum desem yalan olmaz. :(
Katılan herkesi tebrik ederim.:)

• Beğen
Tepkiler: mahirdmr
Ben de aynı seyi yaptım malesef. Final yerini gordugumde neredeyse karsı kıyıdaydım ve geri yuzmek zorunda kaldım. 7 ila 10 dk arası bir kayıp oldu bos yere. 1:02 de bitirdim... iyi de bi start yapmistim halbuki dusundugumden kolay oldu. Triatlon oncesi moral oldu demek 1.5 km yuzmesi rahat olacak

Katılan herkese tebrikler. Önemli olan katılmak, sonra bitirmek. Hepiniz için çok iyi bir tecrübe olmuştur. Ben 2008'de ilk kez katılmıştım, düşündüğümden daha rahat geçmişti yarış. Yalnız son 500 metrede bir tahta parçasına çarpıp irkilince bacağıma kramp girmişti. Sonrasında da kendimi bir anda denizanası topluluğunun içinde buldum, yine irkildim bu sefer 2 bacağıma birden kramp girdi. Bitişe o kadar yakındım ki krampları denizanalarının içindeyken açmaya çalışmak yerine sadece kulaçla merdivenlere varmayı seçmiştim. Krampları zamanında açmamam birkaç hafta o kaslarımın ağrımasına sebep olmuştu.

00:57:11 ile 441 bitiren kişi arasında 89. olmuştum. Birinci 00:49:29'da bitirmişti.

@mahirdmr

Denizdeki beyaz balonlar kano/kürek yarışları içindi :(

@Kerim74

triatlonda zor olan kısım 1500m yüzme değil son 10km koşu oluyor :)

katılanlara sorduğumda çoğu kişinin rotadan dolayı sorun yaşadığını görüyorum genel olarak herkesin performansı iyi, bitiren herkese tebrikler
sonuçlara baktığımda lisanslı sporculardan çok amatör sporcuların katıldığını görmek sevindirici, bu tip bu organizasyona bu kadar ilgi olması gayet güzel

genel olarak rota şu şekilde oluyor
startta 2. köprünün ortasına doğru çapraz yüzüyorsun daha sonra genelde ortadan yarışa devam ediyorsun, kıyılara yaklaşmamak gerekiyor, 1. köprüyü gördükten sonra onun ortasına doğru yüzmeniz gerekiyor, gs adasının yaklaşık olarak 150m açığından geçtikten sonra finişi gözlemek gerekiyor, ama bunu yaparken kıyıya yaklaşmamak lazım ki dediğiniz gibi kenarda finiş öncesi boğuşmamak lazım, finişe çapraz rotada yaklaşmak en mantıklısı....
dereceye girenlere ve sürelere baktığımda keşke katılsaymışım diyorum, genelde 7-8 olurmuşum kategoride de 1. :D

24 Eylül Cuma akşam 22:00'de İZ TV kanalında Savaş Karakaş'ın "Yüzdüm Yüzdün Yüz" adlı programı yayınlanacaktır. Kaçırmayın....

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Bu sene katılım ücretini 60tl ye çıkarmışlar,
Sitelerinede, misyon, vizyon vs.. yazıp gazlamışlar.
Ben protesto ediyorum bu seneki katılım ücretini, katılmayacağım.
Geçen sene 40tl idi. Kurtarmadı heralde.
Bu sene katılımda rekor seviyede olacak gibi düşünülürse, gelsin paracıklar...
Soğudum resmen...

• Beğen
Tepkiler: Agamemnon
evet biraz fazla olmuş ,ama belki bir nedeni şu olabilir,gerçekten yüzenler katılsın diye!belli bir seviye yakalamaya çalışıyor olabilirler ,kim bilir,sporun yönetim işine akıl sır ermez,bunları kim yapar ,nasıl yapar,ne düşünür bilinmez,ama kökeninde bakın bu kişiler spor yapmamıştır...

Sporcu olmadıklarını düşünüyorum sizin gibi.
Gerçekten yüzenleri ayırdetme yöntemi fiyatları artırmak olmamalı yinede.

Geçen seneki seminerlerde de rahatsız olmuştum bazı hal ve tavırlardan.
Pek bir snob halleri vardı.

(link)

Bir kişi bir kişi, katılmayacağım.
Ki bu sene elemeye girmeden katılma hakkım vardı.....

haklısınız en azından Türklere ucuz olmalı...

@Fırat Dizman

Spor yapmamışlar tespiti maalesef çok doğru.

60 TL fazla gibi deniyor ama eşi benzeri olmayan bir fırsat sunuyor katılımcılarına. Asya'dan Avrupa'ya yapılabilen tek yüzüş. Tarifi mümkün olmayan güzellikteki boğazda yüzme şansı.

Bu 60 TL verilip, kazınalacak tecrübe, alınacak haz, tarihe düşülen not vb gibi şeyleri düşününce 60 tl biraz küçük kalıyor gibi bana...

Ayrıca şunu da belirtmek isterim; küçük, büyük, ucuz, pahallı vb sıfatlar hep göreceli:))

Geri